Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2

Публикувано от Imotenbalon 
...
03-09-2009 - 19:16:48
.....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-02-10 12:15 от анита.
ss7
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 02:00:59
[paper.standartnews.com]

До няколко месеца да очакваме още изгърмели ипотеки и обратна миграция от големите градове към по-малките. Не знам как ги прогнозирате тия увеличения - хората нямат пари.
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 08:51:03
avatar
България излезе от кризата.
Неочакван ръст в средната заплата в сферата на услугите.
Цените на имотите ще ударят в небето!
И още как щом Фризьорка взима 2 млн. хонорар за ВиК услуги *ok* *angel* *write*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-04 08:51 от valsodar.
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 09:03:16
Това го пускам специално за Камелчето и за всички на които загниващата америка им е виновна за кризата!
Quote

Страната т. г. се очаква да произведе брутен вътрешен продукт за 63.7 млрд. лв. При положение че бизнесът има да връща 160 млрд. лв., съотношението корпоративен дълг/БВП става 250%, сочат още данните на БСК. За сравнение процентът в САЩ е около 100%, а в ЕС - към 130%.
Цялото тук
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 10:34:01
Цитат:
12 000 българи на месец без работа, 350 хиляди на улицата до декември
Мексиканска вълна от съкращения
[paper.standartnews.com]


Новите варвари /т. е. ипотекари/








Цитат:
Дават ваучери вместо заплати
300 000 служители минаха на купони за храна
[paper.standartnews.com]


Да здравствует товариш Сталин!





Цитат:
Лихвите по депозитите са нараснали с 40%, а разходите по заеми с 11-20%
[dnevnik.bg]




Рррррррррррррррррррррррръст!




Цитат:
Жилищата в София на цени от 500 евро за кв.м
[.]


Нема ли кооооооооооой?



Цитат:
Дълговете на фирмите вече 160 млрд. лв.
[banks.dir.bg]


Money as debt





Цитат:
Пазарът на бизнес имоти на Острова остава в криза още 6 години
[www.monitor.bg]


Аз ще се въена след 2200 дни..........и ще попитам за мойте имоти...........



*sos* *sos* *sos* *sos* *sos* *sos* *sos*
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 10:43:03
curiosity killed the cat Написал:
-------------------------------------------------------
> Летния сезон е бил активен - 51% ръст в новото
> строителство. А кой ще го купува - не е много
> ясно. Вече приближаваме съотношението 1 жилище на
> един българин.
>
>
> Новите жилища бележат 30% годишен ръст

>>

" др. Иванов Написал:
-------------------------------------------------------
> Естествено, завършват се сгради продадени на
> зелено последните 1-2 години."



Освен това тактиката е паниката да се възползват от евтини матриали и понижена стойнодт на труда. Което своего рода пак доказва какви ще са цените след това winking smiley
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 11:18:40
avatar
www.psiholog.bg, 01.09.2009:

От скоро има нова услуга на психоаналитиците - подобно на груповите терапии за алкохолици, се организират такива за брокери, вложили комисионите си в имоти с цел удвояване през 2008ма година. За съжаление се констатира, че първоначалните резултати от терапиите са почти нулеви, тъй като пораженията върху психиката на пациентите са вероятно необратими.
Re: Преглед на печата 2
04-09-2009 - 20:45:02
avatar
Комунисти определят цената на имотите

това откъс от стенограмата на заседание на МС.


Заседание на 23 април 2009 г.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Уважаеми господин министър-председател, уважаеми колеги, в изпълнение на Стратегията по социалната политика на Министерството на отбраната ние стартираме процеса за закупуване на имоти за нуждите на Министерството на отбраната за създаване на оборотен жилищен фонд. Имаме готовност да закупим около 200 - 250 апартамента, но тъй като все пак тази процедура досега се е правила пилотно, стартираме само с 47 апартамента. Самата процедура е много трудоемка. Сами виждате за 47 апартамента колко листа има. Цените, които са предоставени за апартаментите, не са крайните цени.
....
ИВАЙЛО КАЛФИН: По този въпрос Министерският съвет трябва ли да взема решение?
...
АСЕН ГАГАУЗОВ: Принципно подкрепям предложението на министъра на отбраната, но дотолкова, доколкото става дума за Сливен и виждам цени на имотите, господин министър, възложете да видят за какво става дума от 1000 евро, нещо работата не е в ред.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Отново ви казвам, че тези оценки са на оценител и във всички случаи ще преговаряме за намаляване.
АСЕН ГАГАУЗОВ: Ако се проведат преговори и в Сливен има редица апартаменти, които търсят купувачи, и там трябва да се водят преговори. Сигурно цената на оценителя ще е такава, но ако проведете преговори, тя ще бъде значително по-ниска.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: В различните градове цените са много различни. Например в Плевен на този етап спираме да преговаряме с фирмите, защото цените са над 650 евро, които са високи за този регион,
ИВАЙЛО КАЛФИН: Не знам как ще излезе, като се появи пред медиите. Всичко ли това трябва да бъде записано в решението - и цени, и имоти, и т.н.?
ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ: Наистина мисля, гледайки това, което е за Карлово, тъй като е в моя избирателен район, че трябва или да се правят търгове, за да се намалят тези цени, защото са много високи за региона. От порядъка на 800 евро за Карлово, дори да е довършен апартаментът, това е много висока цена.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Решението през Министерски съвет трябва да се приеме с някаква цена. Затова ние сме на оценители, които да посочат някаква цена, за да може да тръгне решението и да започнем да водим преговорите. При всички случаи цената няма да бъде по-висока от тази.
...
ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ: Ако сега утвърдим цената, не виждам какъв смисъл има.
МИГЛЕНА ТАЧЕВА: Когато се каже до 1000 евро, означава до 1000 евро.
АСЕН ГАГАУЗОВ: Да кажем до 1000 евро, при положение че се продават най-много за 600 евро, защо да кажем до 1000 евро. Разбирате ли?
...
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: В точка 2 е записано, че посочените в точка 1 цени на имотите са с ДДС и представляват пазарната им стойност съгласно извършените от лицензираните оценители. Директно започваме с 20 на сто по-малко. Тук цените са с ДДС.
...
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Военните не са най-добрите преговарящи.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Те предварително имат оценката, която е дадена от лицензиран оценител. Условието е цената да бъде под тази цена. Тук цената се вижда висока от 900 евро за квадратен метър, но тя е с ДДС. Задължително цената ще бъде под тази цена.
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Основното притеснение е, когато фиксираме 900 евро, всички ще направят 890 евро за квадратен метър. Как ще се направи реалната търговия на базата на реалната пазарна среда, в която очевидно цените спадат? Това е записано във всички вестници.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Господин министър-председател, сигурен съм, че винаги ще има обсъждания по въпроса, но ние трябва да тръгнем от някъде.
...
ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА: Проблемът е как се определя цената.
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Въпросът е цената да се знае от вас като ориентировъчна и да не е публична.
НИКОЛАЙ ЦОНЕВ: Кажете каква да бъде цената?
...
ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА: Извинявайте, но когато кажете 1000 евро за квадратен...

...
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ :Госпожо Маринска, юридически имаме ли начин скрием цената?
ГАЛИНА МАРИНСКА: Честно да ви кажа, цените и мен ме смущават, но в интерес на истината, когато се получават по 20 точки сутрин преди заседание, нямам време да проверя какви са били прецедентите. Действително в повечето решения вие определяте максимума на цената, която трябва да се договаря, и тук е направено точно така.
...
Министър Цонев, ще се възползвам от случая, че министър-председателят ми даде думата, това, което обсъждахме с колежката, от дирекция "Икономическа и социална политика" твърдят, че са гледали много оценки и там никъде не е включено ДДС. Аз не съм гледала оценки и не разбирам. Твърдят, че ДДС-то никога не е било включено в оценката.


Заседание на 23 април 2009 г.




АСЕН ГАГАУЗОВ: Предложението, което миналия път гледахме, тъй като аз бях в Сливен тази седмица, се оказа, че колегите от Министерството на отбраната искат да купят най-луксозната кооперация в града за военните. В същото време има стотици други свободни апартаменти на половин цена. Аз това не мога да го разбера.
КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА (зам.-министър на отбраната - бел. ред.) Все пак има значение степента на завършеност. Не можем да закупуваме апартаменти, които не са с Акт 16.
АСЕН ГАГАУЗОВ: Ще купите два пъти повече апартаменти от това, което купувате в момента.
МИГЛЕНА ТАЧЕВА: Защо войската да не живее в луксозни жилища?
КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА: Предмет на решение на Министерския съвет на предишното заседание, доколкото знам, са били закупуване на жилища в градовете Сливен и Карлово. В тези два града това са единствените апартаменти с такава висока степен на завършеност и това е направено след много обстойно проучване. Все пак имаше достатъчно време потенциалните продавачи да депозират своите предложения в министерството. Аз лично не съм ги виждала, за да кажа колко са луксозни.

...
ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ: И миналия път всички ни смутиха високите цени. Тъй като г-н Гагаузов каза нещо за Сливен, аз искам да ви кажа, че в Карлово в момента има изоставени жилищни блокове, които могат да се прехвърлят и да се довършат, и да се ползват от военните. Говоря и за бившето КТЗ, тракторния завод и т.н.

...
МИГЛЕНА ТАЧЕВА: Ще правим обществени поръчки за ремонти и за други неща!?
АСЕН ГАГАУЗОВ: За завършването - когато отидете да си купите едно жилище, г-жо Тачева, ще ви го дадат с кухненското обзавеждане, с всичко? Така ли ви го дават?
МИГЛЕНА ТАЧЕВА: Аз такова търся.
...
ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА: Аз продължавам да смятам, чувайки целия спор и миналия път, и сега, че продължаваме да работим по двойни стандарти. Когато обсъждаме едни неща тук и едните се изказваме по един начин, другите - по друг начин, оставяме да отлежат въпросите, да мине време, да излязат по медиите и всеки да си каже становището и едните да понесат негативите на нещо, което се е случило, а другите - не.

Линк към вестник Капитал




Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-09-04 20:45 от gekko.
Re: Преглед на печата 2
05-09-2009 - 00:02:38
avatar
[imoti.investor.bg]

40 % спад на цените на имотите в Румъния, независимо от програмите на държавата, целящи ограничаването му.
ss7
Re: Преглед на печата 2
06-09-2009 - 05:08:07
[dnes.dir.bg]

Пускам поста само заради коментарите отдолу - почти всеки 4-ти започва с "Теглих кредит..." и много от тях казват, че не могат да го погасяват вече
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход