Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колеги време е за ТАКСА огледи (2-ра част)! ТЕМА САМО ЗА БРОКЕРИ!!!

Публикувано от Продавач 
Колеги време е за ТАКСА огледи (2-ра част)! ТЕМА САМО ЗА БРОКЕРИ!!!
21-06-2007 - 17:01:10
avatar
Понеже попрекалихме с над 300 мнения само за една седмица и общо 375 в тази тема правя за услеснение на всички ни втора част.

Който не е прочел предишните над 300 мнения може да го направи тук:
[forum.imoti.net]

А който желае да коментира още по темата може да го направи в тази тема тук (за по-лесно)

Тъй като става все по-трудно да разграничим истинските КЛИЕНТИ от "туристите", които може и да не купят в близките две - три - четири години, но ние приемаме всеки като потенциален клиент и се борим да остане доволен ми се струва, че е време да има малко ред!

МОЛЯ НЕ БЪРКАЙТЕ ТУРИСТИТЕ С КЛИЕНТИТЕ!

РЕД който да притисне авантаджийте, които искат да ги заведа на оглед и после да се върнат за да не си платят за моя явно възприемащ се като безплатен труд! И тъй като той не е безплатен е добре хората да го разберат още от самото начало!!!
Веднъж за да се научат да ценят времето, което им се отделя и веднъж ако разглеждат с опознавателна цел - ок плащаш и гледаш.

По този начин поне тези измамници, които още от самото начало искат да те прескочат поне да си заплатят времето и разходите отделени за тях в случай, че успеят да измамят разбира се. Ако има сделка приспадаме от комисиона всички такси за огледи!

Такса оглед - 1.99 лв минимум - до 10-20лв за втори и трети оглед на един и същи имот когато втория път решиш да заведеш половинката да го види, а третия път бащата и майката smiling smiley за окончателно одобрение - ок. Ако има сделка след това разхождане приспадаме от комисиона тези 3/41.99лв но ако няма такава ние не сме туристическа агенция нали?

За огледите за наеми мисля, че вече е абсолютно задължително и наложително да има такса за оглед пък дори и 1 лв да е тя - ако тя откаже някого оъ оглед значи просто няма смисъл да си губим времето с него!

Който иска да гледа безплатно имоти - моля заповядайте достъпа до имоти.нет е напълно безплатен и можете да го ползвате денонощно и неограчен брой пъти.
Безплатните услуги за купувачите са тези - да отида да заснема имота, който продавам и да проверя документите му. Качвам информацията за свободно ползване в интернет и списанията и до тук с безплатните услуги.

И тъй като да се разходиш с клиент 2-3 или 7 часа по огледи се сравнява масово като "да влезнеш в магазина" ако някой продължава да дава подобни абсурдни примери за сравнение на тази услуга с продукт като сирене или кисело в мляко бързам да отговоря, че да не се хаби да пишеsmiling smiley

МАГАЗИНА ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ АКО ИЗОБЩО МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С ПАЗАРА НА ИМОТИ ТО ТОГАВА ПО-СКОРО ТОЙ Е www.imoti.net - ВЛИЗАШ И РАЗГЛЕЖДАШ СТОКИТЕ НАРЕДЕНИ ПО РАФТОВЕТЕ - КЕФ ТИ ЕДНОСТАЙНИ КЕФ ТИ ДВУСТАЙНИ КЕФ ТИ ПАРЦЕЛИ - ГЛЕДАШ И ИЗБИРАШ. АКО ИСКАШ ОБАЧЕ ДА АНАГАЖИРАШ НЯКОГО ДА ТЕ ЗАВЕДЕ ДО ТОЗИ ИМОТ, КОЕТО НЕ Е КАТО ДА "СИ ВЛЕЗНЕШ В МАГАЗИНА" КОГАТО НИКОГО НЕ АНГАЖИРАШ Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ПОЛЗВАШ УСЛУГА - А ДАЛИ ТЯ ЩЕ Е БЕЗПЛАТНА ЩЕ ВИДИМ. ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ ПРЕДОСТАВЯ ТРУДА БЕЗПЛАТНО - ОК?

И още един пример:

Влизате в банка и искате кредит - 20лв такса за разглеждане на документи - ама дали ще ви одобрят и дали ще изтеглите от тази банка кредита или от някоя друга вие плащате такса, защото никой не е длъжен да работи за вас безплатно. Същото е и с имотите с тази разлика, че никой няма да ви иска 20, а 2лв за първи оглед на един на имот (ако искаш да видиш същия този имот още 18-пъти тогава по-горе съм описал) ако те ви откажат от оглед как да съм сигурен аз, че вие имате и 10лв какво остава за 50 000Е?
Таксата е с цел да се разграничат сериозните клиенти от турситите, които няма с кой да си говорят след работа или в събота и неделя примерно когато аз също работяsmiling smiley Тази такса не е с цел да компенсираме сделките при които ще има измама и купувача и продавача ще се опитат да си направят сами сделката след като някои брокер е свършил "черната работа". Тази такса е за да откаже хората, които може и да не ходят на оглед по простата причина, че така или иначе не смятат да си купят имот, но за сметка на това им е много приятно да бъдат "отглеждани" като хора с възможности. При това дори точно този тип хора винаги преиграват...престаравайки се с претенциите си, които уж ги отказват в последния момент. Колегите могат да дадат доста такива примери!

Ако пък продаването на имоти ставаше посредством струпване на навалица щяхме даже да ги черпим и да организираме кервани от автобуси за наша сметка по имотите и сделка след сделка...ти да видиш чудеса. То ако ставаше така строителите само с два-три автобуса с туристи щяха да продават по 1 блок още на зеленоsmiling smiley)))


Атакувайте ме сега на воляsmiling smiley но с аргументи не с псувни и общи приказки от сорта на "Като се научиТЕ да слагате снимки и т.н." Аз на моите имоти се старая да имам по 12 снимки така, че много моля когато упреквате някого за нещо ДА СПОМЕНАВАТЕ ЗА КОГО СТАВА ВЪПРОС!





Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?



Редактиран 6 път(и).Последна редакция на 2007-09-04 13:34 от Продавач.
Анонимен потребител
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 17:11:22
Магазина не е имоти.нет. В магазина можеш да видиш стоката, да я пипнеш и т.н.

имоти.нет е същото като сайта на магазина. Примерно това че всички стоки ги има на ввв.метро.бг значи ли че на входа на метро има такса?

Това че виждаш реклами по билбордове (уличен аналог на имоти.нет) значи ли че в магазина ти искат пари за да видиш "реалната" кока-кола?

Труда ти по продажба на имот трябва да се заплаща от възложителя - продавача.
Труда ти по търсене на имот трябва да се заплаща от възложителя - купувача.

Прави разлика между:
1) търсете ми имот
2) искам да видя предлагания от вас имот
3) искам съдействие при осъществяване на сделката
Тинки
21-06-2007 - 17:11:58
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Цитат:Но хайде кажи на една продавачка в мола да
> дойде с теб по другите магазини да ти помогне да
> си избереш дрешка пък ако не ти харесат другите ти
> ще сикупиш от нейния магазин
>
> Аз като ти се обадя за конкретна оферта която ти
> предлагаш тя е в "твоя магазин". Затова не искам
> да ти плащам нищо.
>
> Ако те накарам да ходиш по чуждите "магазини"
> значи съм дошъл и съм ти казал - "търси ми дрешки"
> и естествено че ще ти платя.
>
> Това че на теб ти трябва разкарване до имота и
> разходи за това не се опитвай да си ги избиваш
> през продавачите, защото по твоята логика като
> идеш на Горубляне трябва да си платиш за да гледаш
> колите и да влезеш в тях защото там се плаща за
> паркинг. Ти за твоите имоти не плащаш за паркинг
> нали. Един магазин трябва да има склад и да плаща
> за него, за да му бъдат стоките под ръка. Ако идеш
> в аптека и си поръчаш лекарство което го няма в
> момента да не би да плащаш повече за това това
> лекарство заради доставката?
>
> Просто спецификата на това което продаваш е такава
> че няма как да го държиш при себе си, но това не
> означава че ти имаш разходи, а тези едто го държат
> при себе си нямат.

