Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони

Публикувано от другата страна 
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 10:54:41
Кой и къде е казал, че крайбрежието и планините трябва да се унищожават. Унищоване на крайбрежието ли е наличието на инфраструктура? Унищожаване на крайбрежието ли строежът на малки къщички, от които да можеш да се насладиш на природата? Унищожаване на крайбрежието ли е да можеш да седнеш на по една бира вечер? Аз мисля, че не е. И тези работи спокойно могат да се уредят по нормален начин- не като фактически се лишат от права върху собствеността холяди собственици на имоти.

Унищожиха крайбрежието хотелите-мастодонти точно на тези, които сега прокарват Натура 2000 по такъв начин, че никой по никакъв начин да не може да реагира и го правят, за да игнорират всяка конкуренция. Защото на всеки е ясно, че нормалните хора ще предпочетат да отидат в 2-3 етажан семеен хотел, отколкото в онези мастодонти. Кое Ви кара да мислите, че те ще се спрат и занапред да го правят. Нищо няма да ги спре. Напротив законовата уредба идеално им пасва. Сега вместо да купуват от баба и дядо нивите по позарни цени, първо ще ги принудят да свалят цените на нивата от 90 г, ще си ги купят за жълти стотинки и пак ще си строят мастодонти. И къде тук е защитен обществения интерес? Точно никъде.

И колкото и да се правите, че не разбирате, колкото и да се мъчите да го увъртате, прекрасно знаете, че е така.

Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 11:10:24
Брей, как не ви писна две седмици да спорите за глупости беее :}

Истината е по средата - трябва да има защитени зони, но наистина в много случаи с това се злоупотребява, а и освен това винаги трябва да има някакъв разумен компромис между защитата на природата и соц-ик интереси на населението.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 13:43:42
Това имах предвид от самото начало- създаване на механизъм, който да не позволява злоупотреба.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 14:51:50
Да и малките къщички също са унищожение. А пък хотелите още по-голямо. На морето и в планините вече е презастроено и ако трябва да се прави нещо е да се събарят хотели и къщи. Но тъй като това не виждам кой ще подкрепи подкрепям поне да се приемат ограничения.
ДА ти обърна внимание, че от много години насам са съществували и съществуват закони, че строителството трябва да е съобразено с екологията, да се направи оценка на въздействието върху природата и след това де се разрешава. Само дето на това се е гледало несериозно, особено в последните години, когато прекалено либерално се разрешаваше смяна на статута на земи. И това доведе до сегашното безумие. Обаче твоята теза не е - какво да правим сега като сме сгазили лука, а дай всички да газим лука, че някой намазаха.
Освен това правителството е в силна позиция в случая. Предлага нещо, което едни подкрепят, други хора стачкуват, значи може да реши да прави точно каквото си поиска. Може да каже - преразглеждаме закона, за да защитим по-добре правата на ощетените, може да каже - те са алчни за пари и няма обществения интерес за бъде поставян под частния. В зависимост от това как му изнася. Може да се окаже, че всъщност идеята е вие да протестирате за да може ТЕ да оправдаят големите обещетения, които ще получат, а да не е играта такава каквато я представяш ти. И може да се окаже, че всъщност ти си правителствения агент. Пред мен одавна вече управляващите са доказали, че най-изгодно им е като размътят водата и си развържат ръцете.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 14:57:38
А, не - имаш идея, че собственикът не трябва да бъде ограничаван допълнително. Което е различно. Освен това икономическият интерес на населението е толкова разтегливо понятие, че може изобщо да се игнорира, иначе е предпоставка за най-големите злоупотреби. Бедният иска евтин хляб, богатият ниски данъци - правителството може да си прави каквото си иска като кара бедните да мразят богатите, които недоволстват от беднитеsmiling smiley
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 22:21:26
"А, не - имаш идея, че собственикът не трябва да бъде ограничаван допълнително"

Това също е вярно, но не това е основното, с което започно дискусията. Що не вземеш да прочетеш всъщност темата? Имаш нужда- забравил си за какво става въпрос и откъде започна спора.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
13-11-2006 - 22:26:44
"Да и малките къщички също са унищожение"

Сериозноооооооооо?!?!?! :} :} :} Ми да вземем да съборим градовете и селата по Черноморието и планините и само гарги да кацат там. Егати глупостите!!! Ми да вземем да затворим хората в гета и да живеят в клетки, че да не вредят на дивата природа!?

Що не вземете да се прегледате!?!

"ДА ти обърна внимание, че от много години насам са съществували и съществуват закони, че строителството трябва да е съобразено с екологията, да се направи оценка на въздействието върху природата и след това де се разрешава"

Т.е. с това си изказване ти изцяло подкрепяш изцяло моята теза- че нужда от нови идиотски режими няма и няма защо правителството да наказва все нови и нови хора, които нямат вина, че самото правителство до сега не си е вършило работата. Просто трябва да се прилага съществуващото законодателство, а не заради бълхата да се запали и юргана.

Другите ти глупости няма да ги коментирам, щото не съм специалист- не съм завършила медицина :}
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-11-2006 - 08:09:11
Интресни идеи имаш за гетата. АЗ по-скоро съм привърженик на ограничението на притежавана квадратура и брой жилищни площи, но по косвен път - с много високи данъци над определен праг. Убийствени. Ама това за гетата е също идея (макар и по-трудно осъществима) над която трябва да се помисли, че иначе 6 млрд. бройки ако се разположат всеки в 1000кв.м. къщи и по 5 дка двор....
Виж как можеш да мислиш и да даваш идеи като те притиснат обстоятелствата.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-11-2006 - 08:13:54
Чел съм -притесняваш се какво ще стане с инвеститорите. Ами ще стане това, коет о трябва - няма да имат интерес от инвестиции в туризма в България, което е много положително нещо. И без това няма достатъчно качествен персонал вече и ще почнат да внасят от Азия, най-вероятно, та освен природата ще имаме проблем и с гастарбайтерите.
Я по-добре да сме атрактивни за други видове инвестиции. Предпочитам да сме бедни известно време , пред това да се превърнев в основно туристическа дестинация за евтин туризъм.
Re: Незащитените хора в Натура 2000 защитените зони
14-11-2006 - 08:31:03
Тук реших да направя някои сметки.
Население на света 6,7 милиарда.
Приемам че средно 3-ма души живеят в един апартамент.
Т.е. 2,3 милиарда апартамента. Приемам РЗП на апартамент 100кв.м.
Т.е. 230 милиарда кв.м. световна жилищна площ. Приемам 5 ет. сгради.
Т.е. петно за застрояване на горните жилища 230/5=46 милиарда кв.м
Минаваме в кв. километри, 46000 кв.км.
Какво излиза - ако минем на варианта гето може да приютим целия свят в България. Останалите 64000кв.км ще са за улици. Е, няма да има екстри като друг вид сгради освен жилищни, но нали е гето все пак.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход