Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!

Публикувано от Пламен Hиколов 
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 12:22:45
Quote
Svetlio
Гоголе, разглеждам обещетението, като причина за ценообразуване на кватдат с общи част, поради факта, че собственика на земята не се интересува какво се ползва и какво не, той си иска 1/3 (примерно) в жилищна площ и това е. Предприемача се принуждава да ценообразува с общи части именно защото тези части на него са му разход, колкото и ЧЖП. Обещетението в площ или в пари той ще калулира в разходите си, това е.

Вивик, много УС филми гледаш и си на път да се превърнеш в желаното зомби. Кой е казал, че УС излизат от кризата??! Напротив - тепърва ги чакат чудесии. Къде у нас видя стотици палаткови лагери?? Единствено сентенцията на @Серсем може да промени нещо, но според мен ще си имаме по-неприятното последствие - граждански бунтове и безредици. При подобно стечение я камилата я камиларя - това ли се търси?

Свтльо, проста математика бе човек - 1/3 си е 1/3. дали от ЧЗП дали от РЗП все тая. обезщетение за собственика на парцела под формата на стълбища и покриви не можеш да дадеш - така че от надуване на общите части не това е ползата.

Къде точно видя да пиша че УСА излиза от кризата??? кога тук съм говорил за УСА? нещо за палаткови лагери??? *pardon*
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 12:24:03
Вивик, "пазара има и една много интересна особеност - той се саморегулира" - именно. Искаш да кажеш, че в момента пазара е саморегулиран..ооо не съм съгласен - по скоро е регулиран (прочети пак коментара ми за китайското производство)

Плюс това, в случая когато имаш 3лв и гониш стоката Х която е 5лв да стане 3лв или надолу, неизбежно стигаш до 0-та, а когато стоката Х гини 7лв ти естествено гониш твойте 3лв да станат поне 5лв. Получава се именно това повишаване във времето, което всъщност се наблюдава от "пантивека", принципно цифрите ни позволяват то да е безкрайно smiling smiley Не можеш да оспориш или просто подминеш този факт, няма как, ни примери с мерцедеси, ни селски къщи. Прочети пак частта в която се опитвам да обясня, че намаляването на цените обуслявя и намаляването на доходите, като производно на намалената печалба-възнаграждение. За насищане, полезност и тн и изобщо няма смисъл да си говорим явно...
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 12:28:39
Quote
vivic
Quote
Пламен Hиколов
Един от икономистите беше казал, че ще излезем от кризата когато се появи инфлация. Ами време е да излизаме от кризата!

аха, и казваш - дай да създадем инфлация за да излезем от кризата smiling smiley
къде са нобеловите награди - раздайте ги тука че да се успокоят нещата.
абе николчо, чул недочул че инфлацията е може би индикатор за излизане от кризата и създаваш брилянтното умозаключение че създавайки инфлация подпомагаш излизането час по скоро. ама кой го казал това, ама какво имал предвид, ама защо инфлацията ще предшества края на кризата, ама какво би породило инфлацията - това са все неща незначителни за скромната ти особа smiling smiley
как пък никой не се сети да СЪЗДАДЕ инфлация в УСА и ЕУ та да са излезли досега че и нас да са измъкнали.

а случайно да си чувал за СТАГФЛАЦИЯ? бягай в гугъл - едва ли си чувал това нЯщо. иначе го водят за едно от най-зловещите проявления на икономическа криза...

еееех, Българиьооо, родино на най-великите икономисти....


smiling smiley

==============================================================================

Опа.. стигнали сме 333 мнения smiling smiley Много хубава цифра! Време е да спрем до тук! Някои изчакаха до 1000, на мен обаче 333 ми е любимата smiling smiley
Желая ви всичко хубаво. На Сривьовците цени по 333 виетнамски донги на м2, На ебачите по 333 мацки, на пияндетата 333 Бургаз63... :loveu:


ПП И нямам нищо общо със Светлио от оня форум (бг вс нет) просто дублиране.
333 мнения, 3 редакции (2 за обиди към съфорумци и 1 сега) и един ник
Успех!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-23 14:26 от Svetlio.
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 13:46:04
Ей, то се появил съспенс във форума. Аз предлагам нещо съвсем простичко - радетелите на идеята, че чрез покупка на НИ ще се спаси икономиката да дадат личен пример за това - да купят веднага НИ на над-текущи нива (както обясняват, че трябва да бъде), като си дадат спестяванията или изтеглят ипотечен заем за целта. Ако не са готови да го направят, остава идеята, че това са си чиста проба мантри на продавачи, които се чудят как да си пласират залежалата стока (Светльо как е? Продаде ли апартамента в Младост, дето нито един брокер в София нямаше капацитета да продаде?) smiling smiley

Хора, точно супер-погрешното наливане на пари в тухли и бетон е докарало държавата до тази криза. Няма лесно излизане - или бърз катарзис (рязък спад до нивото, на което може да се продаде) или поне 2-3 годишен бавен и мъчителен спад.

Разбира се всеки си има право на мнение и нашите мнения във форума НЯМАТ ВЛИЯНИЕ над реалния пазар, тук само коментираме smiling smiley
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 13:58:01
Quote
BulCan
Аз предлагам нещо съвсем простичко - радетелите на идеята, че чрез покупка на НИ ще се спаси икономиката да дадат личен пример за това - да купят веднага НИ на над-текущи нива (както обясняват, че трябва да бъде), като си дадат спестяванията или изтеглят ипотечен заем за целта.smiling smiley

Аз съм готов да се включа, ама като продавач - на цена от август 2008. С един замах ще изтрием лошия период - все едно е нямало спад. После ръст, ръст, ръст*ok*
neo
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 13:58:54
Ако не ужасна, 2010 ще е година на застой за имотите
23 февруари 2010 / News.dir.bg
Година на застой очаква България в сферата на недвижимите имоти според електронното издание "Бизнес ню Юръп" .

От един от най-процъфтяващите в Европа пазари на недвижими имоти в България се превърна в един от най-зле представящите се. Сега вероятно предстои година на стагнация, пише Андрю МакДауъл в статия, публикувана от електронното издание "Бизнес ню Юръп", предаде БТА.
В продължение на няколко години страната бе любимо място за инвеститорите и привличаше огромни инвестиции. За тази година обаче прогнозата е сравнително мрачна, отчасти защото рецесията и крахът в сферата на недвижимите имоти в България започнаха малко по-късно в сравнение с останалата част от Европа.

Въпреки че правителството промени прогнозата си за 2010 година от свиване с 2 процента към растеж от 0,3%, за пазара на недвижими имоти несигурността си остава голяма, като сред анализаторите има разногласия за това дали пазарът вече е ударил дъното или ще започне да се възстановява тази година.
Най-вероятният сценарий може би е по средата: нито продължаващ спад, прогнозиран от песимистите, нито пък прогнозата на оптимистите за растеж от 10% до края на годината.

"Според мен в повечето сектори от пазара цените са достигнали дъното или са много близо до дъното и няма да има повече големи корекции през 2010 година", коментира Тодор Брешков, председател на съвета на директорите на "Фонд за недвижими имоти България".
"През 2010 г. обаче пазарът ще продължи да бъде в застой и ликвидността ще бъде ниска - нищо няма да се случи. Активност може да се очаква през четвъртото тримесечие на годината, след като пазарите в ЕС се стабилизират още", допълва специалистът.

Затягането на финансовата политика от десноцентристкото правителство, докато е необходимо, може да ограничи възстановяването на търсенето през по-голямата част от годината, особено като се прибави и ниската ликвидност от съживяващия се финансов сектор.

Чуждестранните инвестиции в най-добрия случай вероятно ще останат предпазливи. Нарастващата безработица ще помрачи надеждите за възстановяване на търговията на дребно.

От друга страна много малко строителни проекти за жилища и офиси ще бъдат започнати тази година, потискайки новото предлагане. Засилват се опасенията, че идните месеци банките ще започнат да отписват иззетата собственост от регистрите си, заливайки пазар, на който вече цените са ниски.

Според Брешков обаче е "много малко" вероятно банките да се освободят от иззетите имущества в ущърб на пазара. Той и други анализатори посочват и сегменти, за които прогнозата е по-обещаваща, особено логистиката, със засилващата се роля на България като транспортен център, както и определени ниши в жилищното строителство, където предлагането е оскъдно (цените за двустайни апартаменти във Варна осезаемо се покачват).
Ако не ужасна, то 2010 година, изглежда, поне ще бъде в застой, пише авторът [dnes.dir.bg]
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 14:04:45
Quote
gogolcho
Quote
BulCan
Аз предлагам нещо съвсем простичко - радетелите на идеята, че чрез покупка на НИ ще се спаси икономиката да дадат личен пример за това - да купят веднага НИ на над-текущи нива (както обясняват, че трябва да бъде), като си дадат спестяванията или изтеглят ипотечен заем за целта.smiling smiley

Аз съм готов да се включа, ама като продавач - на цена от август 2008. С един замах ще изтрием лошия период - все едно е нямало спад. После ръст, ръст, ръст*ok*

Ами не е майтап. Иначе мантрата е "дайте да спасяваме икономиката, ама с ВАШИТЕ пари, не с нашите". Дянков ако е толкова убеден и прави такива отговорни изказвания (естественно "не като ковчежник на държавата"winking smiley, че "цените на апартаментите ще хвръкнат след 3-4 месеца", да вземе да закупи имот в БГ (ако трябва и ипотека да вземе от банка, все ще му дадат изгоден кредит като финмин). Изказването на съпругата му в едно интервю е точно обратното - "за сега не смятаме да купуваме имот в България".

Конкретно относно последният ти пост - ставаме двама - и аз съм готов да се включа като продавач на тези цени. Кеф ти апартаменти, кеф ти "УПИ"-та :]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-23 14:08 от BulCan.
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 14:27:47
Казвате - инфлацията не е решение. Инфлацията поражда спекулативно търсене и т.н.
Значи решението е дефлация. Как обикновения (български) фирмаджия покрива това решение. Първосигнално намалява цените, почва да продава с 5% печалба и ограничава разходите (разбирай половината фирма на улицата). Печалбата му не стига да си покрие режийните разходи. В резултат на което качеството на услугата пада и оборотите му падат още повече. След оценимо количество време фирмата хлопва кепенци и на нейно място се появява гръцка, турска или китайска фирма. Което не е толкова страшно, ама докато това стане една голяма част от народонаселението ще яде (ядем) дебелия.
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 14:36:43
Quote
Пламен Hиколов
Казвате - инфлацията не е решение. Инфлацията поражда спекулативно търсене и т.н.
Значи решението е дефлация. Как обикновения (български) фирмаджия покрива това решение. Първосигнално намалява цените, почва да продава с 5% печалба и ограничава разходите (разбирай половината фирма на улицата). Печалбата му не стига да си покрие режийните разходи. В резултат на което качеството на услугата пада и оборотите му падат още повече. След оценимо количество време фирмата хлопва кепенци и на нейно място се появява гръцка, турска или китайска фирма. Което не е толкова страшно, ама докато това стане една голяма част от народонаселението ще яде (ядем) дебелия.

Пламене, това е единственният начин да се поддържа балансиран бюджет, валутен борд и да имаме мераци към еврозоната. Това е доктрината на Дянков. Аз лично нямам отговор за себе си дали е правилна или не в средносрочен и дългосрочен план. Иначе ако решат да свалят борда, могат да развържат резерва и да налеят в икономиката, но тогава казваме сбогом на еврозоната. Започне ли сериозна инфлация - не се покриват Маастрихтските критерии. Най-розовия вариант е бързо влизане в еврозоната и развързване на резерва, но г-н Трише каза - няма да стане.
Re: Как да излезем от кризата? Вдигнете цените!
23-02-2010 - 15:13:20
Bulkane, смяташ ли, че тези 8 милиарда ще ни оправят икономиката. Още повече и аз мисля, че в близките 5-6 години еврото няма да дойде в БГ. Но тия 26 милиарда (може и да бъркам цифрата), които сме вкарали в депозити могат много повече да помогнат. Докато има дефлация и високи лихвени проценти те ще си седят в банките и няма особена полза от тях. За да влязат в икономиката трябва нещо да уплаши кешовиците. Това може да бъде или контролирана инфлация или фалит на няколко банки. Има и друг не толкова лош вариант - да се вземе заем от МВФ, ама това също е мръсна дума в БГ.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход