Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Търг - делба + ипотека

Публикувано от dodo2 
Re: Търг - делба + ипотека
03-01-2011 - 14:23:57
Quote
Imotko
По казуса с апартамента от мъжа на жената - Камелия е права, прехвърлянето срещу гледане не е дарение. Имота си е на жената, а иначе делца могат да се водят всякакви.

Май не е точно така. Прехвърлянето срещу задължение за гледане и издръжка е алеаторен догавор - ще рече ,че няма точно определена насрещна престация и дали изобщо ще се наложи такава да се дава. В този смисъл е доста спорно дали съпругата не се облагодетелства за сметка на запазената част от наследството на децата. И понеже всичко зависи от конкретните факти и обстоятелства по сключването на договора - резултатите от едно съдебно дело могат да се коренно различни за страните по него .smoking smiley

По въпроса на Додо - чисто практически ПУБЛИЧНИЯ търг чисти имота от ипотеките но изплаща дълговете на собствениците/или съделителите при делба/ по ред на кредиторите - публични вземания, първи ипотечен кредитор ,втори ипотечен и т.н . Ако продажната цена не покрие дълговете - следват другите способи за принудителното им събиране.
Изключение са случаите, когато ипотекарен кредитор/банка/ ще се съгласи на тръжна продажба на имота или дори на обикновена продажба без да направи кредита предсрочно изискуем. Банката не би се съгласила на подмяна на длъжника й без нейно съгласие, най-малко, защото в реда на кредиторите, дори и с първа ипотека е втора след НАП и защото освен на ипотеката /която е едно от обезпеченията/ разчита и на други " платежни качества" на длъжника.
Технически и доста трудно е наддавач на публичен търг да има предварително съгласие на банката кредитор да замести стария ипотекар в дълга му респ. да поеме съществуващата ипотека.
Заличаването на ипотека става и без съгласието на кредитора, стига да се представят доказателства ,че дълга за която е учредена тази ипотека е погасен.
Re: Търг - делба + ипотека
03-01-2011 - 14:24:43
Quote
др. Иванов

До този с дългият пост - пропуснал си варианта - Има имот. На земята или на Марс е имота?
Да не говорим, че не е установено дали лелята на кмета има куче или папагал.

Немирник ! *rose*
ЧНГ и да си жив и здрав и ти !

Може и да се задълбае в конкретика, ама дали ще осветлим нещата по-добре така ?!

По отношение на имота мога да обадя, че банките още не щат имоти от Марс за обезпечаване на дълг.
Само БАКБ приемат, но "лунни" и при условие, че не са от обратната страна. Играят мръсно и подбиват чрез купени лицензирани оценители пазарната цена, но ... като няма друго !

Установено е! Установено е! Един продажен журналист беше писал, че в имота е живял домашен любимец - куче или папагал. Да, ама не ! Котка било! Ама банката и ЧСИ се сдушили и решили да премълчат и причинита за това била, че на търга най-дебелата цена дал един кандидат-купувач, който имал алергия от котки и бил изрично посочил, че не ще имот, където е живяла котка.
Сега горкият човек стърже мазилката, плаче и през сълзи пише искова молба за умишлено и злонамерано прикриване на важна информация и непозволено увреждане.

Има неща, които не ги знам дали са точно така*smiley_ahh*, както е описано, но в инфото има много правдива информация, взета от живия наш живот.
Jim
Re: Търг - делба + ипотека
03-01-2011 - 17:19:02
Камелия, грешката е моя. Разбира се, че точната дума е прехвърля, а не дарява.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход