Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за вътрешна зидария

Публикувано от pike 
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 11:09:02
.

Повече няма да стъпя в този този форум.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-10-11 10:09 от ArturDent.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 11:25:23
Ехехехеееееее, да бе, дъгообразни мастари не са ползвани. Артъре снимано е на 18 мм, въпросния обектив 12-200 на късите мм криви, ...абе т`ва ли е проблема?
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 13:23:56
Иво,
Пуснал си тема за Тивит, но нещо не я намерих.
Хвалбите за този материал от производителите са ясни, но все трябва да има и недостатъци?

Проследих и мненията за двойния зид. Аргументи има и в двете посоки.
Разбирам съображенията на, които са "ЗА", но пък наистина зидането на нещо толкова тежко отвън, което след това трябва и да се измазва ме смущава. Не коментирам термомостове, точка на роса и конденз вътре, сигурно за всичко си има лек.

Мисля са външна зидария, но с фасадни тухли. Знам, че са много скъпи, пък и естетиката им за някои хора е спорна. Доста е субективно.

Тивит + фасадна тухла?

Ясен "дефект" на тази комбинация би бил термомоста при плочата. Нямам идея за решаване на детайла?!

Все пак и въшната изолация има някои безспорни предимства.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 15:31:10
nacheff Написал:
-------------------------------------------------------
> Иво,
> Пуснал си тема за Тивит, но нещо не я намерих.
> Тивит + фасадна тухла?

http://forum.imoti.net/read.php?17,223511

Тук писах за ТИВИТ-а. Смятам, че са супер за 12 см. преградни стени, не са хигроскопични и нямат нужда от запечатващ слой като итонга, може да се правят идеално прави стени, които да се шпакловат с гипсова финишна шпакловка, има предимството да е паропропусклив, негорим, шумоизолационен, топлоизолационен, има еластичност и устойчивост на земетръс, лесно се копаят канали в него, държи дюбели и анкери в него ... би спестил много ядове - това е.

А за външни стени: Ако се изпълни стената от 25 см. блокчета ТИВИТ+10 см. каменна вата отвън = "пасивна къща" с почти никакво топлоотдаване. Да не говоря за предимствата, че стената става идеално права, дори зидарите да не блестят със зидарски умения. Не съм го правил още, но съм убеден в резултата и ще го направя в следващото нещо, което ще захвана. *drunk*



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2009-10-09 15:40 от Ivo.NovDom.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 16:25:19
Добре де, аз като ги мислих моите вътрешните/12см/ гледах да са практични. Да може да сложиш дюбел, ако ти се наложи, да монтираш мивка, да вкопаеш канал...
В сегашния ми апартамент са изпълнени с четворки и е голяма мъка, абсолютно честно. И сега реших да ги правя от единички. Вярно малко по-скъпичко идва, но така съм решил, а и строителят ми ме подкрепя.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 16:41:16
Ivo.NovDom Написал:
-------------------------------------------------------
> [forum.imoti.net]
>
> Тук писах за ТИВИТ-а. Смятам, че са супер за 12
> см. преградни стени, не са хигроскопични и нямат
> нужда от запечатващ слой като итонга, може да се
> правят идеално прави стени, които да се шпакловат
> с гипсова финишна шпакловка, има предимството да е
> паропропусклив, негорим, шумоизолационен,
> топлоизолационен, има еластичност и устойчивост на
> земетръс, лесно се копаят канали в него, държи
> дюбели и анкери в него ... би спестил много ядове
> - това е.
>
> А за външни стени: Ако се изпълни стената от 25
> см. блокчета ТИВИТ+10 см. каменна вата отвън =
> "пасивна къща" с почти никакво топлоотдаване. Да
> не говоря за предимствата, че стената става
> идеално права, дори зидарите да не блестят със
> зидарски умения. Не съм го правил още, но съм
> убеден в резултата и ще направя в следващото
> нещо, което ще захвана.

Ами, мерси ! Почесвах се с въпроси от рода - Къде е тука уловката ? Не успях да измисля нищо съществено :-)))). Тъй като няма нещо на света, на което да му липсват слаби страни, реших, че вероятно на Тивита не могат да се окачат тежки шкафове sad smiley .
Ето, че ти твърдиш обратното.

Имам навика да се заглеждам по строежи. Преди около 15 години в един уйкенд се разхождах в едно сателитно градче до Дюселдорф и попаднах на строеж на еднофамилна къща и не устоях на изкушението да огледам какво правят.
Бях изумен от зидането на стената. Да не забравяме, че тогава все още темата с изолациите въобще не беше актуална у нас и реших, че това е някаква шантаво-прекалена германска работа.
Детайлът от вътре навън изглеждаше така.
1. Блокче, с големи габарити, но за съжабение така и не разбрах, дали е пенобетон, полистиролбетон или газобетон. Дебелина около 250 мм.
2. Каменна вата - порядъково 80 - 100 мм.
3. Фасадна тухла - порядъково - 60 - 70 пп.

Беше неделя и влязох в парчела неканен, което се оказа непонятно :-)) за собственика, та не успях да го предразположа да разкаже нещо допълнително.
Пък и ме дърпаха за ръката, че провалям разходката и за съжаление не успях да разгледам внимателно, как е решен един много важен детайл, който и сега ми е в мъгла : изолацията на плочата и връзката на стената с нея??
За превръзка между двата зида също нямам спомен, а не може да е нямало нещо.

Абе, тия от Тивит дали са платили за да ползват Системата на Фло :-))))

Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 18:20:25
Имам приятел, който е работил една година по строежите в Германия. Той ми обясняваше точно за такива блокчета - едното е по 60 кг. ъгловите и каквито трябват, идват нарязани и номерирани на палета а "зидара" управлява с джойстик едно роботче с две лапи, които влизат в някакви отвори на блокчето и с него поставя блокчето на място - 50-60 квадрата дневно. Има писмена инструкция кой номер блокче трябва да се вземе- точно като пъзел. Важното е да се подкарат от хоризонтално ниво - за целта ползвали лазарен нивелир, мажат на ръка докато не дойдат "на нивото" (лазарчето писвало аларма). Това е вътрешния слой. в средата 17-20 см вата. и отвън фасадни тухли такава си им е визията на тъпите германци. smiling smiley
В помещенията после монтирали детски радиаторчета дълги по една педя!!!
Как прекъсват термомостовете на плочите, не зная. Между двата пласта зидарии се слагат котви. *drunk*
Като ми разказа как са правили кофража за ивични основи...нямам думи - вместо плоскости го правят с армирана мрежа от 2-те страни, слагат армиран полиетилен от двете вътрешни страни на мрежата, на определено разстояние бучкат дистанционни държачи през найлона и захващат в мрежата. заливат бетона и това е...става малко вълнообразна стената, но нали отива в земята и няма значение, даже се изхитрили да свалят мрежите "кофража"и да ги ползват многократно...тука сме 100 години назад, си мисля *drunk*



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-10-09 18:26 от Ivo.NovDom.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 18:33:11
Едва сега изчетох темата "С какво да зидам ...."

Много емоция, много сълзи и адреналин :-))))

Само това ме мъчи, че не излизам от темата със систематизирани и подредени познания и убеденост, че "така трябва да се направи". Обратното, раздвоен съм.

Ито ти доказателство, че "Познанието носи печал!"
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 23:04:48
nacheff Написал:
-------------------------------------------------------

> Абе, тия от Тивит дали са платили за да ползват
> Системата на Фло :-))))



smiling smiley Системата Фло щяхме да я патентоваме с Don Balon в Канада, да строят къщи на ирокезите,но колегата сигурно е продал патента,щото изчезна от форума и не почерпи! smiling smiley В щатите вече се продават готови разбъркани смеси с полистирен и цимент и останалите иширети ,като добавки против изплуване и т.н. в торби и клиента остава само да си сложи предписаното количество вода и да пълни стените.
Между другото ,това което си гледал в Германия е същото и в англо-саксонската зона-двоен зид с изолация в средата,като външния има и декоративни функции и е по -тънък!Изолацията плоча-зид я правят с 5 см. стиропор върху плочата нацяло до основата на зида.
*drunk*
Re: Въпрос за вътрешна зидария
09-10-2009 - 23:16:19
Фло, ти в действителност бъркал ли си бетон по твоята система. Преди няколко месеца си купих полвин кубик ЕПС топчета и по рецептата на MAXPOOR по-голямата част от разтвора се полепи по бъркачката. Вярно е и че обърках съвсем малко - колкото да опитам. Много слабичко ми се получи. Имам една тухличка от едно изложение (май от Петрич беше производителя) - бая корава седи. Там на други бяха наблъскали и дюбели и бяха бая здрави ~120 кг съм - не можах да ги размърдам. Можеш ли да дадеш точни пропорции да опитам пак!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход