Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Построяване на НЕО - Възрожденска къща

Публикувано от Geto 
Re: Построяване на Възрожденска къща
04-02-2008 - 12:02:47
zdravejte!
imam ogromno jelanie da si postroq edna takava kashtichka! i poneje ne sam specialist v tazi oblast, bih iskala da vi pomolq da mi dadete nqkakva imformaciq za firmite koito biha mogli da osashtestvqt takova stroitelstvo v Sofiq oblast i priblizitelnata cena na edin takav obekt. predvaritelno blagodarq
Re: Построяване на Възрожденска къща
04-02-2008 - 13:38:42
Серафима,

Благодаря ти за това, че се обръщаш и към мен, но за съжаление аз не съм от хората с опит тук на форума. Бих казал, че съм на твоето дередже, а и по-зле защото съм през "три морета" далеко от България. Но и аз като теб харесвам Възрожденските къщи и съм в съвсем начален етаб в изпълнение на мечтата си. Имам малко замя в Банкя и съм все още на етап Геоложки проучвания, замервания, колчета и т.н.
На този форум съм точно за да науча нещо повече за едно такова строителство и мисля, че имаме наистина свестни хора със завиден опит, които сигурен съм ще помагат. Имам архитект, но освен желанието ми да строя Възрожденска къща други подробности не сме имали време да обсъждаме.
Тъй че, съветът ми към теб, а също и към всички останали е да бъдеш по-активна тук на форума така че дискусията и информацията да бъде открита и полезна за всички участници. Смятам, че тук не трябва да има нищо лично за да търсим отговори на "Лични съобщения" winking smiley
Моля те, споделяй до къде си стигнала, давай идеи, задавай въпроси и така ползата ще бъде обща smiling smiley

Хайде със здраве и успех,



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-04 18:46 от Geto.
Re: Построяване на Възрожденска къща
04-02-2008 - 20:28:45
avatar
Имам доста опит в строителството на какви ли не сгради. Обаче никак ме няма (засега) в строителството на възрожденска къща. Имам намерение да построя едно малко селище с възрожденски къщи, затова и повече чета без да участвам с акъли специално в тази тема. Важно е да се знае доколко автентична желаете да бъде къщата, или да е със съвременни качества, но да прилича на възрожденска.... Изобщо много голямо поле за размишление....
И моля - пишете на кирилица!!!
Re: Построяване на Възрожденска къща
04-02-2008 - 23:58:07
Николофф,доколкото разбирам имаш намерение да пстроиш селище от възрожденски къщи които да продадеш, а не да използваш като хотели. Правилно ли съм разбрал??Ако е Да, то отговора ще се определи от търсенето. Има ли желаещи хора да живеят в 100% автентична къща построена по технологиите от онова време, или не. Толкоз ли е трудно да си гъвкав, имам в предвид да строиш и по двата начина в зависимост от желанието на купувача. Един и същи архитектурен план да се изпълни или в съвременен вариант, или в традиционен стил???
Re: Построяване на Възрожденска къща
05-02-2008 - 07:55:36
avatar
Дон Балон, със сигурност ще търся оптимума между това къщата да изглежда максимално като възрожденска, а иначе на да е изпълнена по съвременните изисквания и технологии. Търси се онази инфлексна точка, за да не стане кич резултата, както съм наблюдавал много пъти и на много места. Мога да се поглезя и да строя само с автентичните технологии, но финансовите ми резултати ще идат по дяволите, а аз няма да строя със собствен капитал. А това да угаждам на всяка прищявка на клиента е самоубийство.
Re: Построяване на Възрожденска къща
05-02-2008 - 13:09:59
а иначе да е изпълнена по съвременните изисквания и технологии.
Имаш в предеид тухла, бетон,плоча???На мене ми се струва че голяма част от българите,няма да купят къща построена от дърво,дори с каменен сутерен,така че сигурно имаш право да разсъждаваш така. Успех.
Re: Построяване на Възрожденска къща
05-02-2008 - 20:57:06
avatar
Ами със сигурност конструкцията ще е стоманобетонна. Стените или тухли или пенобетон.... нещо такова ми се мотае в акъла....
Re: Построяване на Възрожденска къща
07-02-2008 - 02:11:01
Здравейте!
Поздравления за интересната тема!
Аз строя къща в стария Созопол където ща-неща трябва да следвам възрожденския стил на старите созополски къщи.Отдруга страна смятам там да живея и да посрещам курортисти и затова функционалноста за мен е на първо място.Все пак искам да съм максимално близко до оргиналите, защото много от моите съседи направиха "причудливи" смесици от каменни плочки, бетон и дърво.
Аз вече съм направил стоманобетонната конструкция и зидарията изцяло по съвременните технологии.Сега се стремия с дървена ламперия и каменен зид да постигна автентичност доколкото мога. Argonavt много харесах твоят каменен зид.Направен е с шарени камъни характерни и за Созопол. Мойещ ли да ми препоръчаш хора които да ми направят зида и най-вече от къде да намеря такива камъни.Градешките камъни с които много хора работят са по-сиво жълти и еднообразни на цвят- не стават за Созопол.
Смятам пред вече иззитаните с тухли стени да наредя каменен зид, но все още се чудя колко да е дебел.Стремежа ми е да е колкото се може по-тънак, но да стои автентично.
Към всички:
Има ли начин между тухлите и камъка да поставя топлоизолация и каква да е.Явно ще трябва яка армировка отгоре за да се захване камъка.

Благодаря предварително!
Re: Построяване на Възрожденска къща
07-02-2008 - 04:01:35
[www.tetristone.com]
Това е скъп вариянт.

Сталкер, а предвидил ли си в основите достатъчна широчина където да започнеш да зидаш с камък?Според мене т.н. стиропор ще свърши добра работа. 5 см. е достатъчно.Аз съм на принципа, колкото повече-толкоз по добре.Ако не си предвидил место за каменен зид, сигурно ще трябва да лепиш някакви имитации на камък.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2008-02-07 04:06 от Don Balon.
Re: Построяване на Възрожденска къща
07-02-2008 - 04:03:46
[www.tetristone.com]
[www.tetristone.com]
[www.tetristone.com]
[www.tetristone.com]



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2008-02-07 04:19 от Don Balon.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход