Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колеги време е за ТАКСА огледи (2-ра част)! ТЕМА САМО ЗА БРОКЕРИ!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
22-06-2007 - 21:04:18
Да де, ама защо и върху моята комисионна се натискаш да плащаш такси за прехвърляне на имота?
Re: Тинки
22-06-2007 - 21:09:47
Това щеше да е вярно, ако имаше такава сделка, при която не се налага да се правят допълнителни проверки и проучвания, които специално ползват купувача. Винаги има такива. Всеки купувач иска да види даден имот, но си има някакви негови си специфични желания и се започва- ама аз сега дали ще мога тука на този парцел да му сменя предназначението от жилищно строителство за автосервиз, ама аз сега тука дали ще мога да преместя входа на тая къща на другата улица и т.н. И ние даваме консултации, нали така? Е, драги, това не е безплатно.
Ако ми се случи да отида на оглед и да мълча като риба, може и да няма за какво да искам пари от купувача. Обаче до сега не ми се е случвало. Така, че допускането ти, че вършим работа само на продавача е чисто теоритично и на практика неприложимо. За това практиката е друга.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
22-06-2007 - 21:22:18
Prodava4,
Imam samo 5 min 4e 6te izlizam ama eto malko komentar!Kato pisah turisti4eska agentsia vizirah ANI.Imah vpredvid 4e ti mi vzema6 1500 euro za da kajem paketna usluga.Tazi usluga pak da kajem ima 5 komponenta!Vseki ot tiah kupen ili napraven pootdelno struva pak uslovno 50 euro.Zna4i akosam si reklamiram imota ,pravia si ogledi i tn. 6te mi izleze 250 euro.Ako mi iska6e 250 euro s udovolstvie bih ti platil!Ama kato ne rabotia za brokerska zaplata-prosto mi e mnogo skapo!!!A za turisti4eskite agentsii si absolutno prav!Taka e v pove4eto slu4ai!!!Minalata godina si podnoviavah zastrahokata na kolata.Ot zastrah.kompania mi pratiha kvota za novata zastr.Be6e s 20 % po niska ot minalata odina.Slu4aino se zagovorih s edna kolejka za zastrahovki i tia mi prepora4a da se obadia na zastrahovatelen broker.Opitah i mi dadoha kvota s 15% po niska ot moiata kompanija.Razbira se izbrah zastrahovatelnija broke.A sega poznai s koi me zastrahova brokera???To4no taka.S moiata kompania otnovo no dosta po evtino!!!
Ta kato ANI po4nat da rabotiat po tozi na4in-6te sam vi nai-golemia fen!!!
Ama zasega ne sam vidial takova ne6o!!! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
22-06-2007 - 21:55:52
avatar
de da znam? Написал:
-------------------------------------------------------


> Ta kato ANI po4nat da rabotiat po tozi na4in-6te
> sam vi nai-golemia fen!!!
> Ama zasega ne sam vidial takova ne6o!!!


Нещото,което не мога да разбера е, защо непрекъснато се игнорира обяснението че и комисиона подлежи на договаряне в зависимост от случая.Другото,което ме изумява, е желанието да се приравни работата на АНИ към начина на действие на някакъв друг бранш.То не бяха магазини за хранителни стоки,то сирена, не бяха автосалони...........от девет кладенеца вода,за да се оправдае елементарно нещо-нежеланието да платиш на някого,към когото си се обърнал за да ти свърши работа. Посредничеството си е отделен сегмент от пазара,със своя специфика и начин на действие.Ако не е бил нужен-нямало е да просъществува.Щом го има,щом се развива,щом 90% от сделките се осъществяват през АНИ,значи върши работа и то по начина,по който работи.Това,че има някакъв процент хора с мислене "направи си сам" и "що да не го мина тоя",не оказва никакво влияние нито върху професията,нито върху пазара.Кучетата си лаят,керванът си върви......... smiling smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
23-06-2007 - 02:43:43
Kamelia,
Pak 6te se varna na primera s turisti4eskata agentsia! smiling smiley
Poslednite godini dosta patuvam.Dopredi 5godini si kupuvah samoletnite bileti ot agentsii!Sega si gi kupuvam sam po internet.A i turisti4eskite agentsii deto si pazaruvah ot tiah ve4e gi niama!!!Poznai za6to!?!?!?Bez da pretendiram za to4nost v momenta sa pone 3 pati po malko otkolkoto predi 5 godini.Govoria za Ireland.Prosto ve4e sa nenujni.Aviokompaniite ve4e si prodavat biletite sami a ne 4rez agentsii.Sa6toto e i pri hotelite.Ve4e vseki sredno intelegenten i sredno gramoten 4ovek se spravia sam.Niama ni6to izvanzemno da si kupi6 bilet!!!Naskoro hodih do Venetsia i do Edinburg ot Dublin.Kupih si biletite direktno ot aviokompaniata.Otivane i vra6tane -pod 50 euro i v dvata slu4aia.Aviokompaniata se kazva Rayanair-sigurno si ja 4uvala.Sigurno si misli6 4e sa zakasali mnogo 4e si prodavat biletite na beztsenitsa i 4e ni6to ne pe4eliat!!!Ha sega poznai koia e nai-goliamata aviokompania v evropa.S nad 200 4isto novi samoleta.6te kupuvat o6te tolkova sledva6tite 6 godini.Nad 200 destinatsii.Nad 40 miliona putnitsi prevozeni za 2006.Nad 400 miliona pe4alba za 2006 sled danatsite.
Zapo4nali sa predi 20 godinis dva samoleta vtora raka.Togava vsi4ki sa se podigravali s tiah i sa im se smeeli!!!Sega niakoi ot smee6tite se ve4e gi niama. A drugi sega gi kupuvat tija na koito predi godini sa se smeli!!!
Dano razbere6 kakvo iskam da ti kaja.Ako ne-Jiva i zdrava! smiling smiley
Анонимен потребител
Re: Тинки
23-06-2007 - 06:40:58
Ако купувача иска от теб някакви проверки и т.н. - добре ще си плати. Обаче той може да иска да използва услугите на друг - адвокат нотаруис, брокер от друга агенция. Ти на купувача обясняваш ли му в прав текст - ако искате от мен да правя проверки, да ви консултирам и т.н. ми дължите толкова и толкова, в противен случай аз мълча като риба и вие се оправяйте както намерите за добре?
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
23-06-2007 - 11:26:34

Informaciqta v obqvite e super bezpolezna v povecheto sluchai. Samo kvartal i etag i nqkakva kvadratura, priblizitelno do istinskata - nikoga tochna.

Ako v obqvite pishe kyde e imota - ama tochno vhoda s aparatamenta , da moga da ida da vidq nakyde gleda i t.n. , istinskata kvadratura i ima skica na razpredelenie na staite,
togava naistina nqma da ima smisul chovek da gleda ako ne iska da go kupi.

Stoto ste si precenq kvadraturata, ustroivat li me staite i ste ida sama da si go vidq dali mi haresva mqstoto. I ako vsichko tova e da togava ste poiskam ogled i ako nqma skrit problem naj-veroqtno ste ima sdelka.

obache brokerite kriqt do posledniq moment mestopologenieto na imota koeto spored e men super opredelqsto za reshenieto. I vsushtnost i az se precakvam da si ugovorqm sreshti, da se chudq kak da izlizam rano ot rabota samo za da razbera kude puk e tova nesto.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
23-06-2007 - 11:52:21
avatar
Наистина ми е трудно и неприятно да чета на шльоковица!Но ще повторя основното-не е коректно да се приравнява дейността на АНИ към която и да е друга.Да,можеш да си купиш билет по интернет.Единствения риск е да не случиш на свясна компания и да си отвисиш на някое летище.Неприятно,но без по-сериозни последици.Купуването на имот е нещо друго.Има хора,които предпочитат да не тичат от блок на блок и от вход на вход,да не се ровят сами по архивите и общините,за да се уверят в изрядността на документите,да не съчиняват сами предварителни договори и т.н. Защото целият процес може да отнеме месеци,а това са преки загуби от невъзможността да работят нормално собствената си работа.
Пак в този ред на мисли,услугата която АНИ предлага е комплексна-от огледа,до изповядване на сделката.Не може да се разпарчетосва,защото в сделката участват две страни,поставили си крайна цел-едната да продаде,другата да купи.Целта на посредникът е това да се случи-т.е. той има отговорността всички етапи да бъдат извървяни без засечка и с пълна сигурност и за двете страни.Такава е спесификата на дейността.Само който не е упражнявал тази професия може да дава предложения от вида "искам само това-другото не".За съжаление,единственият аргумент на подобно искане е да получи услуга без да плати........... smiling smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
23-06-2007 - 12:16:47
Като изчерпахме десетките сравнения с магазини, агенции, автокъщи и подобни търговии, искам да възразя на някой, който беше сравнил imoti.net с магазин, дето си можел да разгледаш стоката. Магазин, ама друг път! От 200 обяви я има, я няма 5, дето ми говорят нещо за това, което наистина ме интересува. Те са, впрочем, от тая една десета от тях, дето са със снимки.
Разбира се, точен адрес с вход и етаж няма как да се даде, помислете само за крадци и други криминални елементи (от два месеца насам ми се обаждат по телефона разни уж роднини от село, дето не съм могла да ги позная, в началото се гаврех изискано, а сега простичко им отправям българско словосъчетание от 3 думи). И снимките некадърни, снимал спалнята, да видя какво легло си купил, и други смешки. Разстояние до спирка на градски транспорт - утопия, много комуникативно място, вика, и толкоз.
И повечето от тези обяви ги дава така - КОЙ? ами агенциите. Тяхното лого се мъдри в обявата - пък и на всичкото отгоре, като има лого на агенцията, го отбелязват като имот със снимка, майтап, Уили.
Кръгът се затваря.
Като е нещо кьопаво в началото си, кьопаво ще се кара и нататък.
пази боже сляпо да прогледне
23-06-2007 - 23:06:18
avatar
Еличка Написал:
-------------------------------------------------------
> Като изчерпахме десетките сравнения с магазини,
> агенции, автокъщи и подобни търговии, искам да
> възразя на някой, който беше сравнил imoti.net с
> магазин, дето си можел да разгледаш стоката.
> Магазин, ама друг път!

Аз съм човека на когото искате да възразите и можете да го правите на воля, но ще бъде по-интересно да го правите със съответните аргументи. Примера с магазина съм го дал не защото най-големия портал за имоти в България е точно като магазин (то се подразбира, но май не от всеки), а защото всички сравняват ангажирането на брокер за оглед с влизането в магазина за хранителни стоки, което е безподобна глупост. И тъй като тези абсурдни примери зачестиха за това направих това сравнение, но вие не сте първия и последния човек, който се включва да пише по някаква тема без да е прочел написно по нея - свикнали сме. Аз лично пиша от този форум още преди да има регистрация за него, а това беше май през 2003 година и съм се нагледал на какво ли не...както и да е.


От 200 обяви я има, я няма
> 5, дето ми говорят нещо за това, което наистина ме
> интересува.

Да разбирам ли, че щом на пазара на имоти не са обявени 500 имота точно по вашите критерии значи някой е виновен за това илиsmiling smiley?


Те са, впрочем, от тая една десета от
> тях, дето са със снимки.
> Разбира се, точен адрес с вход и етаж няма как да
> се даде, помислете само за крадци и други
> криминални елементи (от два месеца насам ми се
> обаждат по телефона разни уж роднини от село, дето
> не съм могла да ги позная, в началото се гаврех
> изискано, а сега простичко им отправям българско
> словосъчетание от 3 думи).

Поне сте разбрали една от причните да няма точни адреси все пак в България живеемsmiling smiley))

И снимките некадърни,
> снимал спалнята, да видя какво легло си купил, и
> други смешки. Разстояние до спирка на градски
> транспорт - утопия, много комуникативно място,
> вика, и толкоз.

Не сте гледали достатъчно обяви явно!


> И повечето от тези обяви ги дава така - КОЙ? ами
> агенциите.

Ми кой да ги дава продавача на домати ли??????

Тяхното лого се мъдри в обявата - пък и
> на всичкото отгоре, като има лого на агенцията, го
> отбелязват като имот със снимка, майтап, Уили.

Покажете ми 5 такива обяви в този портал да ги видим?

> Кръгът се затваря.
> Като е нещо кьопаво в началото си, кьопаво ще се
> кара и нататък.

Успех и на васwinking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.