Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

И пак нема свестен продукт-вече половин година

Публикувано от tao 
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
20-08-2009 - 15:06:42
Вивик,
Ти ще нацвъкаш снимки ако дойдеш февруари и ще се тюхкаш, че плажа не е пълен или ще си счупиш краката да обикаляш за да намериш празно заведение и да го снимаш. Такива безспорно има.

Не говоря за Джани, там не съм ходил от сигурно 2 години, всъщност ходя, но само зимата. Това е хубав ресторант, с добро обслужване и сравнително добри цени за българи, т.е. има и ниски цени за добри порции и много високи за ястия, които се консумират предимно от чужденци. Лошото е, че лятото кухнята издиша, няма нищо общо с тази през зимата. Нормално е, защото ресторанта е почти денонощно пълен, в голяма част от времето с опашки.

Друг хубав ресторант е Кондор, в хубава гора, но трябва да си носите нещо срещу комари. Цените са много добри, почти непрекъснато е пълен, но е прекалено голям за персонала и обслужването е много бавно и неорганизирано, затова и там не ходя.

Тези два ресторанта са особено популярни за българи и действително като изключим обслужването в Кондор, което се компенсира от по-ниските цени и по-добрата кухня през лятото, заслужават да се посетят.

Там където ходя аз, само с мене. Пускате съобщение и отиваме. Не ги популяризирам сред българи, защото не обичам да съм сред тях.



А и като изключим някой работи, цените са високи, българското пиене 50 гр. е 3 и 4 лв. Порциите са големи и са между 15 и 25 лв, за двама. Огромни салати компенсират с 4 - 4,50 лв. Добро обслужване, оркестър с певица - евъргрийни и най-вече добра публика. Сервитьори с униформи, лъснати, хит тази година е цигането Ромео, гей, като изваден от модно списание, с изключително чуство за отговорна работа, което по цял ден юрка българите да работят. Може да си поръчате вино, то е на добри цени, чаша е 5 лв., но ви носят две. Задължително агнешко чеверме , порцията е 19 лв. и е за двама, агнетата са родопски.

Между другото почти навсякъде е така, цените са приблизително еднакви. Ако пиете по 4-5 ракии - в Джани или Кондор, там е два пъти по-евтина. Защото да дадеш за 5 ракии 40 лв. е малко неприлично.

Това е един добър ресторнт, дето не може вече втора година да се разработи, все е празен при добри цени, под големи дървета и до плажа, оркестър с евъргрийни. Ще говоря догодина да им го разработя, ако дадат по 2-3 хил. на месец.



Хотели много. Най-добре студио в Запад. Аз съм във Вечна Ризорт, до 25 август са 89 лв., след това 60, по 40 м2 чисто с 2 легла и разтегателен диван. С хубав басейн, шезлонги за всички, подземен гараж и най-вече е тихо, за разлика от Изток, където се спи трудно.
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
20-08-2009 - 16:08:52
др. Иванов Написал:
> Хотели много. Най-добре студио в Запад. Аз съм във Вечна Ризорт, до 25 август са 89 лв., след това 60, по 40 м2 чисто с 2 легла и разтегателен диван.

Като го четях какви ги разтяга, помислих, че е паркирал 120-метровата си яхта в някое заливче, 10 девици му пазят сянка и му веят с ветрилата, а една от тях ...
А той къде си проспивал старините ... Мечтател smiling smiley
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
20-08-2009 - 16:51:18
Иванов не се хаби в спорове с простите, зависливи български селяни. Пратиха ги мама и тате от село да мият чинии по круизите и по хотелите и станаха вече големи граждани и всичко българско им се вижда лошо. Остави ги да тънат в собственото си невежество и мизерия. Неможеш да ги промениш, но и по-добре. Така ще можем да ги виждаме и избягваме по-лесно.....
Доста се отклонихме от темата, но като гледам каква злоба и обиди се сипят по човека не можах да не се включа. Що се отнася до продукта - в голяма заблуда са повечето хора, че цените се определяли от това колко щял да даде купувача. Що ли не важи това правило във фирмените магазини на Опел, Форд, Тойота и т.. или в Билла или Метро ама нейсе при имотите трябва да важи нали smiling smiley Този принцип важи по скоро на софийския битак или на женския пазар и на автоборсите за автоборсите за трошки. Който е ходил знае как се правят сделките там. Цените винаги са се и ще се определят от собственика на веща била тя НИ или друго движимо имущество в зависимост от това дали има комюнкуренция за същата стока от други продавачи. Така заложените изисквания за въпросния имот стесняват предложенията до 2-3 имота най-много т.е почти никаква конкуренция. Така описан имот не се подчинява на статистиката на масовите апартаменти. Особено изискването за високи тавани - предполагам се има предвид 4.5м височина. Такива апартаменти биха се построили само по поръчка от Възложител. В този случай едва ли ще се постигне цена от 1000е/м2. А самото обвързване на цената със средната заплата за страната е повече от безпочвено. Аз лично при покупката на такъв апартамент не бих споменавал че съм на заплата smiling smiley. Хубаво е човек да си мечтае за наистина качествен апартамент на ниска цена, но не забравяйте и другата страна - продавача. Той пък иска да спечели. И може да чака. За разлика от купувача, на който му се е родило дете и трябва да се разшири примерно. Продавача може да чака много - и 5-6 години ако се наложи. Имота вода и храна не иска. Пожелавам успех на господина ако наистина има желание да купи , а не просто да си излее гнева във форума. *ok*
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
20-08-2009 - 19:10:05
мерси, Иванов.
не си прав, надявам се да е добре в бг курортите, макар че съм предубеден от предходни години. затова мисля да се разходя точно с тази цел... по принцип съм обективен що се отнася до туризъм, защото ми е слабост...

*drink1*
na
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
20-08-2009 - 20:13:46
tino76 Написал:
-------------------------------------------------------
Що ли не важи
> това правило във фирмените магазини на Опел, Форд,
> Тойота и т..

Много просто- защото Тойотата е една и съща навсякъде по света и може да се внесе в Бг ако има разлика в цените



>Продавача може да чака много - и
> 5-6 години ако се наложи. Имота вода и храна не
> иска.

В това се изразява разликата между Бг и чуждестр. инвеститор: единия ще чака 5-6 години, а другия знае за тайм валю ъф мъни и си прави сметка, че 1000е/кв сега са равни на 1600е/кв след 5 години или 1500е/кв след 5г се равняват на 900е/кв сега


tao
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
09-09-2009 - 23:25:02
Да припомня пак за какъв имот давам 1000е/м2..иначе за ширпотребата си знаете ->500е/м2 сега, след зимата ..ще видим.
smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход