Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

...и пак за брокерите и професионализма

Публикувано от elline 
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
15-09-2010 - 22:44:59
Да, точно така, всички собственици на апартаменти в сградата са си платили общите части на цената на собствените си апартаменти, които се оказват златни. Тоест, ако в сградата има 20 апартамента, скапаното стълбище струва няколко пъти по-скъпо от собствените ни жилища. Аз предлагам всеки един гост, плюс чистачката, която мие входа да заплащат, нали и те ползват общите части...Глупости, колкото си искаш, апартаменти с размера на кокошарник, кошмарно лошо строителство, от входната врата се изтърсваш право в хола, който освен хол е и кухня и трапезария едновременно, Оттам влизаш в някакъв килер, който брокерите упорито наричат " спалня". И накрая това чудо на архитектурата, с квадратура 50, а чиста площ към 40 трябва да е двустаен апартамент и да платя за него толкова колкото бих платила в Ню Йорк?!..Аз съм съгласна, че имота си има определена цена, ако прецени продавача, нека продава 40 квадрата за 100 000, или за един милион, това си е негово право. Не съм съгласна обаче, да ме убеждава, че 40 кв. са 50 или 60, това си е чиста измама. И малко по-кротко със сарказма, защото наистина прекалявате, това е форум за взаимопомощ при покупко-продажба на имоти, а не място да си избиете агресията. Вярно, в спора се ражда истината, но ако не умеете да дискутирате и спорите интелигентно по-добре не се излагайте с държание на наежени пубертети.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
15-09-2010 - 23:03:33
Eгати културната дискусия, а. На твое място съм твърдо за Ню Йорк. Продавай дупката в Манастирски ливади, дето са те прецакали с нея, и с парите право при Тръмп. Няма какво да се чудиш.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
15-09-2010 - 23:06:51
Quote
elline
Дичо, ние минаваме по тези стълбища, входове, ползваме асансьори и покриви, но ако въпросните идеални части влизат в цената на апартамента и плащам за тях абсолютно същата цена на кв. м, ами то по тази логика, някой ще ми разреши ли да си оградя стълбището, да забраня друг да влиза в асансьора, да минава през входа или да се качва на покрива?! Защото, в такъв случай, аз съм си ги платила и те са си мои, както си е мой апартамента. Каква е логиката никой друг да не може да ми ползва и влиза в апартамента, понеже съм си го платила и съм станала собственик, а да се качва по стълбите и да ползва асансьора, които съм заплатила на абсолютно същата цена?!Защото така излиза-мои са си! А собственика на панелката през прозореца ли минава, като заплаща само реалната площ на апартамента?

Бъркате, госпожо - Вие не сте платили "стълбите и асансьора", а сте поели своя дял в цената им. Предоставяте го на останалите живущи така, както и те са предоставили своите дялове от същите тези части на сградата. Затова те се наричат "общи", а не по друг начин - за да ги платите и ползвате солидарно.
Няма начин цената на вашите кв.м. от общите части да се различава от цената на кв.м. за сградата - разходите там са аналогични на останалите. Разбира се, тези азбучни истини не променят факта, че в доста сгради общите части се надуват най-безсрамно. Но колкото и коректно да са пресметнати те - цената им е аналогична на цената на останалото и се плаща солидарно, т.е. - като идеални части.
Ако все пак държите да платите само това,в което живеете и успеете да се договорите с останалите съсобственици, няма проблем - спокойно можете да приобщите Вашият дял от ОЧ към площта на апартамента си, като за влизане в него използвате въжета и външни стълби до прозорците на имота си!
Това еwinking smiley
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 00:48:55
Имотко, разбирам , че гладът изнервя, но сериозно започнах да се притеснявам за вашето здраве. Има успокоителни на билкова основа, които не вредят на организма.При вас вече дори се наблюдават шизофренни прояви, иначе не мога да си обясня, по какъв повод така упорито ме пращате в Манастирски ливади, че и в дупка!*pardon*. Беднотията не е порок, тя е временно състояние и ако упорито работите над себе си, от озлобено подскачащо човече, може и да се превърнете в нормално човешкото същество Безимотко.Имайте предвид,че душевната педерастия е много по-страшна от физическата, а с тези слаби нерви, очевидно сте завършен...долен ляв...така де, амбреаж, нали за коли говорим?:] Да не съм чула ощ един подобен коментар по мой адрес, че сериозно ще ти сритам долната месеста част на гърба, обещавам ти!.А ако си послушен , може да ти пратя 10 лева да хапнеш нещо днес ,че ми писна от отчаяното ти пищене....Иворад, започвате добре поста си, явно сте интелигентен човек, не е нужно да завършвате с така характерната за този форум глупована ирония.
Апропо, тук някой някога действително да е помогнал с реален и добронамерен съвет, без селски подмятания и глупави забележки?
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 10:15:36
kris66, ще си направи точна сметка на кое ? Ти си избираш апартамент за живеене, или кв метри за живеене ? Така и не ми отговори къде е разликата , след като крайният резултат е 120 000 евро , не разбираш ли, че останалото са алабалистики ?
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 10:21:07
elline, освен, че сама предизвиквате ирония, показвате и слаби нерви , и липса на ниво. За съжаление. Дали в крайна сметка разбрахте колко е глупаво и абсолютно излишно да си изчислявате колко излиза кв м ?
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 10:56:13
Извинете, не съм чел цялата тема, но предполагам че е за коректността на брокерите, някой има ли мнение за тази обява: [www.imoti.net]
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 10:57:57
Quote
elline
Иворад, започвате добре поста си, явно сте интелигентен човек, не е нужно да завършвате с така характерната за този форум глупована ирония.
Апропо, тук някой някога действително да е помогнал с реален и добронамерен съвет, без селски подмятания и глупави забележки?

Госпожо, от досегашните Ви постове останах с впечатлението, че напълно сериозно и с изключителен плам търсите жилище без общи части. Е, посочих Ви решението на този Ваш проблем. Не мога да разбера сарказма Ви по повод на този съвсем добронамерен съвет.....
Не мога да разбера и поведението на онзи Ваш колега, който не по-малко пламенно заклеймяваше "тъпите брокери" за това, че не могат да му предложат къща, която хем "да няма съседи", хем да не е "сред полето". Когато го попитах как си представя ситуирането на подобен дом, за да дам, ако мога, съвет по този повод, племенният брокероборец замлъкна категорично.....
Не е ли странно подобно поведение, според Вас? Оказва се, простете за откровеността, че човекът едва ли е влязъл във форума, за да получи съвет. Вероятната причина по-скоро е желанието да понаплюе и да си отиде, морално удовлетворен от акта на плюене.....
Вие, пак моля за извинение ако греша, твърде темпераментно твърдите, че търсите съвет. Добронамерен, каквито са истинските съвети, разбира се. Считате ли, че заглавието на темата съответства на декларираното Ви желание? Считате ли, че това заглавие / и не само то!/ съдържа добронамереност към хората, към които се обръщате за добронамерен съвет? Аз не считам!
И въпреки това, бих се опитал да Ви дам съвет как да постъпите правилно. Стига да зададете смислен въпрос по същество, изчистен от лична неприязън и съдържащ действителен проблем!
Апропо - каква е професията Ви, ако не е тайна?
Лек ден!
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 12:36:29
Добре де, мадам, извинете, ако неволно съм ви засегнал. Тъй като поведението ви е като на човек, на когото са пробутали апартаментче в ливадите без канал, ток и път, реших че сте там. Сега мисля да ви преместя към също така престижната част Витоша-ВЕЦ-Сименово, нали? И има там едни хормони за спиране на менопаузата, нали знаете. Освен ако причината не от другия вид........, т.е. проблем с другия пол или най-вече с липсата му.
Re: ...и пак за брокерите и професионализма
16-09-2010 - 13:53:44
Иворад, а вие прочетохте ли частта, в която дебело подчертавам, че НЕ ВСИЧКИ БРОКЕРИ СА ТАКИВА? Или четете само това, което ви изнася? Какво обидно и недобронамерено видяхте в заглавието " за брокерите и професионализма?" Не е ли факт, че голяма част от вашите колеги са изключително некомпетентни? Не е ли факт, че лъжат, заблуждават и се опитват да пробутват скапани имоти на високи цени? Вие може би не сте такъв, сигурно има и други ваши колеги, които не са , но останалите?...Влязох и споделих конкретна ситуация с конкретен брокер, вас с какво ви обидих? Не знам защо намесихте мой " колега"? Не познавам човека, нито мотивите му, откъде да знам с каква цел е тук и какъв ви е проблема с него?...Разбира се, че не търся имот без общи части, но продължавам да твърдя, че начинът на калкулиране на цената е изключително неправилен. Съгласна съм, ако ми се каже-апартаментът е 60 кв., общите части- 15 кв, но не и да бъде представен като апартамент от 75 кв. На пръв път изглежда същото, но всъщност не е....Що се отнася до до въпросът ми, аз го зададох в така недобронамерения ми първи пост- как трябва да се държи добрият брокер по време на оглед, тоест как да различа професионалиста от непрофесионалиста, на него никой не ми отговори. Ако обичате въпросния ми пост пак, и ми кажете, къде открихте лчна неприязън към всички брокери, къде ви наричам " тъпи" и слагам ли всички под общ знаменател?....Що се отнася до професията ми, нямам такава, въпреки , че не виждам какво общо има това с темата.

Имотко, като има такива лекарства, взимай ги, имаш нужда...Аз имам още 30 тина година, докато стигна до проблемите с менопаузатаsmiling smiley)))
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход