Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Измазване с Турбозол

Публикувано от zestate 
Re: Измазване с Турбозол
24-01-2009 - 10:50:06
avatar
Само нека уточним, че това, което беше няма да се върне никога, или поне скоро - в близките до 7-8 години. Тука някой беше споменал,че всички са общи работници, само че някои малко по-сръчни, та им викаме майстори, с което съм съгласен.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Re: Измазване с Турбозол
24-01-2009 - 17:00:41
Това като го чуя че с гипсова мазилка не можело да стане за боядисване , направо полудявам .Извинявам се но няма го Кеча с калпавите мангали , вече се работи качествено инак няма пари. Поне 5 хотела мога да ви покажа готови или в моментно мазане дори с Кнауф които са станали или ще станат само с машината за боя- без шкурене без лиготии. Дего тоя тарикат който ще напляка мазилката с турбозола ще го позаглади и ще ми философства че после да оправям стената с допълнителна шпакловка-ще бъде изгонен без пари . *black eye*



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-24 17:01 от filmatoplo.
Re: Измазване с Турбозол
25-01-2009 - 01:47:51
Напълно съм съгласен. Тарикатите мажат на ниски цени и после обявяват че трябва задължителна шпакловка.
Re: Измазване с Турбозол
25-01-2009 - 14:39:03
Ето имам подкрепа от професионалист в тази сфера *ok* , машината само нанася разтвора а човек със златни ръце прави още 3-4 операции (дърпане с мастар,заглаждане с маламажка,финно приглаждане )и е готово за боядисване . *yes*
Re: Измазване с Турбозол
25-01-2009 - 20:05:05
Кой е тоз глупак дето шпаклова гипсова мазилка бе :} хахахаха
Ами за 3.50 лв на квадрат какво искате, ще шпакловате и ще си траете confused smiley
Re: Измазване с Турбозол
25-01-2009 - 21:53:48
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Ето имам подкрепа от професионалист в тази сфера
> , машината само нанася разтвора а човек със златни
> ръце прави още 3-4 операции (дърпане с
> мастар,заглаждане с маламажка,финно приглаждане )и
> е готово за боядисване .

Именно в човека е истината.

Re: Измазване с Турбозол
26-01-2009 - 12:17:20
Всеки има право на мнение, изхождайки от собствения си опит, а тези като мен дето го нямат- питат. Според мен и двете страни са прави, а в крайна сметка наистина зависи от човека Но аз си мисля че ако се маже първо с ВЦ, а после с гипс това дори би оскъпило целия процес/ако евентулно след гипса трябва да се минава с колоркит или../, а и при евентулни проблеми/каквито съм имал лично с отлепена мазилка по таваните/ мазача ще се оправдава с гипсаджията и обратно, така че в този случай гаранции са почти немислими, да не говорим колко време би отнело.Не казвам и че болшинството от предприемачите с машините са коректни в това отношение.За това се търси решението в момента-кой и как да го направи. Zestate, Filmatoplo- с какви материали работите за да я докарате до боя? Наистина ли МП75Л е по груба като мазилка или при 2 цикли може да се изглади до боя? Каква трябва да е макс. дебелина на мазилката?Не трябва да се пренебрегва и факта , че предприемача ще се опитва да убеждава клиента да измазва с точно определена марка, просто защото този материал го взима с най добра отстъпка, а не защото е най добрия ! Ако предприемача бяга от подписване на договор с мотива , че площа е прекалено малка итн, трябва ли да се бяга от него?

Успех на всички
Всички търсим истината *ok*
Re: Измазване с Турбозол
26-01-2009 - 13:49:51
Труда е 6 лева на кв готово за боя , при хиляди квадрати . Последната операция е мокрене с вода на целия таван и стени и приглаждане с гума наподобяваща тази за миене на прозорци - не за боя ами ще го объркаш с боядисано . Ако при вас не е имало тази последна обработка - сте збъркали майстора . *yes*
Re: Измазване с Турбозол
26-01-2009 - 17:23:15
Ако разчиташ на човека - бъркаш. Както се казва романтиката е в машинитеsmiling smiley
Какво правим, ако се измори, ако му писне да работи, ако недай си боже се разболее. Не - трябва да се разчита на система при която всеки е взаимозаменяем, система, която сравнително евтино оправя грешките на предишния.
И с оглед на това да се разчита, че ще попаднеш на майстор, който ще направи гипсовата мазилка готова за боядисване без да ти е дал оферта за крайния продукт (разбирай боядисана стена) е неразумно. Ако стане така- си е непредвидена печалба.
Имайте предвид, че за разлика от гипсовите шпакловки, гипсовите мазилки не изглеждат добре като се шкурят повечко -търпят малко зашкурване. Т.е. ако при стена с гипсова шпакловка може да се пооправят някои неща с шкурене, то при стена с гипсова мазилка това не става - съдържат някакви песъчинки, които се откъртват и стенат астава грапава ако се прекали със шкурката.
И в крайна сметка защо не се появи тук във форума някой бояджия да каже какъв процент от мазилките стават за директно търкаляне на валяк и какъв налагат допълнителна обработка. Защото от това, което съм видял - 100% от бояджиите не харесват основата.
Отново апелирам към тези дето твърдят , че правят мазилките готови за боядисване да оферират и боядисване - на добра основа боядисването си е печалба от тотото.
Re: Измазване с Турбозол
26-01-2009 - 18:54:01
Утре ще ходя на обект на който се маже с турбозол и материал на Кнауф . Готовите измазани етажи са в положение за боядисване , но изрично ще се поинтересувам дали това е завършения вид преди боя . Хотела е на патрон както се казва , не вярвам да има грешки.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход