Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
02-11-2007 - 18:27:29
здравейте,
пиша за пръв път в тази тема.
имаше някъде в темата цитат за полагане на машинна мазилка вътре в къщата.
ще бъда много благодарен ако ми дадете координати на тези от които сте доволни и ако има и цени ще е още по-добре.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
03-11-2007 - 16:13:37
Вижте тук: [forum.imoti.net]
и тук: [forum.imoti.net]
Изпълнители: Георги Дзанков: 0889347409
Работят главно с Кнауфска гипсова мазилка. Материалите може да си доставите вие - не е проблем.
Аванси не иска, като направят 1-2 стаи, гледате дали Ви харесва, слагате нивелира вертикално и хоризонтално, правите забележките, отстраняват (поправят) недостатъците и плащате тогава. Коректни са, не мрънкат за повече пари...smiling smiley, работят предимно млади момчета от провинцията - повечето студенти.
Ако къщата е нова и няма врати, обърнете специално внимание на ширината на касите - срещуположно да ги правят с еднаква ширина. И не слагайте врати преди да сте измазали!!! Дограмата трябва да е сложена за да обърнат прозорците.
Ако нямате замазка на пода - направете я преди мазилката. Тези с мазилката ще ви убеждават в обратното, ще плачат малко, защото трябва да я пазят и чистят, но ако направите обратното - първо мазилка а после замазка има голям риск да ви "осерат" изциклената гладка мазилка тези със замазката.
Знайте също така, че за баните гипсовата мазилка не става. Могат тях да ви ги напръскат също машинно, но с варо-циментова мазилка, за да имате хастар за плочките. Цената за труд, обаче, е същата (поне при тези беше така), нищо че няма изцикляне. Може би, най добре е тези, които ще си лепят плочките да си направят основата.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-11-2007 - 11:51:05
благодарности на magea. не очаквах толкова изчерпателен отговор.
съветите са винаги добре дошли при мен и мисля, че така е ОК.

и едно допълнение от мен - по темата за мазилка в баните и др. мокри помещения.
в практикер продават специален материал, който се нанася с мече (2-3 пъти) върху готова вече мазилка и повишава водонепропускливостта в поска навън. това предполага и добра вентилация в това помещение.
teo
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-11-2007 - 12:45:53
Здравейте. Намерих време да пусна малко снимки от моя обект.
Започнах на 31/10/2006 грубия строеж и на 31/10/2007 къщатат е в състоянието в което виждате, вкл. на замазка и шпакловка с прокарани ел.инсталация, ВиК, разводки за парно. Отвън остава да налепя камък на предвидените места, да се нарпавят терасите, вкл. парарпети. Вертикалната в грубия си вид е завършена но има доста да се работи по оформяне на терена, засаждане на растения и т.н.
Вътре...живот и здраве пролетта - теракоти, фаянси, бани, настилки, врати и т.н. и т.н.

И така: точно 1 година..........

Снимки: [url= [url]http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4429156[/url]]тук[/url]
teo
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-11-2007 - 12:48:52
Май се изложих с качването на снимките:, затова пак

Re: купих терена,а сега накъде? :-)
05-11-2007 - 16:16:36
teo,

от поста ти виждам, че си започнал строежа мин. година по това време, ние започваме след дни и искам да попитам дали си имал някакви трудности заради зимния период. Особенности и колко време отне грубия строеж, колко РЗП и маза.

Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-11-2007 - 10:53:23
давай снимки-чакаме.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-11-2007 - 11:27:56
Ще се опитам да помогна за снимките. Ако греша - хиляди извинения!
Country Family House
Aвтор - teo2007.
teo
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-11-2007 - 16:24:16
Първо искам да се извиня, че нещо се омазах със снимките и благодаря на ЦАНКОВ, че се е справил вместо мен..как обаче....незнам smiling smiley

До Ivaq...Както аз, така и останалите започнали строежа си през есента ан 2006 г. имаха късмет с хубавото зимно време. На практика, минусовите температтури бяха рядкост. Независимо от това моите строители не разчитаха на добавките в бетона, който се возеше от бетоновия възел и допълнително слагаха добавки против замръзване.

Искам да отбележа, че моята къща едва ли е точен критерий за цена на строеж кв.метър, защото както се вижда от снимките, изкопа беше огромен поради денивелацията. Всичко до кота нула и подпорните стени погълна толкова пари, колкото биха отишли вероятно при други условия (най-вече равен трен) за построяването на къщатат на груб строеж. РЗП по план е 222 кв.м., но в дествителност е малко повече поради малки промени в инвестиционните планове и съобразяване с терена.

Моите хора работеха и в студ и пек. Местна бригада. Изолацията пак местна бригада. Строителния предприемач (т.е технич началник) държи склад за строителни материали и той организирае абсолютно всичко. Доставка на бетон, тухли,. дъски, керемиди, изолация и всякакви материали. Цените където можеше ми ги даваше с отстъпка но поне съм сигурен, че не са били по-високи от околните складове наедро. Цените за труд мисля, че бяха много добри и най-вече плащане след извършен етап работа.

За съжаление дават зимата да е студена. Това малко или много ще попречи за нормалната работа на строителите а пък те ще търсят заслон и .....повечко ракийка да се топлят. Но моя съвет е да почваш защото цените си се движат умерено нагоре и каквто до днес е струвало Х лева, утре ще е поне с 20-30 % по-скъпо.

УСПЕХ !
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
06-11-2007 - 19:22:34
Моля, дайте ми координатите на бригадата, от която сте доволен. Днес трудно може да прецени човек от първоначални разговори. Предварително благодаря!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход