Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Слънчеви колектори

Публикувано от bnm 
Re: Слънчеви колектори
03-11-2008 - 14:56:33
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Фокус имате ли такава екстра на вашата система
> завиване на панели че нещо гледам ще истинат
> -завийте ги до лятото .А на оня човек дето уж се
> топли от панелите , да си купи 10 кубика дърва че
> ще умре от студ горкия .

Абе,Образ!!!!!Ти кога работиш като непрекъснато си даваш величайшото мнение в този и някои други форуми?!?!Аз съм тази, на която са монтирани два панела Фокус 42,заедно с котел Берил.Ти въобще чувал ли си за такова нещо?Ако пък случайно си чувал,наемаш ли се да правиш, щото акъл виждам,че даваш, дори и да го нямаш в излишък!
Не знам твоите монтирани панели колко топлят, но тези на Интеграл са перфектни.Ако не вярваш, мини през Велико Търново, за да разбереш за какво става дума!!!!
На твое място бих се отворила за новото, щото така , както си драскаш по форумите,току-виж и в твоя район ще започнат да изникват Фокуси по покривите на къщите,а ти няма и хабер да имаш....А нали все пак си бранша им.....
Наслука!

cool smiley
Re: Слънчеви колектори
03-11-2008 - 19:49:12
Фотини ,(хубаво име -светлина) всяка година посещавам Велико Търново от 1 септември -екскурзия .Котлите Берил ми са познати -руското чудо ,в зала Фестивална София на едно Стройко имаше презентация . Раскажи ми за твоята система , с какви отоплителни тела е - радиатори,вентилкомвектори или водно подово . Каква квадратура топлиш и панелите като главен источник на енергия ли ги ползваш или като спомагателен . Ако не ти представлява трудност моля те пиши ,информацията наистина ще бъде полезна . Предварително благодаря.
Re: Слънчеви колектори
03-11-2008 - 21:22:02
фотини кажи едни кординати/адрес, че да ги видя тези фокуси и на живо... дали "фокуса" е само във формулите...?
Колко вода топлиш с 2та колектора? Дай един пример за тези дни? Например днес температурата сутринта е ?? и без консумация температурата вечерта е ??...

Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 10:14:03

Здравейте!Тонът Ви този път ми хареса!!!!!Ще Ви отговоря на въпросите ,колкото мога.Апартаментът ни е 65 кв.м.Радиаторите са три.Бойлерът ни е 100л.Вчера сутринта панелите започнаха да топлят от 23 градуса,а до 15.30-докато имаше слънце- водата в бойлера достигна 62 градуса.Но към 4 следобед в Търново стана облачно.
Държа да кажа,че фирмата,която ни ги монтира, обясни,че не можем да разчитаме да се топлим само с панелите!!!
Затова ни монтираха топлообменник и котел Берил.Това знам аз.В Търново има ,доколкото знам, в нашия квартал-Бузлуджа/Пишмана/ още едно семейство с подобна система-с два панела.Убедена съм,че няма да е последната!!!!

Поздрави от Велико Търново!
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 11:55:17
фотини, вероятно през лятото единия ти колектор ще сочи земята...помисли за басейн...
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 15:41:08
vladilen, по-вероятно е през лятото да се катериш по покрива и да завиваш с чаршафи любимите ти статични, подобно на показаната снимка: http://integral2005.com/gallery/panel_s_plat.jpg

Fokus-42 не прегрява, и не превишава налягане в тръбите!
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 17:35:42
Фокус обясни ми как точно по кръгове се затопля водата в бойлера и радиаторите на Фотини . Става дума за топлообменник - пластинчат ли е .
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 17:38:18
фокус за цената на 2 фокуса и 100Л бойлер, при мен се пулучава един селективен 2 м2 и 120Л бойлер (системата съм я описал преди няколко поста) , че ми остават парички не само за чаршав, но и за подвижен покрив със сателитна връзка...
winking smiley
а е хубаво когато покрива ти е на терасата....

фотини - имаш ли представа за колко години ще се изплати твоята система за топла вода?
И аз на същата географска широчина за същия ден постигнах около 55-58 градуса от приблизително съща начална - при това със статична система с цена която е повече от 2 пъти по-ниска от твоята... а и бонуса 20Л повече ....

Фокус, знам че си добър в сметките - до каква температура ще се загрее водата в горния пример, ако добавя още един колектор...?

Фотини, Фокус, защо като се препоръчва 1 фокус колектор за бойлер 80-120л, за 100л сме с цели 2 колектора?!? Странно нали?
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 19:02:23
Ще се омеша в дискусията с леко страничен въпрос, за което се извинявам. Бихте ли ми препоръчали диференциален термостат, но да не е от Поморие (за 1 година 3 от техните сдадоха багажа)!
Re: Слънчеви колектори
04-11-2008 - 21:12:15
bulhomes, задръж малко разработвам го в момента, изцяло цифров. След 2 седмици ще го има на бял свят.

vladilen, бойлера на клиента скоро няма да е малък, просто монтажа се случи в този момент. Не се има предвид, че колектор "Фокус-42" топли парното - включен е да го подпомага (с малко повече електроника и вентили), за да не се налага парното да тръгва от ниска температура на водата, респективно - да спести малко ток.

А за твоите резултати искам да говорим зимата, сега всики се радваме на циганското лято.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход