Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Керемиди

Публикувано от Joto 
Re: Керемиди
01-12-2006 - 18:25:58
Нещо са объркали варта, (пресекли, измразили или нещо такова), аз пък съм доволен на първата къща трета зима ве4е е подкарала и не е мръднала, аз нещо не им вярвам няа тия снадки дето ги предлагат системите, по 1,50 на капак съм плащал за качествено подмазване и не съжалявам.
Re: Керемиди
22-01-2007 - 20:03:59
Човече не се вразвай на тия глупости. Тия керемиди след 3 години ще станат на юфка в буквалния смисъл на думата. Нема такав боклук!!! Пчват да се лющят на парчета и ще ги метеш с метлата после. Ако си вземаш керамични керемиди вземи си на Стралджа да ти е мирнма главата. Аз лично предпочитам бетоновите - здрави, и много издържливи и цветовете са хубави.
Re: Керемиди
22-01-2007 - 20:10:46
Ако още се чудиш обади се в Пловдив на БЕТКЕРС - другия производител на бетонови керемиди. Много здрави са имат абсолютно всички елементи за покрива като на Брамак и са по-евтини, а подпокривните им мембрани са 3 слойни немски. Мен ме посъветва строителна фирма и се оказа вярно. Ще ти дам телефона им в Пловдив 032 681668 там ще ти кажат в кои складове можеш да си купиш нещата.
Re: Керемиди
22-01-2007 - 20:47:52
Ако още не си взел решение не се чуди. Това е пловдивската фабрика за бетонови керемиди. Произвеждат керемиди преди БРАМАК да се появят изобщо. И са много по-здрави. А между другото, стандарта за бетонови керемиди е тегло 4,700 кг. Брамак намалят материала и вдигат цената ама на кой му пука :} фирмата е Оцветени бетонови керемиди ЕООД а БЕТКЕРС им е марката. Не му мисли няма да съжаляваш.
Re: Керемиди
23-01-2007 - 08:35:04
Sefan B, керемидите на BRAMAK, не са керамични, а циментови;
Kalinka, качествените керемиди не се нуждаят от хидроизолация под тях, самите те изпълняват тази функция /например виж в центъра на София старите кооперации при повечето от тях няма течове над 30год. и от скоро се появяват такива/.
Jotoсръбските керемиди са със сравнително добро качество - суровината е пречистена и са с относително малко органични примеси, също така са и добре изпечени
Re: Керемиди
23-01-2007 - 09:05:17
d_yon4eva,

циментови са точно толкова, колкото са и пясъчни, това в кръга на майтапа...
Не, бетонови са, защото са правени от смес на цимент и пясък чрез формовка с добавен пигмент или външно оцветяване - различните марки имат различна технология.
А дали Брамак са керамични - може би ме бъркаш с някой, който е твърдял това, аз слагам Брамак в момента и добре зная какво съм купил и слагам.
Както Браас в Русия (заводът в Москва), така и Брамак в Румъния и България(Силистра) са предприятия на немски и австрииски производители на бетонови керемиди.
За керамиката говоря като сравнение, бих си сложил ако имаше цяла система, аз поне не открих такава.
Иначе има добри отзиви и за сръбски и за гръцки керамики.
Но те, противно на общото мнение са малко по-тежки от бетоновите, което няма особено значение ако конструкцията е предвидена за керемиди, а не за битумни покрития...
Мисля че достатъчно препратки сме постнали по-нагоре, за да може ако иска някой да се образова доста изчерпателно...
Re: Керемиди
23-01-2007 - 09:11:21
Колкото до подпокривното фолио - да то е с хидроизолационни качества, но както напред е казано, а и в споменатите сайтове, неговата основна роля е да предпазва от навяване и набиване под керемидите - прах, сняг, вода.
Старите кооперации безспорно имат здрави покриви, но до време, а това време би се удължило ако дървените конструкции не изгният, а те гният от навятата влага и вода, най-вече.
Сега се прави двойна скара, вместо правената някога единична и се слага фолио - някога някъде е слагана т.нар. черна хартия.
Re: Керемиди
23-01-2007 - 11:48:45
Абе хора, някой от вас има ли изобщо идея защо се слага подпокривна пародифузионна мембрана???? Нека ви кажа каква е цялата идея на тази технология.
1 Пародифузионна мембрана се слага когато се прави вентилиран покрив т.е. сух монтаж и няма подмазване на капаците и на крайните керемиди с някакъв вид циментов разтвор. Когато се направи сух монтаж капаците се закрепват с алуминиеви куки, а под капаците на билото се слага вентилираща лента която в повечето случаи е РР мрежа с алуминиежи ленти по краищата. Слагат се няколко вентилиращи керемиди ( по 1 на 10 м2). Под първия ред керемиди на стряхата се слага решетка против птици или вентилираща мрежа. Идеята на цялата тая вентилация е да не се задържат кондензи под керемидите и като се появи конденз или от някъде влезе вода да се изпарява обратно. При поява на такав конденз мембраната не пропуска влага надолу към къщата. По този начин се запазва дървената конструкция и няма да изгние за няколко години.
2. когато в една къща се живее винаги се получава пара вътре - от дишане, готвене, пране, и т.н. тая пара отива нагоре към покрива. Тук пак идва ролята на мембраната да пропусне тия пари навън. Ако сложите битум или обикновен полиетилен те няма да пропуснат парата и тя се задържа в къщата, а ако имате изолация с вата става още по-зле влагата остава във ватата, съответно ватата мухлясва и по нататък си го представяте.
Абе СтефанБ, стига с тоя Браас Русия бе братле.....ти да не си на комисионна към тях?? Или към Брамак??? Какво означава немси фирми? Брамак не са немска, а австрийска фирма. Плюс това Брамак не са построили фабрика в България, а купиха една от 5 те които си ги имахме готови построени в Бг отдавна. Освен това технологията на бетоновите керемиди не е измислена от честоспоменаваните от теб фирми те просто я използват и из европа и света има много други като тях, но ще се въздържа да споменавам имена. А мога ли да ти задам един въпрос на теб? Защо кереидите на БРАМАК се чупят като за световно, като по технология една бетонова керемида трябва да издържа натиск 280 кг/см2 като ми говориш каква фирма били и каква технология? Това можеш да го провериш ако се поинтересуваш малко повече, защото аз по темата за покривите доста литература изчетох.
Re: Керемиди
23-01-2007 - 12:25:21
Виж, Ексайтер, ако погледнеш шестте страници на този пост няма да ми обясняваш какво е подпокривна мембрана, просто защото ще ти стане ясно че не мога да не го зная, поствайки препратки към статии които с това почват.. Но проблемът както обикновено става е, че някои само четат ндве-натри и после питат нещо, дето е казано три реда по-горе, примепрно говоря.
Не, Ексайтер, за съжаление не съм на процент към Брамак ако бях нямаше да дам 7000 лева оня ден за системата им...
Впрочем явно отскоро влизаш тук, иначе едва ли щеше да ми задаваш подобни въпроси - към кого съм на процент.
Друг път мога и това да ти кажа, но няма общо със строителството, пак повтарям, за съжаление.

Никъде не съм казал че Брамак са немци, но Браас са немци, а понеже по руските сайтове (препратки съм дал нееднократно) можеш да намериш необятно количество инфо, а там няма Брамак, четох за Браас - то е същото, само производителят е друг, просто системите им са почти еднакви.
Говоря за тях, защото тях слагам и те ме интересуват, пич, ако не ти харесва не чети, или отвори отделна тема и постни за Натура или Сидеров, или бог знае какво - твоя воля, ако някой му е интересно, че ти отговори, нали това е смисъла на форума.
Хайде да не се упрекваме а да се опитаме да си бъдем полезни един-другиму, като никой никого не кара насила за това и всеки е свободен да мисли вярва или не вярва на написаното, както и всеки да изкаже своите доводи.
Успех!
Re: Керемиди
23-01-2007 - 12:35:50
А за чупенето, Ексайтер, си прав, и аз се притеснявам от това, сега слагам антрацитени, и заради цвета им са стояли в склада в завода от септември - както гледам на датите на пакетите, дори половинките са на 2 и отгоре години...
Масово се купуват и слагат червени, като съответно заради търсенето не ги изчакват да добият якост (като бетона-същият бил процеса) и като ги пуснат в мрежата, често и идват счупени само от транспорта, да не говорим като тръгнат по тях майсторите .
Това ми обясни един инженер на щанда им на Стройкото, към когото отправих този въпрос.
Нищо чудно и като всичко българско да са решили да икономисат от едно-друго....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход