Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за вътрешна зидария

Публикувано от pike 
Re: Въпрос за вътрешна зидария
05-03-2011 - 00:34:23
Стивмастер и вие ФЛО защо защитавате незаконни норми и фирми които за малко пари искат да пробутат продукцията си сред тия които ви четат и се надяват на някъква помощ в този форум.Нали днас всички сме равни и когато някой тарикат който не инвестирал и грош да защити собственото си производство и собственото си АЗ участва на пазара с разни простотии исе мъчи да направи някой лев.Законите Фло са и за ИТОНГ и за ВИНЕРБЕРГЕР за ТИВИТ и за ПОЛИСТИРОЛБЕТОН и за СИМПРОЛИТ и за всички знайни и незнайни тухларници.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
05-03-2011 - 11:39:40
Щом така смяташ Димитров то си е твоя работа.Много е евтин този номер обаче.Ти ли си равен на някой от изброените или си намираш занимание да пишеш.Ако някой ден ти се наложи САМ да поемеш инициативата и ако можеш да СЪЗДАДЕШ някакво изделие може и да разбереш колко несъстоятелни са били думите ти тук но...... не вярвам.
А иначе си направих труда и според наредбата и номенклатурата виж продукти за зидария се вижда че не си подготвен защото им е определена система 4 а това значи протокол за първоначално изпитване , самоконтрол и представяне на образци в лицензирана лаборатория - всичко както казах около 1000 лв.
Ако някого когото съм посъветвал така го притеснят от РДНСК значи някой им плаща което не е толкова изключено нали ?
Re: Въпрос за вътрешна зидария
05-03-2011 - 23:48:46
dimitrovv, абе прочети номенклатурата ,дето я е постнал колегата stivemaster по-горе.
Защо ни вменяваш несъществуващи действия? Точно ние коментираме закона с разбиране. Казах ти ,че категориите за качество на зидарските блокове са 4 и за 2-ра категория системата е 4. Ще го напиша така: За производство на зидарски блокове категория D-2,системата за оценяване на съответствието е система 4.
Ха познай сега,ако на моята декларация пише категория D- 1,пък на твоя Гечев D-4 клиента кое ще приеме за по-качествено:]
Значи дотук няма незаконни норми препоръчани от нас ,а точно обратното цитираме и тълкуваме наредбата напълно прецизно и ни дължиш извинение!
Re: Въпрос за вътрешна зидария
06-03-2011 - 08:55:23
avatar
Колеги,някой може ли да изрови сертификат за шумоизолация на полистиролбетонни блокчета?

-------------------------------------------------------------------- Подпис:Ако не знаеш-питай,ако знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване.......много.
[markk.snimka.bg]
[vbox7.com] [vbox7.com]
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 09:59:42
Фло и Сивмастер простете на невежия но наистина не знаех че Европата налага двойни че и четворни стандарти.Преди 3 дена говорих с гечев и си признах пред него че участвам в този форум и той ми се разсърди .Просто го попитах защо инвестира толкова много пари за сертификация като неговата конкуренция минава по система 4.Той взе един кантар и ме заведе при тухли от неговата конкуренция и взехме да мерим и какво се получи при една и съща форма едната 17 кг ,а другата 22 кг.Не искал да лъже клиентите си и затова инвестирал .Марк един сертификат за шум е 3000лв за едно изделие не виждаш ли че за качество не се инвестира камоли за шум.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 10:41:53
smiling smileydimitrovv ,прошките се даваха оня ден на Заговезни!Както и да е!
Сега ще коментирам този цитат:"Той взе един кантар и ме заведе при тухли от неговата конкуренция и взехме да мерим и какво се получи при една и съща форма едната 17 кг ,а другата 22 кг.Не искал да лъже клиентите си и затова инвестирал ."

Трябвало е да мери пред теб неговите си тухли,защото са със същия проблем! Виж му протокола за изпитване,от 6 представителни блока дадени за измерване на отн.тегло и 6-те са с различни показатели,при това са от една партида. Какво говори това да имат по 7 и 8 кг. разлика на проектни 350 кг/м3 от една партида? Това да направи 6 блока от 1 партида със 6 различни показателя може да се случи на някой гаражен майстор ,напреднал от сутринта с 5 бири,но не и на сертифицирана по контрол на качеството компания.Това още означава,че нещо в технологията му сериозно куца ,че няма никакво отчитане и корекция на входящите суровини и сертифицирането е само един параван!Прав е човека да ти се сърди,че си в тоя форум,да не излезе истината,че лъже клиентите без да е искал.

"Който живее в стъклена къща,не хвърля камък по прозорците на съседа" М.Тачър
Колега не заблуждавайте публиката с инсинуации относно качеството според системата за оценяване! Разликата между най-високото и най-ниско качество при зидарските блокове е само 2 мм в геометрията по височина,на едните допуска е до - 3мм,а на другите до -5 мм.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-03-08 11:10 от фло.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 11:20:20
Фло, когато независими от фирмата хора разопаковат палет и взимат проби и отстрани и отдоло и от средата нормално е да има някъква остатъчна влажност.Разликата на тухла все пак е 200 грама ,а не 5килограма.Това го допуска и стандарта.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 11:26:06
При декларирано обемно тегло 300 кг и при 22.2 тухли в м3 по 5кг са си 111кг разлика и от там ламбди и U-та отиват на кино.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 11:52:49
avatar
В цивилизованите страни вътрешните/неносещи/ зидове ги правят от гипсокартон.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
08-03-2011 - 11:53:42
Quote
dimitrovv
Фло, когато независими от фирмата хора разопаковат палет и взимат проби и отстрани и отдоло и от средата нормално е да има някъква остатъчна влажност.Разликата на тухла все пак е 200 грама ,а не 5килограма.Това го допуска и стандарта.
Ти разказваш сюжет от някой филм май! Прочети протокола да видиш какво пише-донесени от твоя човек !Той сигурно и ги е избирал да са по -представителни! И са с по 400 гр. разлика,не са двеста на блок и това,че стандарта го допуска не е важно,важно е,че технологията на смесване и уплътняване не му е в ред за да вади от 1 партида 6 различни по плътност блока.За относителното тегло и топлопроводимоста също ще спомена. На твоя човек отн.тегло е 350 кг./м3 но със 75-80 об.% стиропор,което е с 20-25 % по-зле като топлопроводност от блок с отн.тегло 500 кг./м3 и 100об.% стиропор на топчета. Така,че манипулацията с теглото на блока ,че бил с 5 кг. повече не върви,ако е с повече стиропор в него от на твоя фаворит.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход