Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Видове Тухли? С какво да зидам???

Публикувано от Geto 
Видове Тухли? С какво да зидам???
26-07-2008 - 13:51:45
Вероятно много е писано по въпроса с тухлите и връзката им с изолация, мазилка, цени и т.н. но аз събирам практическа информация от рано за да няма чудене когато дойде времето. Например чух че с Поротерм отпада необходимоста от топло изолация, при др. модели измазването се олеснявало? моля ви споделете каквото знаете.
Благодаря
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
26-07-2008 - 14:08:22
Geto аз строих с Поротерм доволен сам от тухлите здрави ,добре изпечени ,не се изказвам като специалист но това с отпадане на изолацията малко не сам съгласен.Другото нещо зида се супер барзо и ако майсторите са що годе свестни зидовете стават много прави.Аз лично сам решил 10см.изолация не сам решил още каква.
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
26-07-2008 - 14:21:00
И аз ти препоръчвам Поротерм, няма да сгрешиш.
Обаче за ТИ... виж сега, ако полваш 38 см просто едва покриваш БГ норматива от
U=0.5. Ако това ти е целта, а не искаш още по-добра изолация - ОК, слагаш им мазилката и готово.
Но това не значи че ще минеш съвсем без ТИ, освен тухли нали има и греди, пояси ,колони - все бетон, те си имат нужда от поне 5 см ХПС.
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
27-07-2008 - 13:43:01
avatar
Поротерм - това си е инвестиция за цял живот и си заслужава някой лев отгоре.....Твърдо седя зад тях и аз.... :]

Чест и почитание
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
27-07-2008 - 23:24:35
Твърдо ДА за Поротерм.ето малко снимков материал.Porotherm.като 4е ли дори и калпав маистор може да направи стените прави....не че нещо,просто тухлите са наистина добри.Бързо се строи.Влез в сайта им и сравни показателите им с тези на четворка.
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
28-07-2008 - 11:34:00
avatar
И аз строя с Porotherm 25 N+F.
Цената е 3лв. на блок (с размерите на три тухли-четворки).
Доволен съм. Даже много.

Но не си спестявай термоизолациата.
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
28-07-2008 - 20:24:47
Разгледах страницата на производителя и ми изглежда доста любопитно. Там си е казано че за Поротерм 25 е препоръчително поставянето и на външна ТИ. При Поротерм 38 обаче не се говори за никаква външна изолация??? Това наистина ли е така? В крайна сметка ако ТИ им е толко добра, защо аджиба хората не ги използват?
Моля дайте мнение!

Поздрав,
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
28-07-2008 - 22:25:44
Borkata Написал:
-------------------------------------------------------
Влез в сайта им и сравни показателите им с
> тези на четворка.

Борката,
Като по-запознат, защо не ни го направиш "наготово" това сравнение.
Еди кой си Поротерм с еди коя си четворка. За Поротерм, ако може, обърни внимание и на буквите, а също кажи от кой (букви) си доволен.
На конкретно интересуващите се, предлагам да погледнат внимателно и оригиналния сайт - преди време имаше някои съществени разлики - сега, не знам.
После вече да си преценяват +/- 1м2 на стая какво печелят/губят.


Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
28-07-2008 - 22:48:57
Не мога да кажа че съм запознат,а още повече че съм "по-запознат" при положение че не се занимавам със строителство.Наел съм си фирма която да ми го извърши,но просто преди да започна доста се рових и доста изчетох за тези тухли и четворките и разни други методи на изпълнение преди да реша какво да избера.Наистина мисля че Поротерм са едни от наи добрите тухли на пазара в момента.Мисля че доста хора споделят моето мнение...Инфото в сайта им е наистина много добро и обстойно.Дават отговор на много от въпросите задавани от хора като мен.....от каде това,как онова,ама защо това,а не онова......еми не знам......чета,гледам,слушам и се опитвам да попия нещо,а мога да кажа че благодарение на Вас(форумците) научих доста неща....И тук е момента да Благодаря...Благодаря Ви.... clap: winking smiley
Re: Видове Тухли? С какво да зидам???
28-07-2008 - 23:11:16
Борката,
Няма проблем.
Ще погледна при време.
Преди година/две, когато бяха още "новост нечувана" ги коментирахме и внимателно разглеждах сайта. Тогава останах с впечатление (по памет), че може да се мине без изолация САМО за вар. 38NF (!?), който така и не фигурираше в БГ сайта. В австрийския го имаше.
Другите индекси, не постигаха, по австрийските данни тези стойности - демек "некоректна" реклама. Не стана ясно какво точно се продава (произвежда) в БГ, както и подобрените показатели как се постигат - с друга керамика или с дупките. Нещо имаше разлики в отн. тегло.
Иначе, тухлите са върха, но остана под въпрос дали е далавера да зидаш 38см. вместо нормално и да си туриш малко топоизолация вместо мазилка (и доказано да влезеш в нормите). Пък и споменатия 1м2/стая вечи гони 1000Е.sad smiley
Това е по памет в общи линии - може вече да не е така.
Успех, smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход