Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
09-11-2007 - 10:32:09
Започнахме с дългоочакваното изпълнение на проектаsmiling smiley След първата копка всичко става много бързо.
Какво използвахте за изолация на стените на мазите, от външната страна на бетона, за да не се появи влага в последствие?
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
13-11-2007 - 09:08:55
зависи какво очкваш като подпочвени води и вода около мазето.
дай един тел. на лично и ще се чуем (не съм фирма - просто и аз строя ) smiling smiley
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
13-11-2007 - 15:08:20
няма подпочвени води, копахме малко и излезе здрава основа за строеж, но все пак ни се иска да сложим някаква хидроизолация от външната страна на бетона.
цитат
08-02-2008 - 22:55:46
cheta vsichki kritiki za pvc i amerikanskite uluci i se radvam che ima takiva xora koito im vijdat goliamite nedostataci,za tova sam napravil mashina koiato da tegli bezshevni ulucj(bez zakopchvane bez zapoivane bez zanitvane-celi) s neogranichena daljina ot pocinkovana lamarina0,6 a ne ot 0,4 kakto pochti vsichki kolegi praktikuvat! razpolagam s 3 brigadi specializirani tenekedjii!
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
25-04-2008 - 19:00:59
Здравейте на всички,

Аз съм отскоро тук и с удоволствие изчетох целия форум. Особено съм впечатлен от духа, добронамереността и искреността с която пише Magea.clap: /и не само тя/
Та, следвайки поставената тема искам също да споделя , че строежа на къща, който почнахме миналата година вече е с покрив. Предстои изграждането на терасите/по проект са от стоманобетон и не са "вързани" към плочата на къщата/ около къщата на ширина 2 м и разбира се вертикалната планировка, за да приключим с грубия строеж . Но преди това трябва естествено да се вкара подземно ел. захранването
, водата и да се изгради около цялата къща канализационна система за отвеждане на дъждовните води.Тъй-като вече повече от 1 месец чакам бригадата, за да си довърши гореописаната работа, търпението почна да ми се изчерпва.Та в този ред на мисли, се обръщам към Magea и разбира се към всеки който може да ми даде информация за съвестни и коректни строители/т.е строители с които сте работили и имате преки впечатления от качеството на работата им/ , които биха могли да се справят с посочената по горе работа качествено и на разумна цена.
Успех на всички!
Re: тенекеджийски работи
10-06-2008 - 06:35:56
hei Abu imash li predstava 4e prahovo boiadisanite uluci sa /poliesterno pokritie / sa sushto ot pocinkovana lamarina
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
09-01-2009 - 15:45:00
Случайно открих тази тема от миналата год. и си припомних колко обаятелно разказваше Magea за мечтаната къща, която сама си строи.

Тъй като не е писала от около година реших да "вдигна" темата и да попитам всички, които вероятно вече са построили своя дом как е живота в техните нови домове и дали "си пият кафето през лятото по домашно облекло на верандата"? С други думи да се похвалят с крайния резултат от техните усилияsmiling smiley
*ok* *ok* *ok* *ok* clap:Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-09 15:46 от dedo Mrazzz.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
09-01-2009 - 20:08:49
Макеа здравеи-интересно ми се видя решението с хидроизолацията на основите. Аз мога да определя себе си като специалист в бранша и това което сте направили ми се струва логично и правилно. единствено може би е било добре да предвидите някакъв дренаж с отвеждащи тръби . Ще ми бъе любопитно ако наистина споделиш за ефекта по-нататък.
А стандартната хидроизолация не е толкова скъпа, че да не може да си я позволи човек- но според мен е необходима. *bow*
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
18-01-2009 - 05:37:08
Отскоро тук. Чета.
Тази е една от интересните теми. Но по някое време активните в нея нещо са загубили интерес. И аз като dedo Mrazzz бих искал да зная крайните резултати. Защото след терена, проекта, грубото строителство и довършителните работи идва периода на "най-сладкото" - живеенето в новото жилище, в случая фамилната къща.
Тук и другаде се дискутира нашироко защо къща а не апартамент. Интересно е да се знае крайния резултат сравнен с очакванията.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
18-01-2009 - 09:58:51
Тия спорове апартамент/къща не им обръщай внимание.То общо решение там няма.Индивидуално е винаги,според зависи кой от къде тръгва.Едно е да започнеш от съществуващ парцел,в населено място блозо до града,със сериозни перспективи за развитие от към инфраструктура и комуникации...Съвсем друго ако сега на тия цени трябва да тръгнеш да избираш парцела.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход