Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Катастрофа на имотния пазар след 2012

Публикувано от demograph 
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 15:06:39
Срещат се двама ъпъри, очи тъмнеят глава се люшка, бе герои като от народна песен.
- Как е?
- Абе остави се, не мога да спя, само съдии изпълнители ми се привиждат, от банката не ме оставят на мира, жената вика, сънувам Камелия в най-тежките си кошмари, не е истина просто, а ти?
- Аз спя като бебе.
- ?
- През 2 часа се будя да плача (за успешните си инвестиции) и по един път на нощ се на.ирам.
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 15:08:28
*beer*,Два дена ме нямаше и кво стана, пак 3 страници от които половината не са истина а другата половина полуистина*angel*.
Първо Камелия,преди не съм писал към теб,но като гледам това ще е първия и може би последния пост към тебе, нямам време да се занимавам с хора които виждането им е в стил прееби другарче. Точно така парите са царя на пазара и който ги притежава той има думата, е вг-то не е точно така защото сме още със селско-просташко минало и мислене. Аз съм дълги години навън, пребирах се на два пъти в бг-то и се опитвах с кеш да направя нещо еми не става и това е,завист омраза,зависиш от нещо и този който трябва да ти подпише знае че ако го направи ще дръпнеш, затова те бави до точката след която и да ти подпише вече влака е заминал, нещата стават много бавно или не стават. Който се е занимавал с бизнес нека каже какво е примерно да не ти платят дълго време заем или когато имаш голяма нужда от финансова инжекция било то и от банка да не ти дадат защото шефовете на клоновете те знаят и питат добре ама НАЛИ РАЗБИРАШ СЕГА,и като кажеш че сега не си още на такъв етап ти казват ами от централата примерно не те одобряват. Ками един човек не познавам на запад който не праща парички на жена си,на старите си родители или децата,ама заклевам се един непознавам,отивам да хапна и ще допиша после.:-[
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 18:18:59
Едни се сменят с други но кукловодите си остават скрити зад завесата скрити(бивши дс-та но които се кланяме последните 25 години,все пак не всички са един долу дренки). Бившите дс-та създадоха всички тези мафиоти от големите рангове, които не знаеха как да си вържат обувките и не можеха да разделят сламата на 2 магарета, сега са Бизнесмени с политическа закрила или участие:g:. Които се чувстват патриоти в бг-то може ли да ми кажат как точно мога да се боря с тях за да помогна,само за пример, СИК в момента разпределя пазарите. Една част от останалите в бг ме мразят защото съм намерил начин да избягам.

Строителството през последните 10 години беше "ДЕЖАВУ"- но също така супер мощен двигател за нашата икономика,Според мен и мои проучвания се застрои повече от колкото е необходимо, е не че е качествено но се нашляпа набързо за добри печалби,който е купил до 2006 бива горе долу,щото е правено и платено 1-2-3 години назад и имаше поне малко качество и ДЕЗАЙН и по оразмерени помещения, след това стана оакване на кварталите,имаме достатъчно апартаменти за поне още 10-25 години без да строим и без да има емиграция и то с добра бг раждаемост а не индиана джоунс. Та ми е много интересно ако строителството беше мощния икономически двигател а той умря кой ще бъде другия двигател, органите на циганите може би.

Преди 25 години можеше да се говори за емиграция защото границите бяха затворени и нямахме право да излизаме и работим на запад, не можеше да си хванеш х.я под мишница и да идиш за 3 месеца навъд да побачкаш и да се върнеш. Ако успееш да се добереш до там трябваше да се предадеш най вече по политически причини, и така беше тук поне до 1992-94г, имаше много редки изключения да идеш с договор. Та сега вече не се говори за емигранти а за МИГРАНТИ, хора които се местят от едно място на друго по ред причини но най вече по добра работа, затова и визите като ги дават пише MIGRANT VISA не asylum seeker.

Колкото до темата, аз мисля че ще минем през японския тип поефтиняване от тук нататък но не за 10 години, тайминга е труден. Но до колто съм запознат япония е третата икономическа държава а бг-то не е четвърто но знае ли човек все пак сме остров на спасението според стани-шев
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 18:48:49
Сори пич, че не си успял в бизнеса. Причини винаги ще се намерят, но на запад не ви ли учат да не търсите вината извън себе си? Всички сме работили при същите условия и същите мутри и муцуни, защо някой успяха?
И защо бизнес в бг-то /както ти наричаш страната ни/, а не направиш нещо там някъде по белия свят. Може би размитат за хора с твоя талант да мрънкаш и да си намираш виновни.
Миграция му е майката.
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 18:52:06
Петров и други които са били навън или са в момента трябва да знаете едно(извинявам се предварително че така поставям нещата), дори да махнем фактора пари,самия факт че сте били дълги години навън ви е променило по към западна европа или западния свят, много хора няма или няма да искат да ви разберат защото за много хора в бг-то мисленето е едно а вашето друго бе да говорим за правилно и неправилно,та ако ти или вие успеете да ги убедите че освен корупцията,мизерията,бюрокрацията, масовото убиване на невинни хора за 5 лева и 2 пръстена,циганизацията,безработицата,селското мислене и поведение което е насаждано 70г,лошото образование и медецина(техника), мутрите,полицейщината и тяхното поведение, ги убедите и че тяхното мислене не правилно(а то наистина не е в 90% от случаите, ние и затова сме на това състояние) защото те не са излизали като вас, и не са могли да видят и да почерпат от чуждия опит, да погледнат себе си или държавата в която са живеели отвън и да разберат и проумеят някои неща, ще срещнете голяма съпротива,омраза,завист, късане на приятелство и в най добрия вариант невярване че това е станало или че става или че ще стане, Затова много хора в форума ще ви пратят да идете да доизмиете чиините*ok*,.

Както е казал бг-товица, ти акъл не ми давай, пари ми дай, аз знам какво да правя, и само пари са му главата, ОБАЧЕ като седне на маса ти казва гордо, в този живот не всичко е пари:ami:,като ги чуя такива,направо няма нужда, I REST MY CASE.


Колкото до паметник за емигранта, съгласен съм напълно, но така също вярвам че ще видя първо паметник посветен на великата българска криминална мутра, дано поне го сложат срещу народното събрание.winking smiley*drink1*

Все пак е само форум, до доказване на противното*beer*
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
15-02-2011 - 19:09:31
Аз съм го напривил донякъде Имотко, не мрънкам,там ти е проблема. Просто си казвам истината,че тя не е красива ами какво да ти кажа, аааааааааа да разбирам,тези които сме навън сме некадърните миячи на чинии но тези в бг-то сте супер успяли защото сте много умни,аха, но във форума тук всеки може да е мияч на чинии или топ бизнесмен, та дори и набълбукан НИ ивеститор.

Имотко ако трябва да съм честен с тебе и на мене не ми е приятно че цените паднаха щото и моето щеше да е по скъпо, ама като съм откровен какво да направя. М/у другото само за инфо,смятат да вдигат лихвите по заемите с около 0.25 %, не че е много,ама просто инфо.
За цени ще си говорим като фед,ецб, бое обърнат тренда и започнат да качват лихвите тогава ще ми е интересно какво ще става, айде че съм си взел 15 годишен глен фидик да се почерпя,наздраве на всички и най вече здраве*drunk*
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
16-02-2011 - 15:18:22
По въпроса на Joan за тенденциите при отделните раси и етноси - ето някои данни за афроамериканците от преброяването на населението в САЩ:
[news.yahoo.com]
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
16-02-2011 - 15:49:46
demograph,

Благодаря, интересен линк, макар да разглежда механични процеси за кореняци-черни, а не естествени. Но за естествените вече намерих и постнах някои данни за САЩ, макар и по-стари - от 2005. Та, нормално, в условията на рецесия първи усещат тоягата черните, от друга страна, и за тях "у дома и стените помагат", а техният дом си е Югът. И те мигрират натам.

Но въпреки този поток, очаква се окончателните данни да покажат, че в някои метрополиси не-белите от майнорити са станали маджорити smiling smiley - между тях са такива икони на Америка като Ню Йорк, Лас Вегас, Уошингтън ДиСи.

П.П. Не разбирам защо да е обидно да наречеш един човек "черен", а не е обидно да наречеш друг човек "бял" smiling smiley Просто те са си черни, защото природата им е дала черна на цвят кожа, по същия начин както на нас е дала бяла. Зная, че исторически в САЩ има някакъв негативен оттенък тази дума, но все пак е далеч по-удобна и кратка от "афро-американци".



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-16 16:17 от Joan.
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
20-02-2011 - 14:47:12
Привет на всички в темата!

Аз бих искала да попитам, дали е правено изследване - как интернет се отразява (ще се отрази) на имотите, като търсене по локация, както и цена.

Дейностите, потребностите с доста голяма скорост се променят и навлизат все повече и повече в интернет. Това от своя страна, няма как, да не се отрази в начина на работа на всяка икономическа единица, като това няма как да не се отрази като локация, например, за дейността. Това, от своя страна би се отразило в промяна на търсене на жилищните имоти, пак като локация, на работещите в тези фирми. Смяната на локация, според мен, ще бъде и свързана по един или друг начин и с цените на имотите.

Много често чуваме: "Една къща, бърз интернет и съм готов! Защо ми е да се вра в някой малък, скъп апартамент, да се чудя къде да си спра колата..." Вярно е, че е свързано с училища, с медицински заведения, но все пак!

Един пример:

Преди години, всеки ден си купувахме по 2-3 вестника. Сега, има достатъчно много интернет медии, сайтове, блогове, където всеки почти всеки човек си набавя необходимата информация от там. Респективно, броят на сергиите с вестници намаля. Тиражът им на хартиен носител намаля.

По същия начин и с книгите - вече има електронни книги. До скоро, причината да си купи човек вестник, да си вземе книга, беше свързано с пътуване, почивка. Вече, с навлизането на някои от тези джинджавки, както ги наричам, ще наблюдаваме хората, които вместо вестник, книга ще държат едно устройство, което е далеч по-удобно от досегашните носители:

[www.reader.bg]

*rose**drink1*

Предварително благодаря за вашите коментари! smiling smiley
bah
Re: Катастрофа на имотния пазар след 2012
21-02-2011 - 10:21:14
avatar
Рекордно малко ученици ще приемат след 7 клас гимназиите тази година заради демографската криза. Школата в цялата страна ще опустеят с 6000 тийнейджъри, които са повече от достатъчни да запълнят всички столични гимназии в 8 клас, показа проверка на „Монитор”. Причината е, че точно 14 години навършват родените през 1997 година, когато заради хиперинфлацията и ниските доходи повечето семейства не планираха деца. 57 421 са всички седмокласници тази година, сочи официалната статистика на МОМН. Това е най-големият срив в приема за последните три години. Близо 6000 ученици по-малко ще влязат в гимназия през 2011 година в сравнение с 2010. Тази бройка се доближава до планирания до приема в град с размерите на София: Около 5100 гимназисти влязоха миналата година в столичните училища. В процентно съотношение кандидат-гимназисти за лято 2011 г. са с близо 10% по-малко от миналогодишните 63 366 кандидат-гимназисти в цялата страна. Знаци за тази тенденция изплуваха още миналата година, когато близо 200 паралелки в цялата страна са останали незапълнени от обявения предварително план-прием за учебната 2010-2011 година.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход