Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената

Публикувано от борчо 
4ovek, shto li ne si te predstaviam kak vzimash kutso partselche sreshtu ogromno obezshtetenie shtot bila mnogo sexy brokerkata i ti se usmihvala???

A taia tema vaobshte - kakto e izlozhena v nachaloto zvuchi ne koi e po-dobar broker, a dali na niakoi mozhe da mu izleze kasmeta...v kakvto i da e smisal (dali da prodade neshto deto ne struva ili .... abe neshto proletno vi e nalegnalo vav foruma : Joan se bazika s otpusnatite i stegnatite neshta, brokerite se pitat dali sexapila ima znachenie spinning smiley sticking its tongue out , hubavo be, losho niama!)
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 11:03:53
Е, ако е без самочувствие, може и да му/и се размине.... smiling smiley Ама може и да ме взриви точно с извиненията си - ако не знае или не разбира неща, дето ТРЯБВА да ги знае предвид професията и длъжността му. Всъщност, ако ми се усмихва, най-вероятното е да махна с ръка и да си тръгна, след като съм се убедила в некомпетентността му. Но в такъв случай пак няма значение дали е омайник/омайница - основната цел - да купя чрез него, пак не е изпълнена.

Не казвам, че компетентните брокери не трябва да се усмихват smiling smiley - напротив - даже и добър професионалист трябва да има някакъв подход да предразположи клиента така, че той да може да оцени качествата му. Защото ако е затворен, груб и намръщен, дори и да знае добре нещата, може аз да бъда отблъсната от такова поведение и да не разбера изобщо, че той/тя знае тези неща. Т.е. някаква комуникативност е необходима. Обаче без ум и знания никакъв личен чар няма да свърши работа.

Чарът е необходимо, но недостатъчно условие smiling smiley

Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 11:12:33
Kote,

Ако от време на време не се "пощипваме" с колегите, много скучно ще стане :]

Иначе аз темата я въприемам по-различно от тебе - не толкова грубо и директно - дай сега "от вратата - за краката":] . По-скоро като анализ на психологическия момент при покупката (или кредита при банките). Както Колегата Kiko веднъж каза - психологията продава.

Аз все пак смятам, че има необходимост и достатъчност пруи тези неща. Т.е. има условия, които трябва да бъдат едновременно изпълнени - нито е само психология (чар, сексапил), нито само знания и професионализъм.
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 11:24:16
Boby,

Ами аз мога само да говоря за своя и на близки приятели опит в това отношение - иначе представителна информация (за други кръгове, съсловия, възрастови групи и пр.) нямам. Мисля, че в общия случай има права и доста силна корелация между наличието на възможност да купиш имот и способността да си правиш сметката добре. Не говоря за "крадени пари" - там е друго. Говоря за масовия купувач на НИ.

Ти самият преди време беше казал (и аз съм напълно съгласна), че заможният човек винаги си прави добре сметката.

Прав си за харченето - аз самата обичам да харча "за кеф". Но това касае дребни прищявки - скъп парфюм, елегантна дрешка - ей така, за самочувствие. Но когато нещата опират до сериозни покупки - да речем, от телевизор нагоре (като стойност), да не говорим за "къща", там подходът ми е коренно различен. И ми се струва, че не съм изключение.
Анонимен потребител
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 11:46:16
погледни колко са "плоски" рекламите на банките и към кого са насочени и помисли каката не е ли естествено продължение на рекламата
Za psihologiata - spor niama! No ne mislia che tochno sexapila e vazhnata komponenta. Seriozen vid, vesht izkaz (pone da izglezhda che razbira neshtata), kompetentno otnoshenie - mislia che tova pomaga poveche, kogato stava vapros za imoti. Dazhe chistoto choveshko razbirane i "vlizane v polozhenieto" sa poveche ot polza. A drugoto e plius. Vseki obicha priatno izglezhdashti hora. Deto se vika - mozhe rabota da ne ti svarshi, no shte ti e priatno da go/ia gledash.
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 12:11:19
Тинки,

Абе рекламата е едно, а каката друго, мисля аз. Рекламите са супер тъпи (то да бяха сами тия на банките.....), ама целта на една реклама е да ти привлече вниманието, все пак, не да те информира по същество. Т.е. - тъпата реклама пак си е свършила работата - забелязал си я заради тъпотията й smiling smiley

Ама като отидеш вече да вършиш работа, то е друго. Трябва да има човек, може да не е каката "на входа", тя да те прати при някого, от когото да разбереш как наистина стоят нещата. И да можеш да си направиш добре сметката.

Има го и тоя момент сигурно - банката да разчита да те "замотае" с много и противоречива или нелогична, или скрита, или изкривена информация, че да се "закачиш" на кукичката. И после - няма мърдане. Което е малко непочтено, но пък кой ли бизнес е почтен (в този смисъл на думата). Както каза 4ovek - играта е "прее....и другарче".

И за брокерите важи същото - забелязала съм, че или гледат да скрият недостатъците на имота, или съвсем нервиращо и глупаво ме убеждават, че не били недостатъци, ами точно обратното. Честният подход за мен е най-добър - това е цената, това е имота, това са му качествата/недостатъците - ако ви изнася....
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 12:29:42
Сега и аз да кажа нещо. Всички сте прави, разбира се. Но, има и изключения/пак "разбира се"/. Тук е мястото да го направя и ще похваля брокерката Гергана от агенция за недвижими имоти "Тал" - Пловдив. Много любезна, компетентна, симпатична и работлива дама. smiling smiley
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 13:08:29
На мен брокер имот за обещетение така или иначе не може да ми продаде - някак не виждам къде му е мястото на брокера при тези тип сделки. Така, че това какво бих направил аз няма значениеsmiling smiley
Обаче ако трябва да назначавам някой за работа с клиенти (ако реша, че на мен лично не ми се занимава) ще отдам много голямо внимание на това как изглежда - въпросът е да може да говори, другото ще се върши от професионалистиsmiling smiley
Re: Кой е по - добър брокер Мъжът или Жената
10-03-2006 - 13:15:39
Вземи мъ тогава!!!Убава съм! :}
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход