Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за вътрешна зидария

Публикувано от pike 
Re: Въпрос за вътрешна зидария
23-10-2009 - 07:49:14
Всичко зависи от конструктора.
При стомано-бетонна конструкция,стените или тухлите може да не са непременно носещи.При греди с размери 25/50 и съответната армировка,тухлената стена може да е и 20 см.Предимства-олекотява конструкцията,недостатъци само естетически.
Горе на стената се вижда 5 см чупка.
Лека работа .
Re: Въпрос за вътрешна зидария
23-10-2009 - 16:14:44
Аз мога да измисля някакво обяснение. Дебелината на бетонните елементи - греди, шайби и колони е 25 см, за да може да се продължат с 25 см тухлен зид.
От моя (аматьорска) гледна точка дебелината на бетона не може да са намали особено, защото от тези 25 см, 6-7 см поне отиват за самата хоризонт. и вертикална армировка и бетоновото покритие върху нея, а чак бетона "отвътре" на арматурата понася основните сили. Т.Е. колона 15/15 см има съвсем малко полезно носещо "ядро" (спрямо някоя 25/25, но се прави почти толкова пипкаво). При наливането на бетона маркучът на бетонпомпата трябва да се вкара между вертикалните железа, така че струята бетон да удря вертикално в "пода", но ако колоната е тънка (15/15), струята бетон ще залива през цялото време арматурата, като може да размести хоризонталните монтажи и бигли, или да се изсипе извън кофража, след това по-трудно се вибрира и т.н.
Все пак 20 см дебелина на бетона ми звучи възможно.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
24-02-2011 - 11:20:52
Полистиролбетона и по точно "ТИВИТ125" преградни зидарски блокчета показаха уникална огнеустойчивост EI180 min.При1200 градуса от едната страна от другата при изискване от стандарта 150 се появиха за 3 часа едва 50 градуса.Спокойно ж при пожар можеш да възираш от сградата без да бързаш.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
24-02-2011 - 18:42:23
Кой за какво пише в тази тема ...... , ама здраве да е , да са живи и здрави четящите.
Специално за ФЛО - ето едно проявление на любимата му система за външни и оградни стени
Да те помолим ФЛО като най светнат химически как аджеба може да се спретне това тук (имам предвид като принцип - разпенването на КАРБАМИДФОРМАЛДЕХИДНА СМОЛА-Неохим КФС Е1ТИП 1)
Re: Въпрос за вътрешна зидария
24-02-2011 - 19:55:55
Quote
stivemaster
Кой за какво пише в тази тема ...... , ама здраве да е , да са живи и здрави четящите.
Специално за ФЛО - ето едно проявление на любимата му система за външни и оградни стени
Да те помолим ФЛО като най светнат химически как аджеба може да се спретне това тук (имам предвид като принцип - разпенването на КАРБАМИДФОРМАЛДЕХИДНА СМОЛА-Неохим КФС Е1ТИП 1)
Ами те си го казват препоръчително колега.Това,което не споделят е колко точно фосфорна киселина се слага във водата или аз поне не го намирам на първо четене.
Колкото до технологията на разпенването на мен ми се струва,че една бутална помпа с високо налягане може да замени компресора и да прави пяна и да откара пяната и до повече от 50 м.на височина.

Технологический метод «LESS Liquid»

Технологический метод «LESS Liquid» - более сложный способ получения жидкого пенопласта, чем «Classic». Он требует неукоснительного следования инструкции, точности и аккуратности. Но результатом будет пеноизол с лучшими характеристиками, т.к. качество пенопласта, его прочность, эластичность зависят от того, сколько было израсходовано воды. Чем меньше – тем лучше. По технологии «LESS Liquid» воды расходуется в два раза меньше!

Типичная (средняя) пропорция расхода смолы и воды по данной технологии, составляет 13.17 л воды на 23 л смолы. Почему такая разница?

Потому, что по классической технологии вода необходима для того, чтобы получить пену, сформировать объем, а после того, как смола полимеризуется, т.е. уже через 15 минут, эта вода не нужна, если не сказать проще – «лучше бы ее и вовсе не было».

Технологический метод «LESS Liquid» заключается в том, что вспениванию подвергается смола, куда введен пенообразователь. Затем вспененная смола пропускается через кислый раствор (вода + ортофосфорная кислота). При этом воды требуется в 2 раза меньше, по сравнению с технологией Classic.
Эта методика получения пеноизола обеспечивает равномерное (как по объему, так и по времени) воздействие кислого раствора на смолу, соответственно достигается более качественная полимеризация смолы, и, что важно – практически отсутствует непрореагировавшая смолы.

Плюсы технологии «LESS Liquid»: Качественный материал: повышенные прочностные характеристики (прочность, эластичность, отсутствие усадки), отсутствие запаха, минимизировано время сушки (возможно заливать ранней весной и осенью).

Минус технологии «LESS Liquid»: требуется точное соблюдение инструкции. Не для массового пользователя.
Пеноизол, изготовленный по данной технологии, в сухом состоянии допускает 60% деформацию по одной плоскости, после чего полностью восстанавливается в объеме.


По същество реакцията може да се нарече емулсионна полимеризация,при която мономера (карбамидната смола) полимеризира до полимер при инициатор фосфорна киселина в присъствие на вода и пенител.Съставките са 4:вода,пенител,киселина и смола. За пенител може да се използва познатия щамекс,който прави много стабилна пяна,достатъчна да задържи системата до полимеризацията след 15 минути.В този случай водата киселината и пенителя могат да бъдат в един съд, а мономера в друг и да се смесват в общ поток под налягане от сгъстен въздух подобно на технологията на пенобетона,даже и с неговите средства!



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-24 21:35 от фло.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
25-02-2011 - 11:30:35
В Русия пипах такъв материал и се оказа много лек но много ронлив.Строителите там не са очаровани от него защото много бавно за около 40-50 дни си отдава влагата при принудително сушене.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
25-02-2011 - 16:32:58
Те и тукашните строители няма да се очароват,даже и да не е крехък, щото не им прави квадратура за лев,ами пълни квадратура за повече време:]Затова ,дори и да са чували за трислойна зидария,което е голяма рядкост, ще се правят на мотики и ощипани моми и като почнат да искат цена като за два зида инвеститора ще вдигне ръце.
Иначе ,за някой любител строител по системата направи си сам,ако му падне евтино такава смола може да си го бърка тоя пенопласт и с дрелката в един бидон и да го изсипва между редовете.За да е на далавера обаче смолата не трябва да е повече от 2-3 лв. за килограм ,защото влиза в цената на стиропорените топчета и най-добрия пълнител перлита,което обезсмисля химическите упражнения!
Re: Въпрос за вътрешна зидария
26-02-2011 - 10:35:28
Никой по системата Направиси сам няма да си сложи формалдехид в собствената си стена.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
26-02-2011 - 11:23:51
Няма проблем,формалдехида е газ и в случая не е свободен,а е участвал в реакция с карбамида за да стане смола. Това не е просто бъркоч на урея и формалдехид ,ами ново високомолекулно съединение -пластмаса ,което се нарича така карбамидформалдехидна пластмаса заради производите си!
Re: Въпрос за вътрешна зидария
27-02-2011 - 15:45:42
avatar
въпрос за ...!!!! . ВЪТРЕШНА ЗИДАРИЯ !!!


Quote
фло
.......По същество реакцията може да се нарече емулсионна полимеризация,при която мономера.............

......Няма проблем,формалдехида е газ и в случая не е свободен,а е участвал в реакция с карбамида за да стане смола. Това не е просто бъркоч на урея и формалдехид ,ами ново високомолекулно съединение -пластмаса ,което се нарича така карбамидформалдехидна пластмаса заради производите си!............

продължавам .....с 10 мнения от ПЪРВА СТРАНИЦА от общо 3341 МНЕНИЯ на Фло .............................................................................................................................(курсива/оцветяването/редът е мой -Krakalski)

....Дифузията е преминаване и наистина зависи ..................тази тенденция се потвърждава и от пазара в морската ни столица...............само при винопроизводството,но и при финната парфюмерия, където ................една и съща структура може да бъде едновременно "отворена" за дифузия на едни вещества и същевременно "затворена " за други. Например през дъбовата дъска .......... Затова хубавото вино ..................в пресованите плочки няма много вода за разлика от лятите и са много... .................водят деца на посещение в зоологическата градина.............тук идеята е топленето да е в бойлера. другата част охлажда.......при топлинна мощност 4,7 kW за колко време ще загрее водата в бойлера? Да речем чe......трябва да има УМЕРЕН растеж на цените на НИ иначе сме загинали ....спасителите започват да вадят първите трупове около полунощ...

......................................................................Приключенията на добрия експерт Фло от ....Фло

"От английското списание "КЪНТРИ ЛАЙФ" бях изрязал изображението на някакво птиче кацнало на орех. Нарекох го орехче и по същата логика никога не бих се подвоумил да пиша, че птицата кацнала на хвойна се нарича хвойниче, хвойник или евентуално хвойнина...."

................................................................Приключенията на добрия войник Швейк от Ярослав Хашек


Пари си имам... акъл ми дайте.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-02-27 16:10 от krakalski.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход