Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Въпрос за вътрешна зидария

Публикувано от pike 
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 11:00:14
.jpg накрая и става
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 11:44:15
Човека пита за вътрешни преградни стени, вие му говорите за външните, дето вече ги е направил...
Пайк, какво е това тухлени шайби??? Шайбите са стоманобетонни, поне аз доколкото зная и са противоземетръсни...
Иначе останалото ,ожеш с Итонг (ако не вярваш на радиационните мнения) може и с тухла. От опит ти казвам, аз направих с четворки вътрешните и сега съжалявам, трябваше итонг да сложа, или единички. Като зидаха не бях в БГ и купили гръцки тухли за вътре, сега един пирон не мога да забия, като вафли са. Четворки на калъч, че най-бързо. Добре, че се върнах и им докарах български, те по-се ядват, задържа дюбел, а в баните от 60 до 95 височина опасаха с единички, за да могат да се вържат здраво мивки и т.н.
Итонга има много предимства, недостатъкът е главно хигроскопичността, ама няма да правиш басейн... В апартамента, където живеем сега, строен през 97 всичко е Итонг, няма изолация , южен. на последен етаж и за отоплението му нямам грижи, а с вода не съм имал проблеми, мухъли и прочие... Е, ако не сме вече облъчени, но за мен тая радиационна история беше Пи-Ар активно мероприятие.. Знам ли...
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 11:47:28
А за мазането... Всичко се маже, не си мисли, че с Итонга ще минеш само със шпакловка. Е, по-малко маретиал ще ти глътне, но ако са ти добри майсторите и с тухла ше минеш с 1/2 см, ако са говеда и на Итонга ще пълиш по сантиметър на л.м.... Некадърника всичко може да вапца, вервай....
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 11:53:59
Стефан, по принцип шайбите са стоманобетонови, но до 2 етажа се допускат и шайби от 25 см единички. Дори може да се направи по-висока сграда със СБ шайби на долните етажи, а последните 2 да са с тухли. Не зная дали е по-евтино или по-бързо така, но съм го виждал и явно има причина да го предпочитат понякога.
А за радиацията от итонга - за първи път чувам, дай малко инфо ако обичаш, че и аз мисля да правя преустройство и да сложа итонг.
И между другото, Пайк, благодаря за темата, и аз така мисля - върху итонга само да направя една по-груба "шпакловка" 3-4 мм теразид колкото за изравняване и отгоре по-финна гипсова, та определено ме интересува дали има минуси.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 15:34:48
king_for_a_day Написал:
-------------------------------------------------------
> Стефан, по принцип шайбите са стоманобетонови, но
> до 2 етажа се допускат и шайби от 25 см единички.
> Дори може да се направи по-висока сграда със СБ
> шайби на долните етажи, а последните 2 да са с
> тухли. Не зная дали е по-евтино или по-бързо така,
> но съм го виждал и явно има причина да го
> предпочитат понякога.
Перфектен отговор!Но не е по евтино,защото върви много материал и се зида много повече.Едно време така се правеха и външните стени,но тогава заводите за стиропор още не съществуваха.Ако ми бяха от бетон шайбите щеше да е 1/2 от цената.Но пък бетон вътре :g:
По принцип за ниско строителство/до 10м/ тухлената шайба е по-подходяща по мнение на проектантите-сили на огъване,опъване и всякакво -ъване!А за итонга,арматурата от Украйна и т.н.-това за радиацията май наистина е PR.Аз за всеки случай ще мина с едно уредче да видим.....
King for a day,имам близък приятел,който си направи и вътре и вън всичко с итонг.Къщата му е в планина почти,но вече 3та година няма проблеми.Но той навсякъде отвътре облече с кнауф.А аз това не го харесвам с кнауфа.

Стефане,не съм направил още зидарията,карам бетон и арматура догоре,след това зидария и покрив.Бях мернал едни 4ки на Бутово-страшни,ама много скъпи.Пък нали няма да живеем 200години, май ще зидам с Мирковски-малко по-добри от гръцките.Впрочем благодаря за съветите-бая ти позачитам мненията. smiling smiley

Фло,ако има някой,който е най-много против "демагогията топлоизолация",то това съм аз,ама човек колкото повече одъртява си задава често въпроса"за кво е това всичкото".Та външните стени ги оставих на модата.Сега мисля дали и с вътрешните да е така.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-12-01 15:45 от pike.
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 17:20:07
Моите стени ги зидаха с Драговищица, здрави са и са прави, поне такива бяха допреди година, тогава приключих със зидариите. Сега като дупча за едно-друго - с перфоратора без удар трябва бая да се натиска за да пробие, дчбек държи без проблем, както писах по-горе.
Виж с гръцките - директно се чупят стените, чудо... И за беля, точно гардеробното са иззидали с тях, дето ще трябва да се хванат метални профили в стените за рафтове и закачалки... Как ще стане не ми идва наум, май целите стени ще паднат ведно с равтовете и профилите..... Освен да се набутвам за Вюрт дъбели със специален пълнеж за кухината..... Нямам идея просто , няма такива вафли, пълни боклуци. Иначе красиви, с чудесни ъгли...
Византийска им работа....
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 18:25:26
pike и пред мен стоеше същата дилема. Външните зидове направих с Винербергер 25N+F. За вътрешните не исках гипскартон защото това са бани и исках да е по-здраво за да държи дюбели. Реших да ги направя с Винербергер 11,5 защото зидариите са по-равни от тези с еденичките или обърнати четворки и имат по-малко фуги и така се надявам да имам по-малко проблеми при мазането. Успех!
LKK
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 18:31:06
king_for_a_day Написал:
-------------------------------------------------------
> И между другото, Пайк, благодаря за темата, и аз
> така мисля - върху итонга само да направя една
> по-груба "шпакловка" 3-4 мм теразид колкото за
> изравняване и отгоре по-финна гипсова, та
> определено ме интересува дали има минуси.

Доколкото знам "шпакловка" 3-4 мм теразид запечатва стената и паропропускливостта и отива на кино. За вътрешни стени, може би е нормално, но аз бих мазал с неща за мазане, а не с теразид.

За вътрешните стени смятам, че Итонга е добро решение. Единственото ми колебание е относно шумоизолацията при такава стена.

Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 18:43:25
LKK Написал:
-------------------------------------------------------

> Доколкото знам "шпакловка" 3-4 мм теразид
> запечатва стената и паропропускливостта и отива на
> кино. За вътрешни стени, може би е нормално, но аз
> бих мазал с неща за мазане, а не с теразид.

За това не се бях замислял, благодаря че ми обърна внимание. Повечето зидове ще са вътрешни, но имам и около 3м. външен. Зная, че не е добре от итонг, още повече че е западна стена, но мисля да го изолирам отвън да речем с каменна вата + шпакловка и мазилка, така че да не попива вода.
А ти какви неща имаш предвид за мазане? Нещо по-пластично и лепкаво, подходящо за нанасяне във вид на шпакловка, а не на мазилка знаеш ли? Ако не, може би наистина ще е добре да направя ВЦ мазилка поне на външния зид.
LKK
Re: Въпрос за вътрешна зидария
01-12-2008 - 19:04:38
Най-вече имах предвид да не е теразид заради запечатващите му свойства, а иначе ВЦ става, както и всеки продукт който е за измазване и има запълващи свойства, дори и смесите за машинно измазване.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход