Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Колеги време е за ТАКСА огледи (2-ра част)! ТЕМА САМО ЗА БРОКЕРИ!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Тинки
21-06-2007 - 20:50:19
"de da znam?" много правилно попита - ако имаш договори с продавачите, защо ходиш по огледи?????????? "

Ама това сериозно ли го питате? eye popping smiley И това го питате същите хора, които питате- ами за какво вземате тази комисионна? Вие нищо не правите.

Май само се чудите как да не платите нищо.

Тинки, знаеш ли колко е смешна тезата ти за това, че трябвало да си взема комисионната от продавача, след като веднъж вече се съгласи с мен, че както и да го сучеш комисионната все купувача я плаща? spinning smiley sticking its tongue out Само, че в единият случай минава през продавача, пък в другия ми я плащаш направо на мен. И за какво е цялата дандания? :]
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 20:53:55
Това, което говориш е пълен абсурд. Даже на ум не им идва какво да изтъкнат, като предимство на имота си. А повечето такива глупости започват да говорят, че си гонят клиентите. И ако се падне някой по сприхав, че и купувачът да е такъв, смятай, че нищо няма да стане.

Щял да покаже по-добре?! Много има хабер какво да показва. moody smiley
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 20:58:29
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> ама ти през цялото време работиш за него пък искаш
> аз да платя сметката - което за мен е неприемливо.
> Това което е приемливо за мен е да видя цена в
> обявата с включена твоята комисиона. Затова от
> доста вртеме призовавам - включвайте и комисионата
> в цената която оферирате.


Тъй ами. За него работя, как да не работя за него. То ти с пистолет опрян на слепоочието купуваш, нали така? То това, което става изобще не е И в твоя полза.

А това с комисионната, включена в цената на имота не винаги е възможно да стане. Ако онзи каже, че не желае комисионната да минава през него, м? То реално погледнато и ти нямаш полза от тая работа, щото при прехвърлянето и върху моята комисионна ще трябва да плащаш такси ЗМДТ и нот.такси, ама пусти страх да не се минеш.

smiling smiley
Re: Тинки
21-06-2007 - 21:00:58
Единственият проблем е, че понякога дефакто купувача плаща комисионна в размер на близо 10% от сделката... Защото попада на брокер, който го води на друг брокер с оферта "само за частни лица" и другият брокер един път надува цената с 3% (които ужким си взима от продавача, втори път начислява върху надутата цена 3%, които си иска от купувача... и върху цялото това нещо брокерът, на който е попаднал купувача, пък си начислява отгоре своите 3%... Аз за съжаление купувам апартамент точно така и това не е единичен случай. За съжаление го разбрах едва след като подписах предварителния договор... Добре поне, че две от комисионните при мен са 2,5, но това не е голямо успокоение... И въпреки всичко не съжалявам, защото апартамента си заслужава. Само че още повече ми падна мнението за болшинството от брокерите.
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 21:08:49











Продавач,
Виждам че знаеш много повече от мен,сигурно си и по интелегентен.Проблема да не ме разбираш а и други такива като мен е че не ти изнася това което пишем.Не казвам че е лошо,хубао е че хората са различни.пак ще повторя-Като стана брокер(мисля и по този въпрос) тогава ще пиша точно като теб!!!


Абе аз не мога ли да си изтегля кредит сам от банката - тоя кредитния инспектор само ми въведе данните в компа и хоп 30 000Е за ливи тц тц тц...


Имаш предвид и с кредитирането без банка ли?



Продавач,
Теглил сам кредити от банка-САМ !!!Става по интернет и не виждаш никакви кредитни инспектори и брокери които да те водят до банката!!!Даже и до банката не е нужно да hodi6-pra6ta6 каквото им трябва по пощата или те ти го пращат!!!Парите ти пращат в сметката!




Кое по-точно да знаеш какви документи се изискват за една сделка с имоти така, че да си 100% сигурен, че всичко е наред с имота ли? Може наистина ако си юрист не споря сигурно ги знаеш. Но ако смяташ, че всеки със среден интелект го знае грешиш


Продавач,
не съм юрист и не знам всичко.И не е нуйо да знам всичко!Всеки средно интелегентен човек обаче може да научи каквото му трябва като се консултира с адвокат и плати 20-30 лева!!!Същото е като да ти го свърши брокер ама е 100 пъти по евтино!!!



Да и аз бих използвал хирург не бих се пробвал да си правя операция сам. Също не бих опитал да си сложа пломба сам както и да си сложа газова уредба на колата сам... Ако смяташ, че е лесно да се намерят имоти за продажба без да използваш труда на брокерите забрави за нета (освен случаите когато видиш обяви на частни лица) и обикаляй от врата на врата и питай: "Добър ден искам да си купя имот дали случайно вашия не се продава?" Нещо такова пък може и да успееш и ако случайно пък е и точно такъв какъвто търсиш бингоооо Нямам нищо напротив. Но ако ще ползваш моя труд...


Продавач,
Ти като търсиш имот какво правиш?Пак повтарям-всеки средно интелегентен човек може да направи абсолютно същото както теб!Може да чете обяви във вестници,списания,сайтове,да си пусне свои,да си разлепи обяви в района в който търси,да пита познати и приятели,да разгледа строежите които го интересуват и тн.И ще се справи подобре защото е най-заинтересован.Има и дъги предимства ама да не задълбавам!Има ги на други места във форума!




Лелееееей бравос - чел ли си "Фирмата" на Джон Гришам мисля беше книгата - ти си досущ като главния герой сигурно. Както казват другите аз къде съм тръгнал на стар краставичар краставици да продавам. Намери си имот и си го купи - толкова е просто и елементарно пък и ти си с коефицент на интелигентност над средния така, че никакви ядове нямаш. Аз освен да пожелая попътен вятър какво друго мога да кажа


Продавач,
Купувал сам имоти без брокер!Никого не съм прескачал-просто не съм имал нужда от такава услуга!Ако имам нужда от услуга с която не мога сам да се справя или не ми е изгодно -ще си платя на които ще ми я свърши!!!



А и ако искате да правим всичко в стил: "Направи си сам" можем да спорим до догодина


Продавач,
Правиш нещата сам когато ти е изгодно!Когато ти е неизгодно или не можеш си търсиш някой да ти ги свърши!!!


> Даваш им адреса и да ходят сами.А собственика ще
> им покаже имота си по добре от теб.Нали е негов
> -ще може да отговори на повече въпроси от теб.Ти
> ако продаваш 100 имота няма начин да знаеш всичко
> за тях,или поне колкото продавача.

Напротив точно това ми е работата да знам повече. И да ти кажа продавача обикновено има повече въпроси по сделката и в 80% случаите незнаят кой документ от къде се вади и за колко време става това. Да не говорим ако има делби и ти като купувач нищо неразбираш - продавача също...ще стане страшен цирк и между другото съм присъствал на такива циркове преди да стана брокер.


Продавач,
Ставаше въпрос за ОГЛЕДИ!!!Виж си заглавието на темата!!!Това за което пишеш трябва да си го решил още преди огледите!Ане да го решаваш по време на огледите.И повярвай ми -не може да знаеш повече за един имот от собственика му!!!







Абе аз не мога ли да науча всички закони сам вместо да давам пари за консултация на адвокатите...тц тц тц само като вляза и 30лв за добър ден брей...


Продавач,
Не учиш всички закони!Като те интересува нещо-отиваш при адвоката,питаш конкретно,плащаш 30 лв и си излизаш!!!




Продавач,хайде на бас,че 99% от купувачите ще се
> справят без теб да намерят адреса и никoй няма
> и да си помисли да се оплаква.Особено ако му кажеш
> че ако отиде без теб това ще му спести да кажем
> 0.5% от комисиона!!!

До някъде има резон с отстъпката съгласен съм....но клиентите да обикалят сами -просто е смешно. Вярно, че за България май за да се спести от каквото и да е нищо не смешно, но...
Аз имам ангажимент към продавача и към купувача - да той (купувача) може да не иска моята услуга, но и аз искам много неща да са ми на половин цена пък аз да запретна ръкави и да си ги свърша сам, но не става така.


Продавач,
Защо да не става така???????Разбира се че става!!!!! Пак ще се повторя ама.....
Пример:Агенция ми предлага пакетна почивка-полет и хотел да кажем в Спаин. Цена 3000 еуо.Аз обаче ще предпочета да си купя самолетния биет отделно за 300 еуро и хотела отделно за още 300 еуро.Общо 600!!!!!!!!!Това не означава че не уважавам труда на хората от агенцията а просто че ми е 5 пъти по евтино да си направя ресервациите сам!!!
И не плащам половин цена -плащам реалната цена.Просто не плащам комисиона на агенцията!!!











Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 21:27:39
Сигурно си носиш и канче с бързоварче в хотела,за да не се охарчиш за кафе. :}
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
21-06-2007 - 22:01:27
Чи как? Евтинджос, ве! :}
Анонимен потребител
Re: Колеги време е за такса ОГЛЕДИ 2-ра част!
22-06-2007 - 08:12:02
Аз винаги съм кавал, че трябва да се плаща и прехвърля на реална цена, а не на разни данъчни оценки и т.н. незавидсимо от таксите.
Анонимен потребител
Re: Тинки
22-06-2007 - 08:15:43
Quote

Ама това сериозно ли го питате? И това го питате същите хора, които питате- ами за какво вземате тази комисионна? Вие нищо не правите.

Ние питаме какво правите за купувача че вземате комисион. В конкретния не вземаш комисион и нищо не правиш.

Виж за продавача правиш реклама, водиш му потенциялни купувачи, вадиш му документи и т.н. - затова да си плаща той, а не купувача


Анонимен потребител
Re: Направи си сам се завръща отново на малкия екран очаквайте скоро и в нета...
22-06-2007 - 08:18:36
Quote

Напротив точно това ми е работата да знам повече. И да ти кажа продавача обикновено има повече въпроси по сделката и в 80% случаите незнаят кой документ от къде се вади и за колко време става това

и какво излезе ти ходиш да оправяш бакиите на продавача пък от мене искаш пари за огледа?
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.