Тинки гледай сега пак ти казвам, че стока като дреха, сирене, бижута, коли и каквото и да е, което може да стои по рафтовете или където и да събрано на едно място не можеш да го сравниш с обикалнято по огледи. Това първо.
Второ - от една стока като колите в автокъщите, които са собственост на фирмата, която ги продава (купени за по 300Е и продавани за по 3000лв) пак е смешно да правим сравнения и ще кажа защо.

Защото имота, който продавам не е моя имотsmiling smiley Това не е сирене да си подредя всички имоти на рафта в "магазина" и ти като влезнеш да си избереш само с едно завъртане около оста си. Ти ме ангажираш да ти отделя часове от моето време. А не 5 минути в автокъщата да ти дам ключвете от колата да врътнеш едно кръгче... Ще ти дам и 10 кръгчета и как ще е друго яче като аз имам 30 коли и всичките мои. Като ги отвържа ще имам брутална печалба. Цената на колите не може никой друг освен мен (собственика на автокъщата примерно) да я променя.

Брокера обаче не му е всичко в склада, в автокъщата или в магазина и да седи зад рафта с клечка за зъби в уста и да казва: "Ми то на етикета си пише, че млякото е 0.60 лв" Аз отивам на оглед - това е много време. Ти ме анагажираш да го отделя за теб и смяташ, че това е като в магазина Е ДА АМА НЕ Е:}

И смяташ, че аз съм длъжен да правя безплатни услуги Е ДА АМА НЕ СЪМ winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 17:15:13
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Магазина не е имоти.нет. В магазина можеш да видиш
> стоката, да я пипнеш и т.н.
>
> имоти.нет е същото като сайта на магазина.
> Примерно това че всички стоки ги има на
> ввв.метро.бг значи ли че на входа на метро има
> такса?
>
> Това че виждаш реклами по билбордове (уличен
> аналог на имоти.нет) значи ли че в магазина ти
> искат пари за да видиш "реалната" кока-кола?
>
> Труда ти по продажба на имот трябва да се заплаща
> от възложителя - продавача.
> Труда ти по търсене на имот трябва да се заплаща
> от възложителя - купувача.
>
> Прави разлика между:
> 1) търсете ми имот
> 2) искам да видя предлагания от вас имот
> 3) искам съдействие при осъществяване на
> сделката


Тц не съм съгласен както и ти с менsmiling smiley))
Точно като в магазина е - четеш, разглеждаш снимки - можеш да получиш и безплатна консултация по телефона (да не е като на живо) но пък в магазина гледаш зад витрината някои стоки и доста често има надпис:

"МОЛЯ не пипайте" като в Технополис на примерwinking smiley

Иначе аз правя разлика между търси ми имоти и искам оглед точно това и няколко пъти описах какво смятам по въпроса. Лошото е, че ти не правиш разлика между магазина и огледите като услуга незнам как да говоря с тебsmiling smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Дали има туристи ли?
21-06-2007 - 17:19:58
avatar
[forum.imoti.net]

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 17:20:32
Prodava4,
Sravnenieto ti e neuda4no!Az kato vliaza v magazin moga da polu4a vsi4kata mi nujna informatsia.Kato si kupuvam sirene go vijdam ,gledam kolko teji,koi go e proizvel,koga,ot kakvo mliako e,kolko sa mu mazninite i kaloriite i tn.V magazina Imoti.net v nai -dobrija slu4ai se razbira dali se prodava sirene ili ka6kaval!Ako tam ima adres i telefon az sam 6te otida da vidia imota bez da ti gubia vremeto.Ti v slu4aia sam se natisa6 da me VODI6 .6te gubia samo moeto vreme!A ti ako ima6 dogovor da prodava6 taja imot 6te si stoi6 v ofisa i samo 6te pribira6 komisionni!
I pak da te popitam,kato podpisva6 ve4e dogovori s vsi4kite si klienti,za6to izob6to hodi6 po ogledi? :crazy: smiling smiley
Анонимен потребител
Re: Тинки
21-06-2007 - 17:20:44
ти може да стоиш в магазина с клечка за зъби в уста ама плащаш за този магазин, за склада, за транспорта на стоката и т.н.

Токато при тебе няма транспорт на стоката, няма склад, стоката ти не може да се "развали" и т.н.

Просто спецификата на работата ти е такава че трябва да ходиш до стоката си и да правиш разходи, но това не означава че другите не правят разходи за да поддържат складове, хладилници и т.н.

Това че имаш разходи си ги калкулирай в зената на услугата "реклама на имот". Тази услуга трябва да се заплати от продавача защото той е възложител.

Реално погледнато от твоя гледна точка ако ти се обадят днеска 10 човека които искат да гледат 1 имот ти не можеш да знаеш дали са "туристи" или не. Това са 10 различни човека. "Турист" е когато един човек ти го водиш на 10 места. Да, но при този случай той трябва да ти е казал - търси ми имот, а не да ти се е обадил за конкретен предлаган от теб имот.

Искам да направиш разликата между
1) търси ми имот
2) искам да видя този имот
Анонимен потребител
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 17:23:02
Огледа е услуга, която ти си приел да правиш към продавача. Как смяташ да продадеш имота без да го покажеш на купувачите?
Re: Тинки
21-06-2007 - 17:24:25
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
>
> Реално погледнато от твоя гледна точка ако ти се
> обадят днеска 10 човека които искат да гледат 1
> имот ти не можеш да знаеш дали са "туристи" или
> не. Това са 10 различни човека. "Турист" е когато
> един човек ти го водиш на 10 места. Да, но при
> този случай той трябва да ти е казал - търси ми
> имот, а не да ти се е обадил за конкретен
> предлаган от теб имот.
>

Точно, че не незнаем кой какъв и за това не ги преценяваме клиентите по телефона, а и не можем и си ги водим по огледи. Идеята, че се злоупотрябява с това и търсим начин да отсеем туристите от сериозните клиенти.


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
оффф а ти харесвах някои от мненията
21-06-2007 - 17:27:14
avatar
de da znam? Написал:
-------------------------------------------------------
> Prodava4,
> Sravnenieto ti e neuda4no!Az kato vliaza v magazin
> moga da polu4a vsi4kata mi nujna informatsia.Kato
> si kupuvam sirene go vijdam ,gledam kolko teji,koi
> go e proizvel,koga,ot kakvo mliako e,kolko sa mu
> mazninite i kaloriite i tn.V magazina Imoti.net v
> nai -dobrija slu4ai se razbira dali se prodava
> sirene ili ka6kaval!Ako tam ima adres i telefon az
> sam 6te otida da vidia imota bez da ti gubia
> vremeto.Ti v slu4aia sam se natisa6 da me VODI6
> .6te gubia samo moeto vreme!A ti ako ima6 dogovor
> da prodava6 taja imot 6te si stoi6 v ofisa i samo
> 6te pribira6 komisionni!
> I pak da te popitam,kato podpisva6 ve4e dogovori s
> vsi4kite si klienti,za6to izob6to hodi6 po ogledi?

Значи като подписвам договори те клиентите ми купуват без да ходят на огледи или какво точно имаш предвид:crazy: И пак да ти отговоря, че не подписвма баш с всички договори, но се старя winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.