Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Да побистрим политиката

Публикувано от jores 
Re: Да побистрим политиката
10-03-2010 - 19:59:50
Кво има да бистрим ГЕРБ НЯМА ПОЛИТИКА. Има некакви аварийни непремислени и безсмислени често ходове и много приказки и показност. То не бяха нагли, тъпи, кьорави, сакати, то не бяха оправдания от наследството, то не бяха нафталинови истории.
Ето след има няма 2-3 месеца ще стане година и НИЩО не е направено.
Не е проведена никаква политика, не е определена никаква посока на развитие.
Пълен провал - не че не си го знаех, без капацитет не става.
То пожарникарче мин. председател, то "западни" юпи специалисти дето само на заплатка са бачкали, то нереализирали се в годините на прехода кариеристи и т.н.
Няма как да стане. Да не говорим че вече и преписаната си програма тотално пренебрегват.
Това е истината, жалката и болезнена истина. И тепърва започват атаките срещу (мухо)Бойко от всички страни, и Атака като усети накъде духа вятъра ще го изостави слабото правителство и ... ще си имаме правителствена криза.
Дано не съм прав, ама надали ....
Re: Да побистрим политиката
10-03-2010 - 20:14:54
Добре, че малоумният грабеж, който подготвяха за собственици/управители на търговски дружества чрез двойно облагане го отмениха.
Пример за минималните вноски: 2009г. лептата беше 70лв. грубо, от началото на 2010г. станаха над 100лв. със стъпката, която искаха да направят сега щяха да са около 300лв.
Jim
Re: Да побистрим политиката
10-03-2010 - 21:59:22
Аз засега съм фен на ГЕРБ, основно защото не виждам по-добър вариант. Разбира се че трябва администрацията да се намали (30 - 50%), а и заплатите също. Ако на някой му са малко парите, да отиде да работи като директор някъде, ако никъде не го искат - проблема си е негов. Това че тежеста пада върху частния бизнес, го усещам и по моята заплата и по приходите на жена ми. Обаче има и един "друг" частен бизнес, който ББ го отряза тотално, за което го адмирирам - има частни фирми, които работят само с държавата, разбира се на цени, които можеш да съдереш само от държавата. То не беше асансьорът в НС, принтерите за МВР, ремонта на Масларова и безброй други при завишени цени не в проценти, а в пъти. Т.е. ограбване на държавата. Освен споменатите и от Булкан съкращения се сещам и за още 700 човека с високи заплати - президенството. Не мисля, че има полза от тях.
А за престъпниците, жалко е че още не са осъдени, но за мен вината е в прокуратурата и съдебната система. А има и друго - дали пък не чакат да се приеме новия НПК (съвсем скоро). и тогава да ги осъдят по-сигурно и по-сурово. Щом адвокатите са против него, значи може да е добър и ефективен.
Нека всички, които само плюят против ББ, Цветанов, Дянков, да кажат кои трябва да са на тяхно място, какво биха направили те в тази ситуация, как биха решили даден проблем. Ама да не стане като в Гърция, натрупали 300 млр. дълг и сега всички стачкуват - затягането на колана да не засегне тях. И естествено само ще си влошат положението.
Re: Да побистрим политиката
10-03-2010 - 22:41:16
Другото, за което си мисля (без да претендирам, че съм прав) и се чудя дали е така, а и как би трябвало да бъде:

Дали приходите от определени данъци и осигуровки отиват само за това, за което са събрани или потъват в една обща "каса", от която ги разпределят както си решат във МФ. Примерно - приходите за здравни осигуровки само за здравеопзаване ли отиват? Данъците от автомобили и винетки само за поддръжка на пътища, пътни знаци и пр. ли се харчат? Нали ужким печалбите от повишените акцизи на цигарите щяха да отидат за здравеопазване и да решат проблема? Не би ли трябвало да има някакъв отчет пред обществото - събрани от еди какво си еди колко си пари от еди какви си данъци и осигуровки и похарчени за еди какво си? Иначе с парите от здравноосигурителни вноски може да се изплащат заплати на чиновници от МвНР например или на друг ресор, нямащ връзка със здравеопазването.

Аз никъде другаде не съм виждал по ТВ призиви за благотворителност за събиране на средства за скъпо животоспасяващо лечение на деца в чужбина. Ами тези деца нали имат здравни осигуровки родителите им, държавата ако това не може да плати (което всъщност дължи на тези хора), какво може тогава? Като не може като си плаща човек здравните осигуровки да се подписва договор какво точно лечение покриват, до каква сума, при какви специалисти, какво се случва ако в БГ няма такива, поне да се знае за какво се плаща, все едно, че е полица в частна застрахователна компания.

Не говоря само за управлението на ГЕРБ, а по принцип. Иначе чисто персонално и теоретично си мисля, че ДСБ биха свършили по-добра работа в тази криза, жалко, че нямат подкрепата на народа. К'во да праиш, мнозинството от нашенците не отъждествяват себе си с Иван Костов, виж бат' Бойко по-народен човек, дет' се вика ще разбере по народно му...
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 05:46:36
Bulcan,
Сигурен съм, че нито се чудиш дали си прав, нито се чудиш дали трябва да е така, както си го описал.

От всеки литър гориво от сегашната цена около 2 лв за литър, акциза е 1 лв, оборота на фирмите от Българската петролна и газова асоциация за 2008 е 18 милиарда лева. Ако тези пари се използваха само за пътната мрежа и мероприятия по опазване на околната среда, в каква ли държава щяхме да живеем?
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 07:21:44
Без да се възстанови доверието на хората в закона ще излезем от кризата когато Мао Цзе Дун, Хо Ши Мин и Ленин излязат сами от мавзолейте да ударят по една водка и да си попеят интернационала и след това сами се приберат обратно в саркофага.
Всичко написано по-горе се отнася за държава, временно загубила посоката-Унгария, Гърция , но не и за опосканата от мутри, ченгета, прокурори, гаражни принцеси и.т.н.т. и.т.н.т. БГ . За много наивен го мислите този народ , ако вярвате че със заклинания ще се разработи . Човек работи или за пари, или за идеята. В БГ пари нЕма-откраднаха ги, т.е ще трябва известно време да се работи за идеята, т.е ще е необходима вяра у хората че сега е зле, но след 2 години ще бъде по-добре, защото никой няма да им окраде труда, т.е трябва да се елиминират крадците с големи пълномощия и възможноси. Елементарно- БГ е малка страна. Трябва да се разстрелят не повече от 500 човека- 250 прокурори и депутати и 250 човекоподобни милионери с нито един ден трудов стаж и нещата ще си дойдат на мястото. В Китай дисциплината на 2 000 000 000 китайци се потяга с 10-на разстрела на година. т.е в БГ еднократен отстрел на 500 заслужили за икономическото състояние говеда би трябвало да свърши работа. Който си мисли че говоря на шега, има извратено чувство за хумор.
Между другото Боко вчера се опита да върне вярата на г-н Тепавичаров , нашепвайки му нежно от екрана, че сега се налага г-н Тепавичаров да изживее трудни времена, но бъдещите поколения щели да кажат "мерси" на г-н Тепавичаров.
No, thanks, г-н Тепавичаров предпочита едно малко СЕГА при Анчето, вместо голямо "мерси" в необозримото бъдеще !



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-11 07:22 от Спиридон Тепавичаров.
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 11:01:45
Спиридон Тепавичаров
Каза:
"Човек работи или за пари, или за идеята."

Според мен няма такова понятие, коя е идеята за която би работил човек? Да мислим логично за идеята се е работило по - едни други времена след сериозна пропаганда съчетана със страх от физическо посегателство оставяйки избор един: Бачкаш и си втълпяваш, че е за идеята. И понеже такъв подход е абсолютно неуспшен започнаха да ни втълпяват, че сме свободни, и живеем в демократична среда - какъв ли смисъл се влага в понятието идея си нямам.

Апаратчиците са се светнали, че всеки индивид е значително по - продуктивен, когато има усещането, че работи за себе си и тук идва голямата заблуда. Реално в БГ и не само един средностатистически работещ човек работи около половин година за създаването на комфорта и охолният живот на държавният апарат. Втълпява се, че това е единственият работещ и приемлив модел, че хората са не хора и имат нужда някой да планира чрез механизми икономическият им живот, като в същото време не забравя да втълпява, че са свободни и всичко зависи от тях чрез избора им на управленци. Да ама не, един прост пример доказан в не една и две медии, цената на 1 глас по избори е около 50лв. /дали кеш, дали обещания със обилна софра предвещаваща сито бъдеще, дали чрез опрощаване на сметки и създаване на условия за съществуване без реално индивида да е изработил съществуването си, дали чрез създаване на врагове толкова страшни, че да сънуваш кошмари и да дадеш "правилният глас"/

Та да посмятаме защото няма, какво да си кривим душата политиката е бизнес съществуващ зад прикрито закрепостяване на хората, ако лицето Х иска да вземе дял от този бизнес трябва да инвестира. 10% от местата при 2,5 мил. гласували струват 125 000 000лв. Понеже да се извади такава пара на маста не е лесно се действа по схемата влагаме труд и средства, като надъхваме по - будни граждани да свършат черната работа или не толкова будни но жадни в последствие да се отъркат я в държавен пост я в държавна поръчка я в приемането на закон носещ икономическа полза на дееца.
Та с две думи живеем си в социализъм, което пък от своя страна си е прикрит комунизъм, като ни вмнеяват, че сме свободни - Не сме. Когато излизат и взимат от теб за да запазят политическата си власт, без да са съкратили първо разходите /обслужването на държавата/ защото такова действие ще донесе политически загуби, колкото и да ти обясняват как се грижат за теб ГРАЖДАНИНО /взето от Жоржи Ганчев/ не го правят а те доят под дулото на "пистолета" = "в името на обществото" въпроса е къде си ти в цялата тази работа - на дъното на хранителната верига /всеки може да се допита до Пунди той знае/

Единственият начин да има справедливо съществуване е държавата да не се занимава с икономиката и да поддържа обществения ред и работещ съд, хората са способни да търгуват свободно, но на върха на хранителната верига няма интерес, към подобен модел.
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 13:49:42
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 14:12:21
Сбъркана е тази работа с осигуровките .Заради циганите плащаме всички -те не плащат нищо, но раждат в болница на в къщи нали ? Извиняваите че съм краен и че казвам цигани а не роми , но според мен рома си е за пиене а циганина си е циганин.Тези наши братя не ги търпят в нормалните общества
тук си говорим и за имоти и затова ще кажа следното - ако някои от нас си построи къща в някоя нива накрая на града -ще го спукат от проверки , съдилища и глоби и разбира се ще съборят къщата , за нашите братя обаче законите не важат . Всичко това се случва защото на всички политици им трябва избирателна маса или така наречената "глава добитък" и затова циганите се толерират за да се използват в подходящия момент
Решението - а то е толкова просто! Трябва да се въведе задължително гласуване , така тяхната маса като електорат ще се окаже нищожна и толерантноста ще спадне
Освен всичко това , братята нямат и по един ден трудов стаж , а винаги са наредени на банкоматите , което меко казано мори всички съвестни данакоплатци , освен това циханите непрекъснато генерират по 7-8 чаавета , които логично продължават точенето на нашите данъци
Не искам да звуча като някои които търси вината еди - къде си , но никак не чесно това което става
В краина сметка държавата трябва да направи така , че да се гордея че съм данакоплатец , а не да се срамувам
Всичко това обаче само ме подтиква към изпълненито ми на 5 годишната ми програма , след което разбира се ще сменя държавата -защото искам спокоен живот , а не постоянен стрес !
Re: Да побистрим политиката
11-03-2010 - 15:03:43
Quote
dival
Сбъркана е тази работа с осигуровките .Заради циганите плащаме всички -те не плащат нищо, но раждат в болница на в къщи нали ? Извиняваите че съм краен и че казвам цигани а не роми , но според мен рома си е за пиене а циганина си е циганин.Тези наши братя не ги търпят в нормалните общества
тук си говорим и за имоти и затова ще кажа следното - ако някои от нас си построи къща в някоя нива накрая на града -ще го спукат от проверки , съдилища и глоби и разбира се ще съборят къщата , за нашите братя обаче законите не важат . Всичко това се случва защото на всички политици им трябва избирателна маса или така наречената "глава добитък" и затова циганите се толерират за да се използват в подходящия момент
Решението - а то е толкова просто! Трябва да се въведе задължително гласуване , така тяхната маса като електорат ще се окаже нищожна и толерантноста ще спадне
Освен всичко това , братята нямат и по един ден трудов стаж , а винаги са наредени на банкоматите , което меко казано мори всички съвестни данакоплатци , освен това циханите непрекъснато генерират по 7-8 чаавета , които логично продължават точенето на нашите данъци
Не искам да звуча като някои които търси вината еди - къде си , но никак не чесно това което става
В краина сметка държавата трябва да направи така , че да се гордея че съм данакоплатец , а не да се срамувам
Всичко това обаче само ме подтиква към изпълненито ми на 5 годишната ми програма , след което разбира се ще сменя държавата -защото искам спокоен живот , а не постоянен стрес !
Бай Върбан от Третия ред(райх) е видял същите проблеми и е свършил доста работа в тая насока. (Майн кампф). Постепенно стигаме до неговите идеи. В днешен Китай всяка година има публичен разстрел за различни провинения едното от които е корупция. Така поддържат реда в държавата.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-03-11 15:56 от paio.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход