Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

И пак нема свестен продукт-вече половин година

Публикувано от tao 
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
14-08-2009 - 23:49:19
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> BulCan Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> Не е нужно да се конкурираш с
> > големите за да имаш собственно достойнство,
> > сравнението обаче е признак за невежество.
> >
> >
>
>
> Много си прав. Важи за всички, обаче.


Точно, затова на сравняващия му се дават малко факти, за да разбере, че просто няма никъкви основания даже и да пробва да сравнява. Гениалният Алеко ги е описал такива образи още преди почти 100 години:

"Богатата Моравия обърна вниманието на всички. Прекрасно обработените долини, разкошните градини, безчислените фабрики и заводи накараха даже и бай Ганя да допусне преимуществото на Моравия пред нашето отечество: "И ний работим, ама и тези синковци не падат по-долу, аа, не падат по-долу, пипат синковците." Но като се сети, че се е увлякъл в похвалата, прибави: "Ама всичкото нафиле. Те работят, пък немецът го яде."



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-08-14 23:52 от BulCan.
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 00:23:48
Точно, затова на сравняващия му се дават малко факти, за да разбере, че просто няма никъкви основания даже и да пробва да сравнява. Гениалният Алеко ги е описал такива образи още преди почти 100 години.


Аз не чух нито едно сравнение! Казвам, че Сл. бряг е с уникални природни дадености, местните откачалки ми обясняват колко кораба приставали в Маями. Говоря, че като се изкъпеш в морето след 4 часа, можеш да караш ски в Балкана, някой изтърсва, че имало места дето нощувката била 2000 евро. Обясняваш на по-простите другари, че само търговията на дребно е за 560 млн. евро при 26 хил. население или на глава само от това са 22000 евро, вероятно повече от целия БПВ на Маями, Асен ти реди колко неблагодарен бизнес е туризма. Последните 5 години се строят следно по 20 хил. апартамента само в Сл.бряг и поне още 10 хил. на други места в общината, това са още 1 млрд. евро, без хотелите, още 40 хил на глава, станаха 62 хиляди евро на човек, два пъти над Европа и САЩ, не сме сложили нощувките, другите услуги и всичко останало. 70-80 хил.евро на глава е БРП на общината, на едно от първите 3-4 места в света. Няма да се изненадам ако е и най-богатата, защото миналата година проверките установиха, че се отчитат между 1 и 10% от оборотите. Заведение отчита за деня 190 лв. оборот, на другият ден от сутринта до затваряне седят данъчни до касите и оборота е над 12 хил.лв. Та никой няма представа, колко се вади реално. Аз ходя в два ресторанта на един собственик, който ми е казвал, че прави към 3 млн. оборот на сезон, а вчера се загледах, че боновете му са служебни, не знам дали отчита и 50 хил. на сезон. Сервитьорите му от бакшиши правят по 150-200 лв. на вечер и се разписват на минимална, а спят в хотели. Вие сте седнали за някакви затънтени краища като Маями да ми говорите, Барбадос, Френска ривиера. Обиколете къщите на местните, вижте какви коли карат и тогава ги сравнявайне с несебър и Сл.бряг. Влизали ви в тенджерките на раменете, че има къщи, не хотели, а частни къщи, по 2-3 хил. м2 с по 2 асансьора и не просто има такива, а повечето са такива. Вие като се разходихте из Доминиканската република или Тайланд колко бентлита, ламборгинита и ферарита и къщи от по 2000 м2 преброихте в кварталите на местните?
na
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 01:07:24
Иванов, съвсем сериозно ти препоръчвам да си направиш една екскурзия до Маями, защото доста се излагаш със сравненията си със Сл Бряг; тръгнал да ми говори, че сервитъорите правят по 100лв на вечер; аз имам приятел сервитъор в Маями, няма да споменавам цифри, ама човека кара Е класа, има яхта и къща за половин милион и е на 24 години; богатите хора си ходят на френската ривиера, а когато им скимне си хващат самолета и след 2 часа са в Алпите; опитах се да ти обясня, че в най-класните курорти нощувките са по 2хил и Сл бряг просто не може да претендира за Световен клас с нощувки от 20лв
ss7
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 01:13:55
др. Иванов Написал:

> колко се вади реално. Аз ходя в два ресторанта на
> един собственик, който ми е казвал, че прави към 3
> млн. оборот на сезо



Иванов това са по 20 000 на вечер всеки ден в продължение на 5 месеца!
Я посмали малко че ставаш смешен! smiling smiley


Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 02:12:00
Обясняваш на по-простите другари, че само
> търговията на дребно е за 560 млн. евро при 26
> хил. население или на глава само от това са 22000
> евро, вероятно повече от целия БПВ на Маями, Асен
> ти реди колко неблагодарен бизнес е туризма.
> Последните 5 години се строят следно по 20 хил.
> апартамента само в Сл.бряг и поне още 10 хил. на
> други места в общината, това са още 1 млрд. евро,
> без хотелите, още 40 хил на глава, станаха 62
> хиляди евро на човек, два пъти над Европа и САЩ,
> не сме сложили нощувките, другите услуги и всичко
> останало. 70-80 хил.евро на глава е БРП на
> общината, на едно от първите 3-4 места в света.
> Няма да се изненадам ако е и най-богатата, защото
> миналата година проверките установиха, че се
> отчитат между 1 и 10% от оборотите.

По принцип избягвам лични нападки и обиди, ама тук просто "няма за какво да се хвана" за да те разбера.

Пич, или имаш сериозен психичен проблем и трябва да се конслултираш наистина с професионалисти, за твое лично добро или си наистина абсолютен измекяр, супер ограничен Бай Ганьо. Даваме ти реални примери, просто трябва да "вденеш" малко. Лелеее, ако това наистина са реални предриемачи в БГ, тежко и горко на тази държава. Мен ако питаш си просто един форумен герой, апропо преди няколко месеца те питаха дали не си небезизестния по много форуми идиот с ник Инж. Ганев, явно са познали "почерка".
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 08:40:31
Какви реални примери ми дадохте? С какво? С това, че сервитьор в Калифирния кара Ес класа? Или факта, че няма водорасли и медузи го опровергавате, че богатите ходили на Френската ривиера? Дай ми реален пример в Европа с по-добър плаж, с плитко море в тих залив, където могат да ходят десетки хиляди. Дайте пример с 135 слънчеви дни от 150 при дневни температури около 30С. Рио де Жанейро е с 83 слънчеви дни в година. Дайте място където от най-отдалечената му точка до плажа са 8-10 мин. пеша, до планина 20-25/от центъра/ и през него да минава девствена река? Дайте масто, което е практически без престъпност, място където в два-три през ноща можеш да се разхождаш из най-затънтените места напълно спокоен? Маями случайно да е от тези места? Или Марсилия? За това лято един наркоман нападна минувач и го рани и след няма и едно денонощие го заловиха, при 300 хил. човека в комплекса.
Къде по тези места дето ми ги давате можеш да си купиш апартамент в сграда с басейн, рецепция, охрана, почистване и т.н. за 40-60 хил.евро? В Монако или на Френската Ривиера? В Маяви живееш с изметта на Южна и пенсиите на Северна Америка, тук в една сграда живееш с хора от 10-15 европейски страни.

Айде давайте примери!

А ресторантите правят силните дни по 40-50 хил. лв. Един съфорумец ми казваше, че приходите на Какао, когато имат мероприятие са 240 хил. само от вход, когато нямат са сигурно по 100-120 хил.
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 08:50:54
avatar
BulCan Написал:
-------------------------------------------------------
> Лелеее, ако това наистина са реални предриемачи в
> БГ, тежко и горко на тази държава.

Еми това са, за съжаление. Особено тъй наречените строителни предприемачи - 80% са от този тип. Половината от хората с пари в БГ са с държанието на Иванов - нагли парвенюта и абсолютни измекяри, които заради слабата съдебна система процъфтяват. Това е и една от причините да сме на този хал...
Ето ги нашите бизнесмени:

Енергийният бос покрил 10 млн. лева ДДС, твърдят експерти
Готвят второ обвинение срещу Христо Ковачки
Прокурори крият аферите, за които проверяват бизнесмена
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 08:57:53
avatar
Може и странно да ви звучи но др. Иванов е прав за приходите и оборотите на някои от заведенията.
Да отидеш на море и да не се забиеш вечерта на Сънито е немислимо за много сериозна част от младите българи почиващи между Бургас и Обзор.
Да се поизмешаш с Фолк или Мутро елита е въпрос на чест и бъдещи дълги разкази.
Мястото наистина е уникално за определена възраст или начин на живот.
Предишния пример за подобно място е Китен от 80-те години.
Там беше купона.
Сега е Сънито за единия тип млади българи и Иракли за другия тип.
Ако не ви харесва не ходете, но с директни и груби отричания не може да се смени потока от почитатели.
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 09:39:10
ilianm Написал:
-------------------------------------------------------
> Иванов не се ли усещаш?
> Къде си тръгнал да сравняваш Сл бряг с Монако?
> Гледай реално на нещата. Сравнявай с нещо от
> твоета черга. Не се излагай с такива изхвърляния.
> Сравнявай с Гърция например.
> Знаеш ли че това лято видях оферта за къща на
> плажа за 40 000 евро
> При това в градче много по-красиво и несравнимо
> по-спокойно от несебър.
> За плажовете да не говорим.
> А там сезона е 5 месеца, не е като при вас месец и
> половина...
>


Преди няколко дни и със Сингапур го сравняваше.Твърдеше че Сингапур е държава от от 3-тият свят и че там можело да се нощува за малко пари в 5 звезди но видите ли на сънито трябвало да се бръкнеш с 200 долара за нощувка в 5 звезден... :} :} :}
Re: И пак нема свестен продукт-вече половин година
15-08-2009 - 10:17:39
Абе Иванов, айде на бас на 5 бона че няма да караш ски на Банско след плоаж на Слъчнев бряг. Поради простичкия факт че на Банско сняг няма през зимата, а за лятото да не говорим
Що за глупости плямпаш.
Слънчев бряг е евтина алкохолна дестинация и нищо повече.
Такива като теб го засраха с бетон. Не че ме радва, но аз поне нямам зазидани пари в бетона

В Гърция има 10 000 места с по-хубави плажове, повечето абсолютно незастроени.
Монако... Маями... сменик smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход