Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на груб строеж

Публикувано от bnm 
Re: Цена на груб строеж
29-03-2007 - 13:59:56
Моля споделете дали мога да намеря фирма за груб строеж на цена под 170 евро кв.м.Спешно търся добра цена за къща 110 кв.м за София.Ако някой може да ми помогне с нещо или адрес на фирма ще съм му много благодарна.
ej
Re: Цена на груб строеж
29-03-2007 - 14:31:45
Да 4ovek, уж заради това сключих договор с фирма, но ще видиме :-) рано е да давам каквито и да било оценки за моите строители
Re: Цена на груб строеж
29-03-2007 - 16:50:37
А като даваш оценките щом си гледал техни обекти имаш основание да кажеш "Защо моят строеж е с по-лошо качество от мострата".
Re: Цена на груб строеж
30-03-2007 - 07:38:13
На мене ми предстои върху една тераса да вдигна две стаи.Обща квадратура 25кв.Един майстор познат ми даде оферта от 90 евро за грубия строеж.възможно ли е това?
Re: Цена на груб строеж
30-03-2007 - 08:39:53
Твоето не е точно груб строеж, а по скоро ремонт, т.е. спестяваш си копане на основи, кофраж, армировка и бетон за основи.
Re: Цена на груб строеж
30-03-2007 - 11:01:54
От опит вече знаем как се върши работата добре с некадърния майстор - ходиш след него и оправяш .... smiling smiley
Re: Цена на груб строеж
30-03-2007 - 14:07:14
С кадърни майстори всеки може - и щото от десетки години все разчитаме майстора да е кадърен и все оправяме нещата след тяхsmiling smiley
На майстора трябва да му се осигури такъв начин да работа, че и да иска да не може да сбърка. А пък този, който плаща трябва да е наясно какво качество може ад ес очаква от организацията, която е направил и технологията, която е избрал.
Един пример от живота - отива бригада да се пазари за строеж на къща , собственикът казва "искам отклонение до 5мм. при бетоновите работи" Бригадърт пита "с какъв кофраж ще работим" , "С водоустойчиви платна и греди", "Можем да го постигнем само ако наемеш кофражна система, постоянно да има геодезист на обекта". "Като сте накадърни няма да работите при мен". Друга бригада оферира по-висока цена, с обещанията, че няма проблеми да се рабоит толкова точно, естестевон ги гонят след бетонирането на сутерена, защото са постигнали по-големи отклонения, обаче дори и с удръжките , които са им направили пак са взели повече отколкото са оферирали първите, а качеството е по-лошо. Случаят е действителен от миналата година - познавам и едните и другите. Изводите кой е виновен в случая си ги направете сами.
Re: Цена на груб строеж
03-05-2007 - 02:36:46
Искам да отговора на всички. Една уважаваща себе си фирма сама копува материалите си. Няма такава опция цена за труд. Това не е работа на клиента инвенститор а на строителя, който отговаря за качество пред клиента си и държи изкъсо своите работници. Докато не се научим да работим с професионалисти ще има такива мнения във форумите. Нямя такава опция цената е 100, 200 или 300 евро на квадрат. Прави се оферта от строителя на базата на плана на сградата. Фондомента е много важен в определянето на цената. Хора ако искате качество направете си сметката за по малко от 350 евро на квадрат в София аз не бих строил в тази сума се включва всичко дограма добро качество, замазки, шпакловки дори изолация. Влизате боядисвате, редите ламината и плочките и сте готови. Не се занимавате с нищо друго. Спестете нерви, време и пари. Строителят печели от това, че първо го прави със собствени материали, които са му по евтини. Знае колоко да плати на работниците и не може да беде излъган. От това също печели, защото те му работят по евтино той им намира постоянна целогодишна работа. Не се занимавайте с глупости. Просто намерете точната фирма. clap: clap:
Re: Цена на груб строеж
03-05-2007 - 02:43:14
Започвайте да строите тогава. Каде е този с 200 евро на квадрат да ми направи един квартал. Веднага го наемам ама с договор ако не го изпълни ще го скъсам.
Re: Цена на груб строеж
03-05-2007 - 15:08:16
Ако са 200 евра за завършен строеж - естествено, че няма да си изпълни договора. Ако е само за груб строеж, ще го изпълни.
Иначе 350 евро/м2 както по-горе remo го е дал ми се струва прилична цена към този момент. И е вярно, че трудно се обобщава - еди колко си на м2. Зависи от етажността, вида строителство и още много други компоненти. Казвам го от личен опит.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход