Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ

Публикувано от ivo107 
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
14-12-2008 - 23:41:46
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ и да звучи като заклинание ми харесва....щото ще продавам.Ще следя темата с интерес ,ако има развитие!Мисля,че както много неща тук са абсурдни,така абсурдна ще бъде и финансовата ни криза-хем криза-хем увеличение на цените.Ето един некоректен пример с цената на газа-ще бъде намалена с 40 % през април,ама първо трябвало да се увеличи с 25%,после и долара ще я вдигнел с 15 % и..намалението излиза на увеличение!Много вероятно е и при имотите да има някаква еквилибристика и макар да сме заден двор на Европа все пак сме двор и има да догонваме цени във повечето продукти и донякъде и в имотите.
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
15-12-2008 - 02:18:31
коя европа догонваш бе душо?

в Берлин столицата на най-могъщата икономика в европа имотите са 3 пъти по-евтини от София.

вземи Виена за пример, виенските предградия (на реална квадратура) са по-евтини от панелките в Люлин (на идеална). за опиканите входове и инфарструктура няма изобщо да говоря. центъра на Виена е по-евтин от Лозенец.

по цени за в центъра в София (спрямо сегашни доходи и икономика) би трябвало да са макс 300-400 евро ако сравняваш с европа, като отчетем обаче масовото набълбукване с кредити и идващата криза и срива на икономиката и лева ще ви стане пределно ясно защо цената която прогнозирам от 249 евро на квадрат може да се окаже и оптимистична.

айде и се стреми първо да настигнеш европата по инфраструктура, доходи, образование, здравеопазване и после гледай цените и колко скъпо трябвало да бъде. намери ми един австийски пенсионе живеещ във Виена със 100 евро пенсия и после ела да ми се обадиш колко стрували имотите.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-15 02:19 от kuku987.
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
15-12-2008 - 02:48:54
да четат ками и всичките инвеститори в имоти в Бг.

банките спират кредитирането на Бг фирми. защо?
ей тука си отговорете сами.

едно от обясненията е че четат форумите на имоти.нет където всички приказват за срив. другото е да речем че съм скрития собственик на всички тези банки и тъй като съм се ядосал на ками съм наредил да прат кредитите за Бг.
или пък много са ни завидели западняците за бурното развитие (тука Джулиус ще вмъкне данните от растежа на ГДП, тази теза я изказаха и финансовия министър и министъра на икономиката).

забележете факта че се канели фирмите да спрат плащанията по кредитите си в знак на протест че не им отпускали нови кредити. че 30 милиарда плюс евро са малко.

все пак краята на статията е успокоителен. ще се разработи програма, ще се вземат мерки, ще се вземе политическо решение на някой пленум, ще се ключи и БАН с най-големите резерви на брилянтна академична мисъл в света и работата ще се оправи.

[www.standartnews.com]-
----------------------------------
неделя, 14 декември 2008 Варна

В България няма причина да има криза. Тя се създава изкуствено от банките, които отказват кредити на фирмите, заяви председателят на Националната асоциация на българския бизнес Светлозар Николов.

От месец насам всички банки у нас отказват да кредитират българския бизнес, без дори да обяснят мотивите си. Просто отсичат, че не дават в момента кредити и дори не разглеждат проектните предложения на бизнесмените, обясни Николов.

Държавата спешно трябва да се намеси, за да не се нагнетява напрежение. Трябва да се дадат средства, с които да продължи инвестирането на българския бизнес, каза още председателят на НАББ.

От вчера асоциацията стартира кампанията „Банки – Стоп! Уважавайте ни!”, в която се включиха над 500 фирми от цялата страна. Става дума за малките и средни предприятия, които ще фалират, ако това поведение на банките продължава, коментира Светлозар Николов. Още толкова фирми ще се присъединят към кампанията от утре. Обмислят се различни мерки за преодоляване на проблема, като най-крайната е да се спре плащането на вноските по кредитите, докато ръководствата на банките не ни обърнат внимание, предупредиха от НАББ.

Бизнесмените твърдят, че нито в един сектор на икономиката нямаше проблеми, преди да дойде удара от банковите институции, които действат в България. Това не е удар от световната финансова криза, а от изкуствено създавано напрежение, което стопира икономиката на страна. Според Николов, ако това не спре, ще стане страшно и много хора ще останат на улицата.

Той заяви, че асоциацията повече няма да чака кризата, а ще се бори с нея и затова предоставя на обществеността Програма за предпазване на България от икономическа криза.

Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
15-12-2008 - 08:41:27
Нормално е чуждата банка да обслужва интереса на централата си !
Защо пък трябва да е фактор за растеж в някаква си България ? Защо да подпомага присъединена с клизма държавица , раздирана от корупция и престъпност?
Ами сигурно са намерили начин този път да ни купят на изгодна цена ? С много елегантен финт ! Техните банки спряха , ЕС реже парите , налага глоби , правителството го плюят , а то си мисли че дъжд вали .....
Нали знаете какво става , когато много хора останат на улицата !? - ами те няма какво да губят освен беднотията си ! Това в исторически план винаги е било катализатор за кардинални промени !
И след като банките създадоха нова класа в обществото ни - длъжници , ако не кредитират бизнеса , ще си видят парите през крив макарон . Сигурно сценарият за изкупуване на БГ е доста по-високо от банковата (не НИ, а) ИМ система .
Дали клон на чужда банка у нас ако затвори врати това ще е пагубно за централата И ?
Не мисля ! Тя е отворила клон в БГ , внесла си е лептата (която вече намалява) в БНБ , посъбрала е парици от този и онзи вложител , РАЗДАЛА Е КРЕДИТИ С ПРЕДИМСТВО НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ , те са развили бизнес у нас и сега този бизнес ще сваля заплатите на нашите хорица и те ще са съгласни на всичко само и само да могат да си гледат семействата ...... не знам за обслужване на ипотеките ......
Иска ми се да не е така , но ...... тоя път май здраво ще издухаме супата или празната чиния в която е била супата .... moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley moody smiley

Само отворете форум Обяви-Купува и вижте накъде е интереса ! Само за има няма 10 дни се напълни с обяви "купувам земеделски земи" !!! Аз предполагам , че този зор е от позакъсняли купувачи , които се чудят сега къде да вложат пари и да избият рибата после . Ще вдигнат рязко цената нагоре ! Има един хубав отговор на dival , на запитване от купувач - " имам 2500 лв./дка " хахахахаха Нали се сещате на онзи какво му е било като са му се разминали мечтите с има няма 2000-2200 лв/дка !?



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-15 08:53 от MB2316.
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
15-12-2008 - 09:00:03
Та значи от 1 януари догодина! *tired* wishful thinking
И защо не сега!? От 1 януари идват заможните инопланетяни, може би, та ще им шитнем кимизарниците с 300% печалба!
Някои хора не могат да преживеят факта , че баламите се свършиха и ще продават с малка печалба. Безмозъчните "инвеститори" ще фалитат. Калпавите ще си отидат.
Развиват се някакави теории , че всички губим от кризата при имотите. Което си е манипулация ,за да не кажем лъжа. Губят тези които печелеха - спелуланти, банки/те си го компенсират с лихвите/ и брокери/ако са умни могат и те да компенсират/ . Тези групи дори могат да не загубят , а само да печелят по-малко, ако не се опитват да противостоят на оздравяването и поетапно слизат в печалбата.Хорат , които са си купили дом не се интересуват как се променила ценат му, защото той не е за продан.Като цяло обществото печели. Качеството ще се подобри. За повече млади хора цените ще са достъпни и може това да е една от причините да ги задържим. Освободените средства и работна ръка ще отидат за други производства. Ще се измени позитивно структурата на икиномиката ни и т.н. и т.н.
За земята: ами наи -доброто се изкупи от фондове на смешни цени. Чрез подставени лица, и чуденци станаха едри земевладелци. Блазнеше ги субсидиите от ЕУ, а не развитието на земеделие. Сега някои се опитвае да се разтоварят, но на по-висока цена. Купувачи няма! За земеделието се иска повече от мерак.
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
15-12-2008 - 21:56:27
Оноре, не знам защо твърдиш , че няма купувачи на земя
Моите наблюдения са други
Дори ако няко има в добруджа за продаване , мисля че не му трябва повече от седмица ....
Ха сега си задаите въпроса -какво ще стане като разрешат на чужди граждани да купуват земя(физически лица)
Ами много просто - ще ни изкупят на безценица...ама сигурно те учат друга математика в училище ....... smoking smiley
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
16-12-2008 - 10:25:43
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
16-12-2008 - 11:20:40
ха ха ха , (куку987) , кой е основният купувач на пазара бе ? Може да ми отговориш и в %-и.
-българин
-европеец
-руснак

Как сте , маняциииииии..............не съм влизал от доста време.Ама то форума си е същия. smiling smiley И да изтървеш 200-300 серии няма проблеми,сериалче бе.




Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2008-12-16 11:24 от roki40.
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
16-12-2008 - 11:51:22
avatar
kuku987 Написал:
-------------------------------------------------------

> вземи Виена за пример, виенските предградия (на
> реална квадратура) са по-евтини от панелките в
> Люлин (на идеална). за опиканите входове и
> инфарструктура няма изобщо да говоря. центъра на
> Виена е по-евтин от Лозенец.

Ех, Куку, поне да беше запомнил кое в България има включени големи идеални части! Пък да беше дал линк- ама това за теб са досадни подробности. :}
Re: От 1 Януари 2009 ИМОТИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ
16-12-2008 - 22:12:56
Да бе...я дайте някакъв линк с цените във Виена...Че пустия му австрийски език...много съм зле с него и като нищо вместо [bgcolor=red]Exit[/bgcolor], ще натисна [bgcolor=red]Ja, ja...Das ist fantastisch[/bgcolor] *write* *book* :}
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход