Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

pokrivi

Публикувано от ulian.1983 
Re: pokrivi
28-02-2010 - 17:10:02
avatar
Ще попитам в Русията... А кедър в Европа има във всички георграфски ширини, но го няма в промишлени количества. Кедъра притежава най-ценната иглолистна дървесина в света въобще. По-точно сибирския кедър и след него канадския кедър.
Точно за един клиент уговарям кедрова ламперия, та ша питам и за керемидите, но ме съмнява да ги правят...

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: pokrivi
28-02-2010 - 17:14:12
Може би Ролс-Ройса-а е силно казано(макар че не знам кое тогава ще е?), но си е класика.
Re: pokrivi
28-02-2010 - 17:18:11
Ако се вярва на написаното в нета...едно средно дърво от тоя вид е между 15 и 18 кубика дървесина.Не съм го виждал на живо,но по тия данни вероятно можеш да си направиш извод за какво чудо става въпрос...

В готов вид-165$ за 9.3 м2...вероятно може да се намери и по-евтино.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-28 17:24 от salvador.
Re: pokrivi
28-02-2010 - 17:51:33
не знам откъде си и дали наблизо има склад Maxim- техния се казва Ондумакс и си струва да го погледнеш.- не е реклама, извинявам се! А Ондулина се пробива от градушка и е добре да напарвиш плътна обшивка с дъски,а отгоре " хартия'"- както му казваш. Затова е хубаво покрива да ти е по- стръмен. Успех!
Re: pokrivi
28-02-2010 - 18:33:13
Quote
salvador
Кедър е дървото за тия керемиди.Не се среща в Европа.Води се червен или черен кедър...нещо такова беше.
Не се смята за "луксозно"...някаква средна работа са от към цени и керемидите,и сайдингите.
edit: е за тоя дзвер става въпрос...
[en.wikipedia.org]

Ако смяташ 120лв/м2 за "средна работа"....здраве му кажи *ok*

Ето примерна оферта тука за кедър

ЧЕРВЕН КАНАДСКИ КЕДЪР ЗА ОБШИВКА
ш./ м в./м д./м м2/1бр. Цена без ДДС/м2
0.136 0.017 1м-5.5м ІІ-ро качество 65.00
0.136 0.017 1м-5.5м екстра качество 100.00
Re: pokrivi
28-02-2010 - 18:39:18
Petar напиши ги тези цени и размери по разбираемо. Нищо не мога да схвана.
Re: pokrivi
28-02-2010 - 19:49:30
Цените на място:
[www.woodroof.com]

Това очевидно е цена на дребно за крайни клиенти.
От както стана кризата,се случи нещо странно със щатските търговци...сетиха се,че имат "native" продукти,за които има търсене навън...и започнаха широко да си служат с метрична система по сайтовете.Само преди 3-4 години за всяко нещо трабваха конвертори и калкулатори.
Re: pokrivi
01-03-2010 - 12:10:09
avatar
Quote
vlastoy
не знам откъде си и дали наблизо има склад Maxim- техния се казва Ондумакс и си струва да го погледнеш.- не е реклама, извинявам се! А Ондулина се пробива от градушка и е добре да напарвиш плътна обшивка с дъски,а отгоре " хартия'"- както му казваш. Затова е хубаво покрива да ти е по- стръмен. Успех!

Ондумакса е бледа имитация на ондулина smiling smiley хич не ви трябва - като вземете да го слагате ще ви стане ясно ...
Ондулина не се пробива от обикновенна градушка! Само от такава, ковто може да шчупи керемида smiling smiley

Знам за случаи при които кермидените покриви се нуждаеха от основно претърсване а ондулина беше пострадал на едно-две места smiling smiley

айде чулите-недочули да не се изказват smiling smiley
Re: pokrivi
01-03-2010 - 12:16:42
avatar
Quote
slun4o
Quote
n.nikoloff
Само да вметна, че от всички производители на битумни керемиди (а съм поставял май от всички) бих препоръчал не Ондулин, а Тегола. Брал съм ядове с тая фирма преди години и дори да са най-добрите в момента не бих ги ползвал. Съвсем друг е въпроса, че ако зависи от мен въобще няма да ползвам битумни керемиди никога и никъде, ама това е вече друга бира.... След като клиенти ги искат - монтираме ги и толкоз.

Браво, колега!
Професионалистът си е професионалист!

Добре де разбирам че сте посредници (не крайни клиенти). Какво не им харесвате на фирмата? Малки комисионни ли дават? smiling smiley
аз си ползвам всеки път различни посредници и съм си доволен smiling smiley
Re: pokrivi
01-03-2010 - 16:17:21
Quote
n.nikoloff
Красиви са и двата линка (втория е малко объркан , ама се оправих) . Тука не знам на кого мога да продам дървени керемиди, но идеята като цяло е интересна.

аз за себе си разглеждам това като един от вариантите. много са разпространени в белорусия, полша, предполагам и в германия, украйна, русия.

доколкото знам в северна европа основно е от лиственица.

преди около месец научих, че дървените покриви са били най-разпространените в бг преди освобождението от турско. турците са забранявали на бг-рите да покриват домовете си с керемиди, дали е така, не знам. явно като вече е могло, всички са почнали да слагат керемиди и са забравили за дървените покриви. в румъния, която се е освободила по-рано от нас, сламените покриви продължават да се правят дълго след независимостта им.

жалко, че в бг вече няма майстори на сламени покриви - много ме кефят.

съжалявам, ако е off-topic поста.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход