Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Редови къщи и имат ли те почва у нас?

Публикувано от pe6o 
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 04:01:54
За всеки влак си има пътници, както има и влак тип "конски вагон" има и лукс вагони. Пешо, тези "редови къщи" за които говориш нямат никаква фуга, залепени са само дето имат стена от циментови блокчета по между си, обикновено по 3-4-5 в един блок. Има два типа на управление, едните се стопанисват от пропърти мениджмънт компании, а други от самите собственици. Доста често вторите стават "гнездо на оси". Като как виждаш управлението и подръжката на такива имоти в БГ???
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 04:37:59
Don Balon, радвам се, че идваш на помощ, май взех да се уморявам smiling smiley Представяш ли си фрий холд таун хаус в България? Кошмар. Дали имало почва, Разбира се, че няма!

Как е Мавруда? Я да ти е честит Труфон Зарезан! Ей, човече Мавруд на този ден и то на края на света си е чисто изживяване. Някъде по форумите беше ме канил да го опитаме. Ако сме в такава извратена страна не го тълкувам погрешно, но с Пешо трябва да сме мн. внимателни, той е един мнителен winking smiley нали знаеш, в мрежата не трябва да си разкриваме самоличностаsmiling smiley
Аз съм в Мисисага, а ти къде се подвизаваш?

Хайде със здарве
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 09:32:13
Както казва Don Balon - за всеки валак си има пътници!
Та в тази връзка ще съм благодарен, ако коментирате следната теза:
- 4-5 редови къщи с площ на приземния етаж от 44 кв.м. (хол, всекидневна, кухненски бокс и тоалетна) и 42 кв.м. на горния етаж (две спални, баня и тоалетна, тереса);
- пред всяка от къщите по едно парко-место;
- ролята на "пропърти мениджемта" се поема от собственика на къщите;
Въпросът ми е - КАКЪВ НАЕМ РЕАЛНО БИ ПЛАТИЛ НЯКОЙ, СЛЕД 2009 Г., ЗА ДА ЖИВЕЕ В ТАКАВА КЪЩА В СОФИЯ ?

Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 10:44:48
Добре, че се събрахте емигрантите в темата да ни отворите очите, че ние тука доматите с колците ги ядеме. Като не си разбрал за какво става въпрос, защо спамиш? Достатъчно внимание ти обръщаме всички в многото теми, които си отворил по твоите въпроси. Неможели да си пребоядисат къщата без разрешение у вас?! Ми, да ви имам америакнската демокрация и електрификация? Затова ли ще си идваш на село да гледаш прасе в задния двор? Знаеш ли колко ме интересува в Америка как е? Никак! Все едно да попитам каква каравана да взема лятото за къмпинг, а ти да ми обясняваш как в Америка последните мизерници живеят в каравани.

Добре, че ме светна, че имало редови къщи по чаршиите на некои български села и градове. Аз България не я знам. Като тебе съм и падам от Марс (става въпрос за Марс, Онтарио подобно на Париж, Тексас). Естествено, че има например по главната улица на Голямо Белово; Български Извор; Черни Осъм и много много други. Тези селски къщи обаче нямат бъдеще, защото никой няма да поддържа или купи селска къща с 200 кв.м. двор. На село си заслужава поне 1 - 2 декара. Тук питам за мнения за нови градски квартали оформени с редови къщи вместо с етажни блокове.
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 10:46:40
хем си в къща, хем не си. Както са казали психологията е като е гарга да е рошава. Аз се бях навила на такава къща, но двор - много малък и не може да си правиш каквото си искаш в двора, имаш съседи и си те гледат все едно си у тях.
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 13:16:12
alenata Написал:
-------------------------------------------------------
> хем си в къща, хем не си. Както са казали
> психологията е като е гарга да е рошава. Аз се бях
> навила на такава къща, но двор - много малък и не
> може да си правиш каквото си искаш в двора, имаш
> съседи и си те гледат все едно си у тях.


Така погледнато чашата е наполовина празна. Ако обаче е наполовина пълна ще видиш просторен апратамент, много добро разпределение на РЗП, огромна партерна тераса (ака двор), совен твоя си гараж и собствена улица, на която не паркират пришълци.....аз лично съм голям фен стига да има три неща - локейшън, локейшън и локейшън smiling smiley
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 14:30:01
dedepene,
Ако имаш време и желание погледни една нова за БГ технология ТУК и се опитай да я адаптираш към редовите къщи.
Според теб, един парцел с лице на две улици 50х20м. с всички комуникации, ще бъде ли подходящ за такова нещо (намира се на 3,5 км. по права линия от Парламента).
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 16:28:26
А някой може ли да даде линк или направо да покаже снимки (не компютърни модели) на изградени редови къщи, с нормални цени т.е. не струват колкото 4-5 острова в Гърция примерно
Мерси предварително
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 17:42:37
Partzalev,

Нищо не разбирам от строителство и не мога да дам мнение за тази технология. Забелязвам обаче, че ползваш интернет през сателит, което ме навежда на мисълта че си се боднал на някоя чука дето и БТК не е метнало кабел до там :} Познах ли?

Иначе парцела може и да върже 4-5 къщички като нищо. Много зависи обаче какво разбираш под "всички комуникации" - ако включва гара или ЖП прелез или пък има индустриални или административни сгради наоколо май няма да е много добра офертата....

Като един много добър локейшън напр. за подобни къщета аз имам района около парка гео милев, където живея. В друга тема един пич разправяше как веднага щял да си засили апартамента там за 2к евро/м2 ако пожелалел, но аз лично бих си купил на такава цена само ако беше таунхаус комплекс по цялата дължина на парка - тая мизерия дето я нацвъкаха там повече от 800 е/м2 не я плащам....завършено!

кажи повече подробности де.....ще ми е любопитно
Re: Редови къщи и имат ли те почва у нас?
15-02-2008 - 18:11:49
dedepene,
Прав си - сателитите са ми слаабост (още от 8-ми клас)....!
И аз , като теб нищо неразбирам от строителство.....!
Под "всички комуникации" , разбирам - канализация и към двете улици, нови кабели на НЕК, Нови подземни канали на БТК, нови колектори на ВиК....за мен гоарата не влиза в категория ..."комуникации"..! Както отбелязах , става дума за 4 км. от Парламента.....за гора не може ша се мисли!
Идеята е следната : - "слизаш от колата и си в трапезарията" ...... "качваш се на колата и за 15 мин. си пред Парламента",,,,!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход