Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!

Публикувано от Ivo.NovDom 
Додо2, от 2004 година имам агенция за НИ
Аз пък се занимавам с имоти от 1997 год., за професионален фотограф не се броя, но фотографията ми е хоби. Пускам обяви със снимки в интернет почти от тогава /първия ми дигит. фотоапарат беше с невероятните 1.3 Мегапиксела/, преди това съм ползвал 5-6 лентови и спокойно мога да кажа, че професионален фотограф не е нужен. Нужни са някакви познания - има си литература, малко опит и приличен апарат/до около 350-400 лева сегашни цени/. Мегапикселите не са толкова важни/в сайтовете и без това има ограничение на размерите/, но с добра светкавица/да има ръчен режим, за да преодолява насрещна светлина от прозорци и осв. тела/ и по широкоъгълна оптика и да може да снима клип с добра резолюция. Може да се ползва и статив. Въобще не става въпрос за огледално-рефлексни камери. Аз ползвам Панасоник TZ 3/даже няма ръчни настройки/, защото се носи в джоб.
Другото, което е необходимо е:
- Сайтовете да потдържат опция "клип" и дори няколко, а не само "снимка"
- Продавачите да се вслушват в съветите ни, да се прежалят и да си приведат имотите във вид, подходящ за снимане. /Това важи и за последващите огледи!/ Не коства големи усилия, но разхвърляни гащи в спалнята, загорели тави в кухнята, следи от стари течове, както и трева метър и кусур, заедно с паяжини като рибарски мрежи на вилата който и да ги снима, все си е тая.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
01-05-2009 - 11:00:29
Броки и си прав и не си прав. Естествено че самия имот е важен - цена, състояние, къде се намира... Ако някое жилище е кимизарник, както и да го снимаш все ще си е същия кимизарник. Снимките не са панацея или вълшебна пръчица, нито единствения инструмент, но вече без тях не може!!! Народа се е побъркал по снимките - фейс бук, фликр, ю-тюб, vbox - нета е ЗАЛЯТ ОТ ИЗОБРАЖЕНИЯ. вече за едно и също нещо по 20 човека се набират да качат видео (както е при нас 20 агенции предлагат един и същ имот в един и същ портал) от 20 постнати видея 18 са с толкова лошо качество че не стават за гледане - потребителите привикват да "отсяват плявата", пропускат лошото, ПО-ТОЧНО ТОВА, КОЕТО НА ПРЪВ ПОГЛЕД Е ЛОШО, ГО ПРОПУСКАТ - човек, с опит в браузването в нета, отваря разни сайтове, хвърля БЪРЗ ПОГЛЕД, ако нещо му привлече вниманието, чак тогава се задълбочава!
Интернет е място където всеки има пълна свобода -
ПРОДАВАЧА има право да публикува имот на безумна цена, да го опише неграмотно с правописни грешки, да качи снимки "екстра качество" от мобилния си телефон *ok*
КУПУВАЧА има право да не посети обявата защото не му е харесала :}

Аз като търся имот отварям търсачката на сайта и правя следните настройки:
определям района
ограничавам цента до някакъв МАХ
слагам квадратурата да не пада под някакъв разумен MIN
и натискам "търси"
ЛЕЛЕ eye popping smiley eye popping smiley - намерени обяви 500 или 600 или 700

с един бърз поглед установявам че обявите на пакети по 20 предлагат едни и същи имоти - въпреки, че виждам обява на по-ниска цена, първо разцъквм обявите с картинки - това не го правя нарочно, то си идва от самосебе си. Не е ли за яд, ако правилния купувач, докато разцъква за имоти, мине през твоята обява като бърз влак, пропусне я заради лошите НА ПРЪВ ПОГЛЕД снимки и направи сделка с твой колега от следващата обява.
Опитвам се да докажа, че когато 20 агенции се състезават за продажбата на един и същи имот, купувача (има ли още такива) ще отиде при тази с по-хубавите картинки. Всички така правят!!!
Не ми казвай че 20-те агенции продават имота на различни цени - ВСЯКА АГЕНЦИЯ ИМА ПРАВО ЕЖЕДНЕВНО ДА ПОСЕЩАВА ИНТЕРНЕТ и да си сверява часовника, дали собстветика не я е отсвирил и не "върти" бизнес с друга агенция вече на по-ниска цена *book*

Това е професионалния подход
-добри имоти (за това си трябват лични контакти, ако си добър хората ще те търсят)
-най-добрата цена
-най-добрите снимки
и успеха няма да закъснее



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-05-18 08:43 от Ivo.NovDom.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
01-05-2009 - 12:47:31
Май отплеснах темата, която е за фотографията и имотите:
Броки, апаратчето ти не е лошо ЦЪК, действително има широк ъгъл - при еквивалентни 28мм - имаш около 75 градуса зрителен ъгъл на обектива, широкоъгълни обективи всъщност са такива с ъгъл около 60-100, ...до 109 градуса - с такъв ъгъл е възможно да заснемеш цялото помещение с един шот. Освен широкия ъгъл качествената оптика се отличава с това, че дори и при тези ъгли не "криви" изображенията ....и др.
Всичките апарати като твоя не са предназначени за професионална работа (да се продават имоти си е професионална работа) правят се компактни, джобен формат, без възможност за сменяне на оптиката за да са еФтини, и снимат само в JPEG - лесен за ползване в интернет, но неподходящ ако се наложи снимката да се обработва.

под обработка не разбирайте да се изчистят бръчките на някоя певица с фотошоп

ако сте били път на 50-60 километра до някоя сладурска къща - нащракали сте 10-15 кадъра с любителски апарат, прибирате се сядате на ПЦ-то и виждате че почти всички снимки са развалени, кои жълти, кои осветени, кои вместо хубавата стая в кадъра се е побрало само някое кьоше - какво ще правите - или без тях или отивате още един път до имота и наново?

Правилния формат е RAW - като снимате игнорирате повечето настройки, тях си ги правите на спокойствие после пред компютъра. Лоша снимка в JPG формат е невъзможно да се поправи, а такава в RAW може лесно да се корегира (след което се конвертира в JPEG за да се публикува)

примерче:
1 оригинал


2 след обработка за 20 - 30 секунди


Добрия фотоапарат в очите на любител изглежда ненужно голям, тежък, с много копчета които са за бог знае какво си, но ако се ползва правилно пести време и дава предимство.



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2009-05-17 18:18 от Ivo.NovDom.
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
01-05-2009 - 13:02:38
още едно примерче:







За съжаление няма такива апарати, дето хем да са малки, да са широкоъгълни, да снимат автоматично, в РОУ и да са евтини clap:



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-05-17 18:20 от Ivo.NovDom.
Иво , съгласен съм за сминките , но колкото и да е напудрена офертата , наи накрая клиента ще направи оглед и след огледа ще премери плюсове и минуси
В ситуация като сегашната негово величество купувача се интересува от цената
Предложенията освен красиви , трябва и да са неустоими като цена

Аз ще излъскам една кола и ще и направя страхотни снимки , но ако колата е без двигател - за какво ти е ?
Иво съжалих,че съм пропускала да прочета твоята тема толкова дни.

Сега я прочетах цялата с огромно удовалствие,ти ме сдобри с брокерската професия.

Показа ми,че независимо от това падат ли, качват ли се цените на имотите,има или

няма сделки, аз видях,че има хора които обичат професията си и искат да се развиват

независимо от световната икономическа криза / която рано или късно ще свърши/.

Поздравявам те за чудесното отношение и повярвай вече имаш един нов клиент в мое

лице,тайно се надявам,че работиш в София. clap: clap: clap: *ok* *ok* *ok*
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
01-05-2009 - 13:30:47
DIVAL, Без добро представяне, няма да има кого да водиш на оглед, ще го водят други - това обяснявам, естествено че не снимката продава имота а качеството на самия имот. Тя само създава уважителна причина на клиента да вдигне телефона и да набере ТВОЯ НОМЕР, а не на някой друг
Загледай се в снимките отгоре - да оправиш някой и друг дефект не означава "напудряне"!!!
Никой не си губи времето напразно, ако пред офиса ти е пълно с купувачи които наддават за всака твоя оферта, нормално е да не се занимаваш с фотаджииство!
Но ако висиш в офиса втренчен в телефона, в очакване да звънне - по-добре се замисли какво можеш да промениш за да оцелееш
Re: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФОТОГРАФИИ НА ИМОТИ - от ключово значение за доброто представяне на имотите в интернет!
01-05-2009 - 13:41:52
regataco Написал:
-------------------------------------------------------
> Иво съжалих,че съм пропускала да прочета твоята
> тема толкова дни.
>
> Сега я прочетах цялата с огромно
> удовалствие,ти ме сдобри с брокерската професия.
>
>
> лице,тайно се надявам,че работиш в София.


Благодаря, regataco *bow*,
да в София работя.
Не пуснах темата за да изпъкна, подобно на теб, и аз попадам често в нета в качеството си на търсещ имот - т.е. като Купувач - мъкаааааа, трудно е, иска ми се да контактувам с компетентни колеги, да не ми губят времето, да са кадърни - компетентни. От тази гледна точка бих помогнал, показал, дал съвет и то безплатно на всеки, за неща които знам. За да може като ще вършим работа да става лесно и евтино... smoking smiley
Явно сме на едно мнение
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход