Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Актуални цени за строеж на дървена къща

Публикувано от Valchog 
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 08:19:24
Quote
n.nikoloff
Доживях да чуя (прочета), че дугласката ела и и елата на Дъглас са различни дървета.

Къде това?
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 11:03:55
Quote
n.nikoloff


Абе оспамихме тамата!! Дайте по същество. Доживях да чуя (прочета), че дугласката ела и и елата на Дъглас са различни дървета. Все едно Лада1500 и ВАЗ 2103 са различни коли. Едно и също дърво са.

.

То е като ".... кольовата майка-майката на Кольо...." и тъй,няколко пъти!:]

bulhomes:
"Николов един много приятелски съвет. И аз имах (още имам) проблеми с теглото. Много лесно за 3 месеца свалих 30 кг (от 144...) с диетата на Дюкян. Нямаш тренировки, часове, глад и т.н. Просто ядеш нискокалорични белтъчини, организма ти не разбира, че си на диета и понеже в храната няма мазнини си ги сваля от теб."


Ще си позволя малко разяснение! Човешкия организъм прави мазнини от всичко,включително и от хляба и нискокалоричните белтъчини, както ги охарактеризираш !Причината тази диета да има известен успех се крие в намаления прием на храна,понеже става досадно в един момент да се тъпчеш с месо и ядеш по-малко.Вследствие на намаления прием организма се разделя с част от резервните мазнини,които е натрупал.После идва ефекта на йо-йо и си ги търси обратно и с хъс!Резултата е още по-голямо напълняване! Затова отслабването се провежда за не по-малко от две години,бавно с намаляване на приеманата храна като количество,но храната трябва да е балансирана и нещо изключително важно-да се консумира растително олио,без значение дали зехтин или рапично,защото само там ги има единствените две неща,които организма не е способен да синтезира и да си произвежда сам.Правилно са му предписали на Николоф зехтин в таратора и аз бих добавил и една много студена и замръзнала мастика-вечер!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-08-12 12:11 от фло.
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 13:59:30
Уха ква рецепта ФЛО *ok* .Ще си позволя и аз да коментирам по спамната тема ,само защото макар и в по малка степен ,аз също имам такъв проблем.Диетите са хубава далавера но за тези които ги предписват и продават лекарства , методики , и изобщо ноу-хауто си как да отслабнеш.Ще ви дам едно сравнение - има една далаверка която още върви и е свързана с "тунинг" на автомобили - само си представете чип който покачва мощността с 20% - 30% , срещу 500лв.Кво му плащаш ,лапат хората ...... , но един тарикат решава да копира съдържанието и да започне собствен бизнес и ооооо...дърво кутийката съдържа само един резистор за 0.02лв.Обяснението примерно при Ауди слагането на резистор с еди колко си килоома покачва дозата на гориво сточно еди колко си и това е еталонна стойност за регулировки .
Е това за мен са и диетолозите.Всичко в организма ни се управлява по химичен или по точно биохимичен път и липсата или дизбаланса на ензими , хормони и други субстанции причинява неща които не могат да се предвидят от нашите "специалисти".Виждал съм човек когото буквално са отписали и след три месеца човека е по здрав по слаб и пълен от енергия от когато и да било - правилно хормонално лечение.Само ще кажа следното за интересуващите се - намалянето на производството на Мелатонин (5-метокси-N-ацетилтриптамин) в хипоталамуса поражда чувството на глад , спира или намалява производството на т.н. транспортна молекула в черния дроб транспортираща веществата определени за рафиниране(мазнини) , това от своя страна разстройва пропускателната способност на черния дроб и покачва кръвното(между другото голямата тайна от какво се качва кръвното е че някъде в системата - бял,черен дроб,дебело черво, бъбреци има инфекция или друга причина намаляваща пропускливостта) Освен това се отразява пагубно на нощния сън ,през деня води до безспокойство и напрегнатост и обостря депресивните състояния.В САЩ например в момента е суперхит хормоналното лечение и специалистите са невероятно платени , съчетават се с генна терапия и лекуват доскоро нелечими заболявания включително рак, хепатитБ и Ц и т.н.
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 14:45:42
Гацо Бацо препоръчва:" Еденье,пийенье и некоя сгодна женица!" Но-о-о...баланса е труден,защото третия фактор дърпа ресурс от първите два,като вследствие може да се отслабне повече от необходимото,но пък залитането по първите два водят до напълняване ,поради намаляване на енергийните разходи!Затова пожелавам на колегите баланс*drunk*
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 18:38:49
Quote
stivemaster
Уха ква рецепта ФЛО *ok* .......... хепатитБ и Ц и т.н.

мислех и аз да пиша, щото уж с това се занимавах и си вадих хляба n броя години, но май се отдалечаваме мнооооого от темата
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 18:40:22
Quote
фло
Quote
n.nikoloff


Абе оспамихме тамата!! ......Правилно са му предписали на Николоф зехтин в таратора и аз бих добавил и една много студена и замръзнала мастика-вечер!

зехтин в таратора е част от "нормалната" рецепта. но мастика - уви, ње, много калории
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 19:59:53
Николофф, наистина ли е необходимо материяла да бъде импрегниран ако всичката дървения е скрита под сайдинг? Термично обработен против дървояди и техните ларви-ДА, но от там нататък ми се струва презастраховане. Правил съм ремонти на стари къщи (25-30) годишни и не съм забелязал нещо да е тръгнало да гние, освен ако от някъде не е проникнала влага. Не знам точно как го правят в сев. америка, но определено мравките се държат на разстояние от къщите, направо мога да кажа че не съм видял мравка в нито една от къщите в която съм живял. Вероятно основната дъска, дето и викат рим джойст, която единствено е импрегнирана и лежи в/у бетона, отблъсква гадинките.
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 21:28:52
А дали в импрегнантите е предвиден и препарат против стършели. В стена на барбекюто ми (вън ОСБ, вътре гипскартон без никакви защити) забелязах сериозен наплив на стършели. Ако щете вярвайте вчера се обаждах на 112 и снощи идва Гражданска защита, разглобиха ми стената и ги убиха. Сериозен кошер си бяха направили. Казаха че за снощи съм и бил третия случай - демек често срещано е.
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 21:41:50
Булхоумс, дека ми е изцяло построен от импрегниран материял, места за гнезда на оси-колкото искаш, обаче няма нито едно. Навсякъде другаде се опитват да гнездят и трябва да ги трепя, но под дека няма нито едно гнездо. Ясно ми е че този импрегнант е доста вреден и никога не бих поставил дори една дъска вътре в къщи.
Re: Актуални цени за строеж на дървена къща
12-08-2010 - 22:13:50
avatar
Импрегнирането се извършва по 2 начина - в автоклав или ръчно. В автоклав е по-дълбоко, по-добре, различен импрегнант, не особено добър естетически вид и именно затова е за вътре в конструкция. След автоклав не може да има никаква обработка - нито лак, нито нищо. Ръчно - с комбиниран импрегнант на водна основа, който попива между 2 и 5 мм и след това може (даже се препоръчва) ползването на лак, особено във видимите части. Импрегнанта може да бъде само в два цвята - със зеленикав оттенък и с червеникаво-кафяв матов цвят, който лично на мен не ми харесва за видими детайли, но е много честа практика градинските мебели, които напоследък се произвеждат да си останат така.

______________________________________
Истината в строителството е горчива, груба, неприятна и най-вече непонятна за непросветените, които обикновено чуват това, което искат да чуят, а не това, което ще им свърши работа - самата безкомпромисна истина. А тайната на просвещението в строителната истина се крие в много труд и пот за съответното образование, както и в безмилостния опит, на притежаващите го.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход