Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КАКВИ ТУХЛИ?

Публикувано от topurov 
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 01:58:37
LKK Написал:
-------------------------------------------------------
> Като тупик при парцелите. Влизаш и няма изход.
> Май искаха да кажат, че нищо свястно не става от
> тях за строителство.
> 1. Твърде слабички са, за да имат някакви
> механични качества.
> 2. Като изолация са доста по-зле от
> специализираните материали.
> Извод: Всяко нещо да се употребява по
> предназначение. Бетона, където трябва да е яко,
> полистирола, където трябва да е топло.
> Горното не е превод, а интерпретация.


А щяхме да те вписваме в списъка на изобретателите допринесли за доразвитие на технологията Фло. F.L.o&Со
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 08:55:00
*beer* Знаете,че руснаците са откриватели на всичко,включително и на топлата вода и колелото,като последните две постоянно ги преоткриват в научната си и развойна дейност!Затова не трябва да се изненадваме,че някой в някакъв руски форум се е изказал,че леките бетони са безнадеждна работа:като си израстнал сред бункери,трудно можеш да си представиш,че от цимента илизат и по-леки неща!Понятието лек бетон е част от класификацията на бетоните според тяхната плътност.Плътността е масата/теглото /на материала за един кубичен метър/1000 литра/.
LKK
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 14:01:49
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------
> А щяхме да те вписваме в списъка на изобретателите
> допринесли за доразвитие на технологията Фло. F.L.o&Со

Доне, една работа трябва да се огледа от всички страни, а не само да и гледаме предимствата, а за недостатъците да си затваряме очите.
Горните мисли споделих, за да няма после хър-мър. Нещата в строителството са комплексни и трябва да се оглеждат от всички страни.

Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 17:10:01
Така е, аз дори се замислям дали една къща изчислена да бъде изпълнена по типичния сев. американски начин с минерална вата, ще се държи по същия начин при буря, ако вместо вата изпълниш стените от лек бетон??
LKK
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 18:56:33
Доне, върти го, сучи го, ама при еднаква дебелина на стените ватата си е доста по-добър топлоизолатор от който и да е лек бетон. При лекият бетон предимството ще е по-добрата звукоизолация и някаква механична якост /няма да ти скърца къщата при по-силен вятър/.
Лошото е, че ако лекият бетон е с плътност около 200-300 кг/м3, за него нищо не може да закачиш, просто е слабичък. Няма разработена строителна система с такива леки бетони. Всичко е в ръцете на ентусиасти и се прави на парче.
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 19:04:12
няма да ти скърца къщата при по-силен вятър
Аз точно от това се притеснявам, защото една стена изпълнена с вата има едно тегло а изпълнена от лек бетон има съвсем друго, като имаш на предвид че и двете ще са захванати към един дървен под по един и същи начин(пирони), греди и т.н....струва ми се че бетоната стена ще съуздава доста по-голям момент при силни пориви на вятъра. А бе не съм инжинер, ама имам подозрения...
LKK
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 19:12:40
Доне, вятърът е на пориви обикновено и стената с по-голяма маса е по инертна и устойчива на тези пориви, това откъм инжинерната част. Иначе моментът /силата на ветровият натиск/ и при двете стени е еднакъв, защото и площта им е еднаква.
Мен в цялата ти идея ме притеснява захващането на лекият бетон за дървената конструкция. Мисля си, че такова захващане просто не може да стане /бетон за дърво не държи/. При теб той по-скоро ще е пълнеж.
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 20:55:10
LKK Написал:
-------------------------------------------------------

> Лошото е, че ако лекият бетон е с плътност около
> 200-300 кг/м3, за него нищо не може да закачиш,
> просто е слабичък. Няма разработена строителна
> система с такива леки бетони. Всичко е в ръцете на
> ентусиасти и се прави на парче.


Не знам защо си сигурен ,че лекия полистиролбетон е слаб! D 300 има якост 0,78N/mm2 срещу 3,50 N /mm2 на FORATI 250Х250Х120 на претенциозните Винербергер, а коефициента на топлопроводност на лекия бетон е 0,07 срещу 0,47 при тухлата.
А това,че няма разработена строителна система с леки бетони просто е неверно!Все по-често се среща използането му,а не е масово поради незнание и строителния консерватизъм!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-03-01 21:13 от фло.
LKK
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
01-03-2009 - 21:17:05
Фло, нямам за цел да оплювам полистиролбетона. Не мога да преценя какво значи 0,78N/mm2, но блокчето полистиролбетон, от прословутата фирма "Дай ...", което държах в ръцете си на есенното Стройко при силно натискана с палец се усещаше, че поддава. Докато не се появят масово по складовете за строителни материали си оставам песимист. Иначе оценям иновационната технология и следя за развитието и.
Бъди здрав! *drink1*
Re: КАКВИ ТУХЛИ?
02-03-2009 - 19:46:58
Нещо се размечтахте...няма да ги вдигне вятъра бетонните блокчета.Сега...пияните мужици между два тежки алкохолни сеанса не ги знам какво творят,ама нормално из цивилизования свят бетонните модули се правят с някаква сглобка помежду им.То това не е само заради вятъра,а заради термомостовете.



На снимката се загледайте в добре очетраните хоризонтални бели линии.В случая е тухлена стена,ама положението е същото при всяка една система,която разчита на хоризонтални непрекъснати пластове свързващо вещество.Хоросановите и др.свързващи разтвори са препрасен проводник на топлината.
Тук нещата вече опират и до качествата на свързващото вещество,но ако има някаква сглобка между изграждащите стената модули (каквито и да са те,се предотвратява още едно неприятно явлиение:

Ще познаете ли какво е причинило тази пукнатина... (бонус..не е земетресение,свлачище,пропадане и т.н.)
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход