Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Построяване на НЕО - Възрожденска къща

Публикувано от Geto 
Re: Построяване на Възрожденска къща
31-03-2008 - 17:26:01
Тази снимка специално, не съм я правил аз. А това, което ти се вижда на тебе показва романтичнатата ти и нереалистична представа.
Re: Построяване на Възрожденска къща
01-04-2008 - 01:10:25
Ей Пешо ли си какъв си?!Защо не си нахакаш някоя 18-ка арматура в задния двор като си го търсиш толкова много?Ще ти покажа романтичност и нереалистичност при първа възможност!/пиши ми на лични/.
Тъп,заядлив педал,който освен форума на имоти.нет май други забавления няма!
Мога да се заяждам с теб на живо,така не си ми тръпка цървулко!
Извинявам се на съфорумците ни и на администраторите за езика ми,но не мога да го търпя повече тоя смахнатия "техник" наречен Пешо....съжалявам наистина! :g: :g: :g:
Re: Построяване на Възрожденска къща
01-04-2008 - 10:25:20
Имам и други форуми за забавление. А в 1:10АМ обикновено спя за разлика от некои, които псуват по форумите. И с какво заслужих тази злоба? Определено смятам, че не се заяждам, ами участвам в дискусия. Толкова ли е ужасно твърдението ми, че каменните зидове не са вечни и непреходни? Излиза, че получавам псувни и заплахи, защото се опитвам да покажа на аудиторията полезна информация...
Re: Построяване на Възрожденска къща
01-04-2008 - 16:54:09
avatar
pe6o Написал:
-------------------------------------------------------
> Тази снимка специално, не съм я правил аз. А това,
> което ти се вижда на тебе показва романтичнатата
> ти и нереалистична представа.


За мен,не е врата. По-скоро пещ,която е срутена нарочно. Гледам че на стената има замазка- т.е. поддържана е.
Едно само ще ти кажа- къщата е издържала столетие поне. Земетресения и бури. И е оцеляла.
Де същия късмет за новото ни строителство с всичките му арматури,бетони и добавки..... smiling smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
01-04-2008 - 20:07:11
Ще спиш ами,то такъв пундьо като теб какво да прави друго,а и форума е празен по това време,няма с кого да "дискутираш" и няма на кого да "показваш полезна информация"....опазил аудиторията от такива показвачи като теб :} Ей,много ме изнерви!От такива тъпаци като теб,класната аудитория тук намаля напоследък,но теб кво те бърка на кого "показваш полезна информация",важното е да показваш нещо!Като си нямаш нищо между краката,ще показваш информация!Да беше станал поне един даскал.... :} Да видиш ти тогава псувни и заплахи!
Sorry Камелия за езика ми,но наистина съм бесен на тоя всезнайко.Хем показва някаква снимка,хем се пъне...бил паднал зида,била паднала къщата,не било врата,не било пещ.....и той не знае кво е,ама нали знаеш:барабар Петко с мъжете
winking smiley Все се каня повече да не се обаждам тук,но тоя мунчо прехвърли границите и ми скъса нервите !
Хайде със здраве winking smiley
Re: Построяване на Възрожденска къща
01-04-2008 - 20:49:44
Не е лесно и на даскалите...

Аз не съм ти виновен, че си се набутал със стари къщи и не знаеш откъде дори да започнеш (както се вижда от другата ти тема). Ако ще се нервираш отсега и то само от некой, че писал във форума, по-добре се откажи овреме. И това е добронамерен съвет, а не с цел да ти късам нервите.

Наистина започвам да се чудя кой има нужда аз да му давам полезната информация, че стоманобетонната стена е по здрава от зиданата?!?
Re: Построяване на Възрожденска къща
02-04-2008 - 11:49:44
avatar
pe6o Написал:

> Наистина започвам да се чудя кой има нужда аз да
> му давам полезната информация, че стоманобетонната
> стена е по здрава от зиданата?!?

Мисля си,че излишно се дърляте. Никой не е отрекъл железобетонната конструкция там,където тя е задължителна. Не можеш да вдигнеш блок на гредоред. Но да се запънеш и ти,че всяка къща трябва да е като бункер и да отричаш очевидни неща,ползата е никаква.
За всеки влак си има пътници,защо искаш да натикаш всички на едно място? winking smiley

Re: Построяване на Възрожденска къща
02-04-2008 - 12:08:28
Пешо ли си къв си?Някъде да съм казал,че зиданата стена е по-здрава от стоманобетона-не съм?Ти май наистина буташ масло и ако си ми насреща с удоволствие ще ти променя физиономията!Каня те на кафе-аз черпя!
Доколкото съм те разбрал от словоизлиянията ти в този форум,ти хем харесваш типа възрожденски къщи,хем казваш,че ако са от стоманобетон ще са по-здрави!Май не знаеш къде те сърби?!
Колкото до въпроса за старите къщи,с които казваш,че съм се набутал,ти възстанови 15-ина такива къщи,продай ги за по 100-ина хил.евра,пък тогава сам ще разбереш каква е истината.
Re: Построяване на Възрожденска къща
03-04-2008 - 00:25:22
Много, ама много ви моля, не осирайте и тази тема! Грехота е!

П.С. Единия каменен зид не прави автоматично къщата Възрожденска, използването на стоманобетон не може да опорочи добрия замисъл на една Възрожденска по духа си съвременна къща. Очаквах дискусията да надскочи препирнята за каменните зидове и покрив. А структурата на къщата? А дали Възрожденската къща е родова, или е едносемейна /"еднофамилна"/? Няма ли да се развие темата за голямата одая - сборището на рода, или ще останем само с привнесената ни схема за една дневна и Х спални? .... с пожелание за ново начало!
Re: Построяване на Възрожденска къща
03-04-2008 - 16:24:12
cankov Написал:
-------------------------------------------------------
> Много, ама много ви моля, не осирайте и тази тема!
> Грехота е!
>
> П.С. Единия каменен зид не прави автоматично
> къщата Възрожденска, използването на стоманобетон
> не може да опорочи добрия замисъл на една
> Възрожденска по духа си съвременна къща. Очаквах
> дискусията да надскочи препирнята за каменните
> зидове и покрив. А структурата на къщата? А дали
> Възрожденската къща е родова, или е едносемейна
> /"еднофамилна"/? Няма ли да се развие темата за
> голямата одая - сборището на рода, или ще останем
> само с привнесената ни схема за една дневна и Х
> спални? .... с пожелание за ново начало!


Здравейте cankov ,

най-после някой да се включи в темата освен "старите муцуни". Ами то темата я правим ние , съфорумците и ако не се включваме в нея и стоим настрана , то никой няма да разбере какво мислим.

Наистна основната стая е ключовата в разпределението на една къща. В старите къщи важния етаж е втория и затова одаята е там. Има още много неща , които могат да се коментират и разискват , като мястото на сградата в парцела , ориентирането на къщата , дори вътрешното обзавеждане и др.

Може би още не е дошло времето да се коментират тези неща , щом до сега не са се поставяли въпроси за това . То ние не допускаме и възможността да се построи и узакони дървена такава къща , та камо ли и такива тънки детайли да бърникаме.


Разбира се няма никакъв проблем конструкцията да е от стоманобетон и къщата да е възрожденска , ако преглътнем някои моменти в полза на дървото.






Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-04-03 16:29 от argonavt.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход