Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Дали не задминахме германците по цени?

Публикувано от biborana 
Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-04-2007 - 12:42:52
avatar
4ovek Написал:
-------------------------------------------------------
> Е тя е от тези дето не знаят за какви пари ставав
> въпрос в България.
> Камикадзе , ако доходът ти не е четирицифрен, то
> или не ставаш за нищо, или още се обучаваш под
> някаква форма или и ти си от тези дето се
> подвеждат по манипулацията за доходите.
>

В този форум някои хора живеят на друга планета. При положение, че средната заплата е под 400 лева за какви четирицифрени доходи говорим тук. Да в София средната заплата е по-висока и има доста хора, които вземат над 1000, но София не е България. И аз вземам над 1000, но съм съвсем наясно, че повечето хора нямат тази възможност. В провинцията много рядко се взема 1000+ лева заплата. А като добавим и 2 000 000 пенсионери (както спомена камикадзето) от определения като "ако не вземаш над 1000 не ставаш за нищо или се обучаваш..." следва че 80% от населението не става за нищо или се обучава... Смешки clap: :}
Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-04-2007 - 12:56:12
Това че средната заплата била под 400 лв, просто не е вярно. Но дори това няма особено значение, купува средната класа, която в момента ЗАПОЧВА от 1000 нагоре. 1000 лв много отдавна вече не са кой знае какво, и не е хвалба да кажеш че изкарваш над 1000, сори. Същото могат да кажат и 80% от бакшишите в София. В горния край на средната класа можеш да кажеш че си, ако имаш поне 3000 чист доход.
Don
Re: Дали не задминахме германците по цени?
15-04-2007 - 15:42:17
Сега се сещам, че бях писал преди време за реална възвръщаемост от НИ в Германия от над 10%


[forum.imoti.net]


И то точно поради това, че в момента цените там са ниски, а наемите високи. Не случайно крупни американски инвеститори изкупуват масово бивши общински жилища. А като купуваш "на едро" и отдаваш под наем "на парче" възвръщаемостта е още по-висока.

И още едно пояснение - тази възвръщаемост 10,5% е на база цена на закупуване.

Реално един инвеститор се интересува от възвръщаемостта на личния капитал.

Излиза, че при 4,25% ефективна лихва по кредита, 1% погасяване на главницата и 15% собствен капитал имаме възвръщаемост на собствения капитал от над 30% годишно.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 00:05:52
avatar
Boby Написал:
-------------------------------------------------------
> Това че средната заплата била под 400 лв, просто
> не е вярно. Но дори това няма особено значение,
> купува средната класа, която в момента ЗАПОЧВА от
> 1000 нагоре. 1000 лв много отдавна вече не са кой
> знае какво, и не е хвалба да кажеш че изкарваш над
> 1000, сори. Същото могат да кажат и 80% от
> бакшишите в София. В горния край на средната класа
> можеш да кажеш че си, ако имаш поне 3000 чист
> доход.


И как няма да е вярно, като снощи го каза нашият любим министър-председател г-н Станишев? :} Мислиш, че той лъже и казва по-малка заплата, отколкото е в момента? Да, има доста хора, които се осигуряват на по-ниска заплата, но и на това му се вижда края, напоследък доста фирми започват да излизат на светло. Това за бакшишите изобщо не е вярно. Говорил съм с няколко, рядко минават 500 лева. То ако беше толкова лесно в София 3/4 от колите щяха да жълти.
Тия 3000 лева (за горната част на средната класа) не знам кога си ги сънувал(а), но съм сигурен, че ги вземат по-малко от 5%. Ако е истина, че ги взема горната част на средната ни класа, явно тази тъй наречена средна класа не е повече от 10-15%. Нищо не спомена за провинцията, и там ли почват от 1000 лева заплатите?




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-04-16 00:06 от zlostyr.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 07:43:09
Прав си, не важи за провинцията, разликата е много голяма. Но че в София е така съм сигурен. Бакшишите не ги слушай какво ти приказват в колата, всички се оплакват, както и 90% от българите. Писнало ми е някой да ми седи в кръчма и да прави по 100 лв сметка и все да ми се оплакват че парите били малко. Това изглежда е някаква защитна реакция, открай време хората крият истинското си положение, дори себе си убеждават че са зле.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 08:36:06
"....или не ставаш за нищо, или още се обучаваш под някаква форма или и ти си от тези дето се подвеждат по манипулацията за доходите."
Пропусна третата група - тези дето се подвеждат по манипулацията за доходите. което отговря на въпроса ти дали смятам, че Станишев дава невярна информация за средния доход - да смятам. Дали Станишев е наясно или не - не зная. Не го познавам, не знам колко му е интелектуалния капацитетsmiling smiley
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 09:35:35
Това че официалната статистика е изкривена е ясно, но в същото време не мисля че 1000+лв. получават повече от 30% от работещите в София. 2000+лв не повече от 5%.
Че 1000лв не е за хвалба е ясно; при неработеща половинка и две деца, с тези пари си на ръба на нормалното съществуване.
Има хора вземащи 3000+лв.; лично познавам няколко. Но и при тях има неудовлетвореност - считат, че за печалбите които реализират и отговорността която поемат трябва да са доста по-добре платени.
Отклонявайки се от темата считам че на каквото и ниво да работиш на заплата в България си нахендрен; добре че хората са твърде заети за да мислят много по въпроса и си носят кръста.
По повод смъртта на Кърт Вонегът прочетох "Закуска за шампиони". Там наред с други забавни неща, се споменава за една планета която за да завземе друга планета, хакнала и подправила (нагоре) статистиките и, вследствие на което инопланетяните се омърлушили и лесно загубили битката.
Е, нашето правителство прави обратното за да спечелим битката (коя?).

Съжалявам за мрачния пост.
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 10:20:23
Не мисля че има нещо мрачно в поста ти, общо взето е така, макар че аз мисля че процентите са по-високи. Мрачно е настроението на твоите познати и масовата неудовлетвореност. Може би това е начина за по-бързо развитие. Това в което съм абсолютно сигурен е, че повечето българи си мислят че са много по-зле отколкото са всъщност. Тези с 3000+ не си дават сметка, че в голям американски град за същия стандарт ще им трябват 100К или 50-60К в някой царевичен щат. И ще има водопроводчици, електричари и некадърни доктори около тях които изкарват в пъти повече.
Светът никъде не е черно бял, горе главата. smiling smiley
Re: Дали не задминахме германците по цени?
16-04-2007 - 10:43:01
Абе да му се невиди! И аз смятам, че всички се оплакват масово, пък кръчмите пълни, кафенетата пълни, по улиците огромни задръствания (при цена на бензина по-висока от САЩ - казват....), лятото на плажа г... до г..., туристически агенции с лопата да ги ринеш, който питам, все по Турция, Гърция, че и по-далечко ходи, хубавите жилища (даже и панелни) се продават за отрицателно време, и т.н., и т.н.

Откъде идват всички тези пари при такива официални статистики на доходите, питам аз? И отговор не чакам......
Re: Дали не задминахме германците по цени?
17-04-2007 - 10:52:57
И така банките разпродават хотели по черноморието,

А колко ли са тези с хотелите дето ще разпродават апартаменти, за да не им вземат заветното хоелче smiling smiley

Върху повече от 20 хотела в района на Варна са наложени възбрани
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход