Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Ето за това ставам фен на кризата

Публикувано от jores 
Re: Ето за това ставам фен на кризата
08-02-2010 - 23:04:52
avatar
Quote
Купувач
На такива тъпи патки като теб няма кой да иска да плати. Нито предварително, нито следварително. Вероятно затова смени попрището... Вероятно затова не можеш да проумееш за какво иде реч. Или както винаги си безсмислена опозиция, само заради спорта.
Както вече писах, по схемата на jores, аз искам да платя предварително. Проблемът е само доверието. Ако услугата се предлага от "брокер тип камелия" ще бягам като от прокажен, но ако получа реална консултация не мисля, че са загубени пари. Дори да не се стигне до сделка. А варианта за процента от разликата доста ми допада.

Нещастник си ти, дето го избива на обиди, като няма какво да противопостави като аргумент. Разбира се, че доверието е проблем, главчо. И разбира се, за да не се кара на юнашко доверие, се подписват договори с клаузи за защита. И разбира се, който има нещо под шапката, схваща какво пиша. Не и ти, обаче. При теб е важно да гепиш виртуалната разлика, а после да опищиш орталъка, че всички били мошеници.
Щом имаш 414Е за консултации, проблем нямаш...............консултирай се, пък после ела да обясниш от кого ще бягаш като прокажен.
Тя, глупостта ходи по хората- не по гората....
Re: Ето за това ставам фен на кризата
08-02-2010 - 23:06:28
Quote
камелия
Quote
jores

Ками няма, кой да обори горното, но то е токова близко до това за което аз говоря, че ако се замислиш може да постигнем единомислие winking smiley.
От посредника/брокера/консултанта се изисква най - общо да покаже имоти, каквито клиента търси, ако го направи но клиента не купи, той в тази част свършил ли си е работата или не е?
Решението за покупка чие е на обслужващия персонал или на възложителя? Кой може утре да преспи /след 30 огледа примерно/ и да реши, че не е време за покупка, в такъв случай вложения труд и разходи по обслужване на възложителя за чия сметка е редно да са /вкарай малко разум и чувство за справедливост ако можеш/.

Може и да постигнем единомислие, но само ако огледаш нещата от всички страни.
Никой не иска да плаща предварително, никой не иска да плаща за труда ти, ако няма добър за плащащия резултат. Всички, плюещи брокерските комисиони, не отчитат работата, свършена по сделката, дори когато тя се е състояла. Купувачите пък, въобще не приемат, че трябва да плащат, щото, вижждаш ли, той продавачът плащал.............
И ти се присъедини към хОра, пишейки, че е порочно да се взима процент от реализирана сделка, щото той покривал загубите от нереализирана............
И какво предлагаш? Да взимаме от всички, независимо дали сме постигнали крайния резултат, който е предмет на работата ни.
Чудесно, за нас, но няма да стане. Освен ако не излезе специален закон, който да задължи всички да взимат такса. А това, също няма да стане.
Навсякъде по света са го играли това, не се е получило и са стигнали до процента от сделката. Едва ли има фирма, която да не включва в цената на "изделието" си и загубите. Иначе, никой не би просъществувал.

Ками,
съгласен с всичко, което казваш. Единственият начин за постигане на формулата за която аз говоря, е да предложиш наистина качествена услуга с ясните и недвусмислени гаранции, че ще го изпълниш по начина, обема срока за които клиента се е съгласил да плати.
Казваш клиента е с нагласа, че това не е правилно и не иска да плаща. Да не забравяме, че клиента е водещата фигура, и ако не е наясно със собственото си виждане за имота, който търси, с финансирането на сделката някое и друго обстоятеслтво с не много точен параметър, което би повлияло в последствие за завършване на започнатото.
В същото време клиента се оплаква от ниско ниво на услугата като цяло /поне аз с такова впечатление оставам/. Аз се опитвам да разглеждам две групи на пазара, осъзнати клиенти и предлагащи високо ниво на обслужване търговци. За тези две групи финансовият ангажимент създава предпоставки да се идентифицират, като такива, единият, че е готов да заплати за предлагания продукт, а другия, че има самочувствито да ги поиска, а обстоятелството дали ще ги получи на практика е пазарната му оценка.
В най - общи линии това ми е теорията и обосновката. Това което мога да допълня е, че имам преки наблюдения върху реакцията на пазара към такъв подход и не бих казал, че не работи.

За таксата & %, това е лично виждане, което би дало възможност за избор на клиента. Обяснил съм и защо, пак с две думи, смятам, че има логика да се разбие цялата услуга на дейности и да се остойностят, по този начин онагледяваш реално, какво правиш и в същото време даваш възможност на клиенти, които нямат нужда от комплексна услуга да имат възможност за избор.

"Чудесно за нас" ако имаме виждане за изграждане на адекватно ниво за да го постигнем.

За закона smiling smiley, знаеш виждането ми за наместа на държавата чрез регулации.
За практиката по света, не мисля, а мисля за собственото ми виждане и логично и издържано ли е то, като се опитвам да извличам информация от пазара, което ми се явява основен измерител.
За загубите! модел с такса би ги намалил със сигурност.

толко от мен нямам какво да казвам по същество повече лека пожелавам



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-09 10:00 от jores.
Re: Ето за това ставам фен на кризата
08-02-2010 - 23:50:26
За мен е абсурдно една административна услуга, да я наречем-услугата на брокера да е обвързана с процент от цената на имота,при това претенциите са за 6%! Бих го приел ,ако посредника не играе бюро за запознанство ,а води сделката от свое име за сметка на доверителя/клиента/си т.е. пряк ангажимент в прговорите до достигане на приемлива цена и тогава ,ако е изтъргувал добре в интерес на доверителя си може да претендира за процент. Междувпрочем такава е играта при брокеража извън недвижимите имоти!
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 00:24:31
За всеки влак си има пътници. Идеята хич не е лоша и има много хляб в нея, но нещата опират до реализация. Конкретно за тази АНИ ми се струва, че още не са доизпипали нещата. Трябва да си доосмислят подхода - да посочат и опишат в договор какво точно ще свършат, в какъв срок, как се документира свършената работа, може да помислят част от сумата да се дава авансово, а остатъка след като са свършили работа и още много други неща. Клиентите стават все по-взискателни, а да ги убедиш, че трябва да дадат пари предварително не е лесно. Могат да пробият с професионализъм и коректност. Въобще, ако някой иска да се развива като брокер на НИ, полето за изява хич не е малко. Само че неграмотните, неклалифицираните, мързеливите, некреативните са вън от играта, която така сладко-сладко течеше доскоро. Масовката, които бяха по същество агенции за запознанства, са аут.
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 08:07:27
и аз мисля че 3 % е много. на моя финасов брокер кат купувам акции( или продвам) му давам 0.5% при това обемите са малки( до 2-3000 лева) но тои е доволен. и аз съм доволен. той също има разходи за офис телелфони и т.н.
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 08:34:39
Quote
nradev11
и аз мисля че 3 % е много. на моя финасов брокер кат купувам акции( или продвам) му давам 0.5% при това обемите са малки( до 2-3000 лева) но тои е доволен. и аз съм доволен. той също има разходи за офис телелфони и т.н.

А обикаляш ли 25 брокера преди да се срещнеш със твоя финансов брокер или 25 имота. За да стигнете до сделка твоя финансов брокер занимава ли се с юристи, нотариуси, собственици, служби и пр...
Механичните сравнения са изключително некоректни.

3+3% - това е голямата болка. smiling smiley

Господа, % не се определя от посредниците, а от пазара. Особено при толкова много играчи на него. Средният % който се формира при един високо-конкурентен пазар е % при който този бизнес може да съществува и евентуално да печели - някои губят и фалират, независимо от "високия" %. Ако условията се променят той може да падне, както и да се качи.

Не мога да разбера, при все привърженици на свободния капитализъм, на теорията за търсенето и предлагането, какви са тези комунистически призиви за твърди такси, лицензи и пр...
На мен като ми е скъп Смирноф си купувам Чивас...
Когато парите не ми стигат за нещо - просто не го купувам, не се опитвам да го открадна от маганзина, нито да реформирам магазина ала Чавес или ала Ленин...



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2010-02-09 08:39 от goro.
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 09:00:26
А знаете ли какъв процент взимат посредниците при получаване на обезщетения от застрахователи за пострадали от ПТП?

КОГАТО КАРТАТА И ТЕРЕНЪТ НЕ СЪВПАДАТ, ВЯРВАЙТЕ НА ТЕРЕНА.
Стара военна аксиома
Sly
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 10:07:23
Искам да споделя мнениетио си.
В момента аз съм и купувач и продавач на имот.
Като продавач на имот бях поканен от ENG имоти на разговор преди около месец. Та разговора се състоеше в следното дай ни сега 810 лв. и ние ще пуснем имота ти за продажба. Питам "къде"? В интернет отговарят ми те и за да ви докажем колко сме сериозни даже ще ви рекламираме и ще работим за ВАС безплатно през първият месец - та сега чакам да ме повикат на 15-ти да си платя таксата. Пуснали са ми имота в конкурентния сайт. Тяхната обява излиза точно под моята и даже не са се потрудили да променят описанието което им да дадох написано. Опитал се е някой малко да перефразира последните 2 изречения на описанието, но е допуснал правописни грешки.
Така, че краиният резултат е една публикация в конкурентния сайт , където плащам с SMS пo 1,20лв. на месец за да ми седи обявата.
Както казах и си търся имот в момента и те ми се доказват и в това направление най-редовно - веднъв за тези 3 седмици ми изпращат извадка пак от конкурентния сайт на имоти по критерии избрани от мен. БЛАГОДАРЯ! Имам си Интернет вкъщи. Идеята е добра, но реализацията им куца.
По време на разговора, който водихме имах чувството, че съм в секта - говореха с наизустени думи, които са запомнили от обучението което им е водено.
Пропуснах да им спомена, че съм им колога от около 5-6 години и работя по " погрешната ", " стара " и " несправедлива " схема с комисионните. Вярно много е трудно сега, но който разбира за какво става въпрос е наясно, че брокерите не са измамници ине искат да губят времето на никого с безсмислени огледи, защото така губят и своето време.
Аз също съм " за " промяна в сферата на посредничеството. Знам, че в момента на никой не му е до това, та даже се и присмиват на брокерите, но кризата ще отмине ( не знам кога ), даже и ще се забрави и хората пак ще тръгнат по АНИ-тата и пак ще ни плюят и то с право. Създадохме сдружение " НСНИ ", ръководствот на което освен да получава заплата и да прави безсмислени помпозни обяди с разни " лектори " - нищо друго не прави. От години няколко колеги предлагаме да се направи проекто закон, за да се регулира работата ни пък дано в НС го приемат и да си регулираме ние работата, като направим основни промени в начина си на работа и да започнем да си променяме стила, та да нисе изчисти името след няколко години евентуално. До сега обаче всички бяха заети с " голямото лапане ". " Лапането " свърши и ако сега не предприеме нужните действия скоро всички ще си смнеим професията.
Това исках да кажа .
А за ENG имоти - просто се опитват да правят пари оплювайки работата на колегите си. Моля, който се интересува да провери. Офисите им са по 20-25 кв.м. при 3-4 Евро / кв.м. сметнете какви са им разходите. Работят по 2-ма 3-ма души, на които се плаща на сключен договор предплолагам. В момента са в рекламна кампания и рекламират навсякъде, за да се зашуми около тях и вече испяха. Мисля, че само " Адрес " са били удосотявани със собствена тема тук.
Приятен ден!
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 10:18:32
Quote
goro
Quote
nradev11
и аз мисля че 3 % е много. на моя финасов брокер кат купувам акции( или продвам) му давам 0.5% при това обемите са малки( до 2-3000 лева) но тои е доволен. и аз съм доволен. той също има разходи за офис телелфони и т.н.

А обикаляш ли 25 брокера преди да се срещнеш със твоя финансов брокер или 25 имота. За да стигнете до сделка твоя финансов брокер занимава ли се с юристи, нотариуси, собственици, служби и пр...
Механичните сравнения са изключително некоректни.

3+3% - това е голямата болка. smiling smiley

Господа, % не се определя от посредниците, а от пазара. Особено при толкова много играчи на него. Средният % който се формира при един високо-конкурентен пазар е % при който този бизнес може да съществува и евентуално да печели - някои губят и фалират, независимо от "високия" %. Ако условията се променят той може да падне, както и да се качи.

Не мога да разбера, при все привърженици на свободния капитализъм, на теорията за търсенето и предлагането, какви са тези комунистически призиви за твърди такси, лицензи и пр...
На мен като ми е скъп Смирноф си купувам Чивас...
Когато парите не ми стигат за нещо - просто не го купувам, не се опитвам да го открадна от маганзина, нито да реформирам магазина ала Чавес или ала Ленин...

Goro радвам се да те "видя" smiling smiley
позволи ми да не се съглася с твърдението ти, че едно излизане от общоприетата рамка има нещо общо с комунизма, а напротив. След, като ответната страна е склонна да коментира подобен подход, означава, че предизвикан интерес най - малкото. А в криза, когато кешовика е трудно достъпен мисля, че трябва да му се правят оферти, които да тестват нагласата.
И пак да кажа, фиксираните такси създават предпоставка за аванс при започване на работа, самият факт, че клиента е преценил да авансира за мен е достатъчен показател, че с този човек ще се върши работа а от там се обуславя и по - ниската цена като цяло, която е възможна от в пъти по - голямата вероятност да се направи сделка с клиента, което си е основна цел, всъщност и там са реално парите. Самият аванс гарантира частично покриване на разходите при отказ от страна на клиента и показва неговата сериозна нагласа да реализира намеренията си.

Би ли споделил в твойта практика от 10 клиента с колко стигаш до сделка, моите наблюдения са за около 25/30%.

Аз честно казано невиждам какъв е проблема, в крайна сметка пазара ще си каже последен думата.
Re: Ето за това ставам фен на кризата
09-02-2010 - 10:54:04
avatar
Quote
фло
За мен е абсурдно една административна услуга, да я наречем-услугата на брокера да е обвързана с процент от цената на имота,при това претенциите са за 6%! Бих го приел ,ако посредника не играе бюро за запознанство ,а води сделката от свое име за сметка на доверителя/клиента/си т.е. пряк ангажимент в прговорите до достигане на приемлива цена и тогава ,ако е изтъргувал добре в интерес на доверителя си може да претендира за процент. Междувпрочем такава е играта при брокеража извън недвижимите имоти!

Това, което описваш, се нарича " представителство" и е различно, според закона, от посредничество. Този, който е ползвал посреднически услуги, знае че брокерът участва в договарянето на двете страни и спомага за постигане на съгласие. И куп други неща върши, които многократно са разяснявани тук. Явно, законодателят затова е отделил посредничеството от представителството.
Ако брокерът не е "изтъргувал добре в интерес на клиента, просто няма сделка и няма плащане. Точно защото клиентът има последната дума и той финализира сделката.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход