Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените на земята по морето?

Публикувано от NormanFoster 
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 13:17:21
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 13:18:31
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 13:19:22
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 13:20:51
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 13:27:58
gekko Написал:
-------------------------------------------------------
> Ама чакай сега значи когато се обсъжда една
> инвестиция като такава, най-важния компонент е
> така наречения Return on Investment
> (Възвръщаемостта на инвестициите). Казваш една
> скромна виличка на Албена колко пари струва ? Щом
> едно студио в подобен курорт струва 60 000 евро да
> кажем, че виличката струва 250 000 - 300 000 евро
> (ако греша дайте линкове с скромни вилички на
> Албена, за да се запознаем с цените им, моля без
> голословни твърдения за цените без доказателства).
> Така сега ще разгледаме постъпленияата които се
> очакват от един такъв НИ, за да можем да оценим
> инвестицията и да можем да я сравняваме с други
> инвестиции. Така приемаме, че не плащаме данъци и
> такси и че подръжката на имота е безплатна, не го
> застраховаме и наемателите са супер културни и не
> повръщат върху мебелите, когато се напият.
> Активния сезон е 2 месеца, целия нека да е 4.
> Освен това имаме Нова Година, Великден, 8ми
> декември. Ако приемем, че сме много дейни и нашата
> скромна вила е постоянно наета, нека да кажем за
> период от 5 месеца в годината. Сега идва въпроса
> за цената. Тука пак ще бъдем максималисти и ще
> кажем 2500 евро месечно, което пак си е много
> оптимистична прогноза. Така това нека да прави
> 13000 евро годишно, сега нека да изчислим нашия
> ROI-индекс, нещо което се учи в училище или нека
> да кажем в по-добрите училища, ROI=Възвръщаемостта
> / Инвестицияата, така и какво получаваме в нашия
> супер оптимистичен модел околко 0.45 процента.
> Добре аз питам струва ли си? Като тук не
> разглеждаме никакви рискове и всичко е супер
> оптимално за собственика, в действителност това
> изобщо няма да е така.


Още ли твърдиш . че вилите са по 250 000 -300 000 евро
маи се правите на знаещи без изобщо да сте наясно
Какъв ви е проблема не знам..
Скоро бяхме в супер лускозна вила с басеини , 6 спални, камина,барбекю напълно обзаведена ...можеше да се наеме за сносна цена ...и евентуално можеше за де закупи за цена около 160к евро ....рзп поне 180-200 кв, парцел 500-600 кв.....
Е... нещо да кажеш /????
МНОГО ЗНАЕТЕ БЕ ...МНООООГОООО *bow*
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 15:54:44
avatar
Така първо да ти кажа, че в един постинг можеш, да слагаш по няколко линка, за да не се раздува темата излишно.

Сега на въпроса, 1вия линк е за къща „до Албена”, нали се сещаш, че и Ботунец също е до София, дори вече е квартал на София, но цените са различни от тези на жълтите павета. Сега има една снимка с наистина хубава гледка, но само толкова, извинявай но е несериозно да оценяваме един туристически обект само по гледката, нито има снимка на вилата, нито пише колко е голям двора, нито къде се намира, нито на какво разстояние има плаж, магазин, бензиностанция и т.н. Просто с предоставената информация не може да се направи какъвто и да е анализ.

Преминаваме към 2рият линк, вила в Златна Рибка (където и да е това), Албена. Цената е 145 000 евро за 140 квадрата застроена площ, с комисиони и такси ще стане 150 000 евро, което прави над 1070 евро на квадрат, от снимките се вижда, че луксозното обзавеждане липства, нека да сме скромни и да сложим 10 000 евро за обзавеждане, което може да мине и за луксозно и така отиваме на 160 00 евро. Сега при много оптимистичното предложение, че сесезона е 5 месеца в годината, включително Великден, Коледа и Нова Година, 8ми декември и т.н., следващо предположение е, че не плащаме данъци такси, застраховки, ток, вода, наематилите не трошът нищо, че имота не остава празен, средната цена месечно нека пак да сме оптимисти и да я сложим 2500 евро, така за 5 месеца това прави 12500 евро, нека сега да изчислим ROI-индексът. ROI=7,8%, не е зле, но нали се сещаш, че приетите условия към нашия бизнес модел бяха прекалено оптимистични, не сме слагали и Opportunity costs, който може на пръв поглед да не са монетерни разходи, но всъщност са. Кои ще организира приемането и предаването на обекта на наемателите, кои ще ги търси и ще сключва договорите, нали се сещаш, че това са занимания изискващи време пари и нерви. Добре питам аз защо да не си държа парите в банка, а да се впускам в подобна инвестиция криеща още много рискове, които изобщо не съм ги споменал? За ликвидността на инвестицията изобщо не искам да говоря, защото бърз exit, е просто невъзможен. Още ли ти се сртува изгодна инвестиция?

При 3тият линк, сметката може и да се излезе, но точното място е от много голямо значение, вижте снимката, плаж има само в Албена, другата алтернатива е на север в Балчик, въпросните вилни зони са посредата в гугъл мапс можете да го видите, трябва да се ходи на плаж с кола !!!, къде ще се паркира колко ще струва това?, под вилните зони няма плаж, вижте в гугъл има само камани. Дали някои ще наеме вила за 2500 евро месечно и ще иска да пътува с кола до плажа, да се чуди къде да паркира, да плаща за шезлонги и т.н. Това автоматично изключва туристи пристигащи със самолет, защото нали не мислите, че ще искат да си наемат и кола да ходят на плаж с нея. В обявата пише, че е близо до спирка, което ме навежда на мисълта, че имота е точно в тази вилна зона на средата на нищото. Това важи и за 1вия линк ! Така че инвестицията е много спорна.
Снимки на вилната зона и на к.к. Албена:




4тия линк не работи.

5тия линк става дума за село рогачево на 4 км от морето !!! Средна цена 1000 евро с общите части (www.harmony-hills.com). Повечето са продадени на купувачите честито ! smiling smiley Така предлагаш да си купя апартамент в някакво село на 4 км. от морето и да ходя на плаж с кола. А този басейн и спа- бла-бла нали се сещаш, че трябва някои да ги подържа и нали се сещаш кой ще плаща сметката. Това изобщо не е инвестиция, а унищожаване на капитал. Ето снимката:


6ти линк. 600кв метра земя, за 30 000 евро, с панорама, от снимките панорама не виждам, асфалтовият път е точно за една кола (виж снимките). За какъв туризъм можем да говорим като се намира пак на километри от плажа, няма канализация, туристите на двора ли ще ги пращаме да си извършват физиологическите нужди, там възможен ли е супер лукс според теб? Колко ще струва да строим там? Какво можеш да построиш на 600кв.метра, и как така посредата на нищото? Кои ще дойде там? Моля те кажи ми, че този линк си го сложил на майтап. Виж какво показа гугъл, къде се намира селото и какви пътища има и колко е до Албена, може и да е на друго място парцела, но пише в землището на село Осеново, може ли землището да е на 10 км от селото.



Последния линк, Албена, квартал Изгрев, 4 етажа 720кв метра груб строеж, но без цена, затова остава и без коментар.

Та да те питам къде видя изгодните инвестиции? И коя е изгодна? Ако можеш се мотивирай, с ясен линк и ясна калкулация, за разходната и приходната част, всичко останало е запълване на време.

Поздрави




Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-12-06 15:57 от gekko.
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 16:19:31
Мерси на всички за отговорите, макар че не всички са точно по темата. smiling smiley
Ще се радвам и на още конструктивна дискусия.

За моят конкретен случай трябва да се има предвид, че наоколо е полу-планински район с гори и без застрояване, а под мен е огромен красив девствен плаж - нищо общо с пресищането и бетонирането на по-голямата част от черноморието.
Общо взето струва ми се, че ако някой инвеститор действително започне да строи селищата по проекта на Фостър ИЛИ ако някой около мен построи културни и приятни, не-бетонени и озеленени къщи/бунгала/хотелчета - инвестицията може и да си заслужава. В противен случай, както каза един 11 годишен момък по-нагоре - ще съм гризнал дръвцето.

Тодоров: не знам как изчисли в момента реалната цена да е 45. Макар и да ми се иска, май не е така - аз предлагам на 17 евро и няма интерес, значи реалната цена е надолу.
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 16:45:40
само да поспоря със знаещия
не знаеш къде е Златна рибка???? За какво спорим тогава????
не виждаш плажове от гугъл...ами ела да ти ги покажа обаче ще се обзаложим на нещо - значи ако има други плажове освен курорт Албена ми купуваш една вила , ако няма аз ти купувам една -смятам че е чесно!
Освен всичко друго не знам дали гугъл ти каза но вече Балчик и Албена са свързани с дамба-готова завършена отворена..точно по море , само за пешеходци и велосипедисти ....Сегаааа , не знам какво друго ти каза гугъл , но се чудя дали ти каза че всички вили са заети вече -чак до 10 ти януари
Може би си прав за рогачево...даи да видим...дали пък да не питаме кмета на софия защо точно там се е набутал и има вила ..ама неисе
рогачево е между албена и кранево....какво не видя че има и кранево ли ?
ееех разбирачи от гугъл....
и така приемаш ли облога?
между другото хубави картинки - но не са верни ....защо казвам това ли - ами просто имам верните с координати и тн.....
smoking smiley
Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 17:03:07
като приказваш за албена и балчик, гледах (вчера) агента ми в Маями ми прати обява продава - за Бока Рейтън, къща на голф корт (двора ти граничи с голф корта) , 2 гаража, 3 спални, басейн, 150 квадрата, естествено напълно обзаведена кухня и бани (3), на тиха улица, за 190 000 долара. среден доход на хаузхолд (семейство) в района - 91 000 долара.

по-евтинко от албена и балчик. ако гледате доходи цените в Бг са надценени поне 10 пъти (визирам морето). скоро с разпада на валутния борд ще са 20-30.

кандидатите да почиват на море (не е ги има) ще ги търсим с детектив.


Re: Цените на земята по морето?
06-12-2008 - 17:09:52
Ако може да продадеш на печалба действай.Ако не , задръж топката 10 години. Нашето море е студено и става за плаж само през Юли и Август за съжаление.(понякога юни).Ако има някакъв туризъм в с.Горица ще на бедни и скъсани туристи основно през Август.Това с великите проекти вече свърши.
Има една идея , че ако в следващите няколко години бъде построена магистрала"Черно море"(Варна -Бургас 100км) , ще ноже да се живее някъде по трасето Сл.бряг , Обзор , Бяла , Горица и т.н. и да се бачка(учи) в Бургас или Варна.
Една от далаверите , които чух , е да я направят преди "Хемус" , за да осигурят трафик за концесионерите от Варна за София през "Тракия".
Опита с магистрала "Тракия" обаче..................
Относно цената на нощувките. В края на август наех двойна стая в хотел "Бохеми" в Сл.бряг за 40лв на вечер. Стаята беше хубава.Избрах хотела случайно , защото се намира до "Мултиплейс" и не ми се налагаше да си търся шофьор и да мисля колата пред дискотеката.(на цената на две уискита имах стая до бара !!! ) Иначе се прибирах през деня до Бургас.

Ето и от мен една оферта от напарени приятели Къща в с.Ахелой 4 апартамента по 60кв.м. и механа 80кв.м.
Цената в момента е 25% надолу !!!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход