Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
21-09-2007 - 17:19:19
Тази тема я следя с интерес от доста време.Напоследък обаче, споровете добиха малко личностен характер.':g:'Не че е нещо лошо!Но така, според мен, се губи малко конструктивността на спора.Пък и много време отделихте на дървените къщи.
Аз съм пълен лаик в тази област, но съм си харесал една къщичка и ще съм много благодарен ако получа някакви коментари от вас-компетентните хора тук.И така харесват ми и ме интерисуват повече сглобяемите къщи с метална констукция и изолацоинни панели. Не знам защо , но за сега е така. :ami: ( Межди другото по тях се "запалих"като разглеждах сайта на една фирма, чието име няма да спомена по разбираеми причини )
Та молбата ми е към компетентните хора. Може ли да отделите , ако не толкова време колкото за дървените къщи,то поне мъничко и за тези с метална конструкция и изолационни панели?Всяка информазия ще ми е от полза.
На всички- предварително благодаря. clap:
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
21-09-2007 - 17:47:23
За къщите с метална конструкция има доста изписано на по-първите страници. Трябва да потърсиш по-назад. Като цяло преобладаващото мнение беше, че по-скоро се отхвърлят и бяха дадени доста добри аргументи защо.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
21-09-2007 - 17:54:54
Vallentin Написал:
-------------------------------------------------------
> Янко, благодарим за полезното инфо. Знаеш ли от
> къде да си купим в София влагометър за дървен
> материал, че да си проверяваме и ние влажността,
> то е ясно че на търговците и на фирмите които имат
> сметка да пробутат по влажен материал не може да
> се вярва.


В сградата, където ми е офиса, в съседния вход една фирма продава полски влагомери, а аз имам български. Не мога да ти кажа каква е разликата. Български взех защото беше по евтин. Мисля че цените за тези, които си заслужава да се купят започват от 300 лв. Ако ще купуваш дървен материал за 3000 лв си струва инвестицията, особено ако ще купуваш дюшеме, а най-вече настилка от твърда дървесина, или също облицовка. Трябва да потърся координатите и мога да ти ги пусна като лично съобщение.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
22-09-2007 - 11:24:05
argonavt Написал:
-------------------------------------------------------
> Не искам да те засегна или обидя. Мисля си -
> преди сто и повече години как са импрегнирали
> дървото да издържа до момента? С каква влажност
> са били конструктивните елементи? Ти какво
> мислиш по тези въпроси?
>


А аз мисля че овлажняването в последствие до нивото на околната среда след като къщата е построена не е толкова лошо (но само до нивото на околната среда) а опасното е да се построи къщата с влажност на дървото над това на околната среда тогава когато то съхне по принуда се и напуква и се изкривява и създава опасните проблеми.
Не съм специалист но мисля че именно затова къщите в древността са издържали без материалът да се импрегнира допълнително: защото първо са сушили дървото до ниво на влажността под това на околната среда. Но понеже сега една фабрика обслужва цяла държава с различни климатични условия се налага да има общоприети параметри и допълнителна обработка. Едно време хората са си стрели с дърво от местността а не са го карали от километри така че общо всето са си го пригодявали за техните климатични условия щат или не щат.




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-09-22 11:37 от daraia.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
22-09-2007 - 13:29:47
Прегледах пак форума, но за къщите с метална конструкция и изолационни панели е споменавано наистина доста назад, което означава и във времето назад (преди около 2години).Та мисълта ми е -няма ли развитие на тази технология?Това са близо 2години.Не се ли научиха вече да ги правят свястно?Не ми се вярва тази технология да е толкова бъгава:crazy:.А фирмата, която ме запали по този тип къщи е "Еврохаус". Ако някой знае нещо за нея.........
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
22-09-2007 - 17:19:41
Аз доколкото разбрах от написаното по-рано самата концепция на комбиниране на дърво и метал е лоша идея. Удобна за строителя, но да му мисли клиента после.

При условие че температурни изменения дървото и метала реагират по съвършено различен начин и имат драстични разлики в свиването и разширението, то каква технология е тази дето би накарала метала или дървото да се държат различно от начина по който физичните закони диктуват?

Наличието на термомост при тези конструкции също е голям проблем. Фирмите които предлагат тези конструкции мълчат като риба по тези въпроси.

Еврохаус искат 350 евро на квадрат( реално сигурно ще излезе около 370-390, а може и повече, защото тази цена вероятно е калкулирана при влагане на най-евтините материали). Повечето фирми ще построят дървена къща за тия пари, направена както трябва и нямаща проблемите идващи от комбинация на метал и дърво.

Според мен това е технология обслужваща само интересите на строителя и ще бъде на пазара докато има наивни клиенти, които да се връзват на хитростта на тези строители. Не съм чувал в чужбина някой да рекламира или предлага подобна технология.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
23-09-2007 - 15:14:06
При разумен проект от опитен колектив (архитекти и инженери) металната къща също може да бъде добро място за живеене. Ето един линк към фирма занимаваща се с жилищни сгради с метална конструкция. Фирмата работи в Австралия, НЗ, района на Пасифика и Азия.

link


Дали е по-добре или по-зле от дървото е трудно да се каже - всичко зависи от локацията, климата, достъпност на суровини и т.н.

До колкото разбрах бившия собственик на Кремиковци, Захариев ако не се лъжа , смята да инвестира в нов завод , който, подозирам, ще започне производството на подобни продукти, живот и здраве.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-09-2007 - 11:26:15
Здравейте на всички от този форум.

За тия, които се чудят как се живее в такива къщи, мога да кажа само - СТРАХОТНО!!!
Не говоря за ДЪРВЕНИТЕ, а за панелните с метална конструкция.
Живяхме в апартамент, а в последствие в къща, но накаря взехме кардинално решение, че по-хубаво от сглобяемите къщи - няма.
Имаме две къщи - вила от 10 години в едно балканско китно селце с река, а другата е построена минолото лято. Двете къщи са сглобяеми - панелни с метална конструкция, едноетажни. Вилата е около 45 кв.м. с голяма веранда, а другата е 70 кв.м., също с веранда.
Дори беше поставен рекорд - къщата, която построихме минала година и в която живеем, беше готова за 22 дни - монтаж,изолация - външна и втърешна, теракоти, ламинирани паркети и т.н.. И двете са започнати от нулев цикъл, до покрив.

В момента имам информация за продажбата на една такава къща - 100 кв.м. Мисля, че сумата е около 20 000 лв. с монтажа.

Който има възможност и е решил, твърдя, че няма да съжалява.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-09-24 11:30 от galsteg.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-09-2007 - 12:53:21
Вярвам, че има много пред които стои въпроса традиционна или сглобяема къща. galsteg би ли ни дал координати за връзка с фирмата изпълнител на тези глобяеми къщи.
Благодаря предварително smiling smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
24-09-2007 - 13:02:17
avatar
Това ми изглежда малко невероятно - поне цената. Може ли повече подробности?

Т. Захариева
0887 974 535
www.trendoffice.webs.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход