Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
iav
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
05-01-2008 - 19:23:28
Честита нова година .
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 16:00:23
Добър ден. Искам да изкажа мнение базирано на 18 годишен опит. Някой наричат строителството в северна америка(Щатите и Канада) "бараки","плевни" и пр.Аз мисля че строителството у нас до преди 7-8 години беше просто ужасно. Нямам точна представа за това как се строи сега, но някой от вас биха могли да поразчепкат това което ще кажа и ще преценят реално дали къщите в САЩ и Канада са плевни и бараки. От 18 год живея в такива "бараки"в Торонто, сменил съм 3 до сега. Зимите тука нямат нищо общо с тези в БГ, същото важи и за горещите и влажни летни дни. Последната къща в която съм сега е с 350 кв.м отопляема жилищна площ.Месечните ми плащания за газ(отопление и бойлер) са 185$. През юни като се направи рекапитулация обикновено се оказва че съм надплатил и тогава или ине плащам или плащам 30-40$(в зависимост колко студена е била зимата). В сутерена който за сега не е отвършен и не живее никой, темп. е около 21-22 градуса, в дневната част(първия етаж държиме около 23-24, в спалните на втория етаж 20-21 градуса. За мене избора е този вид строителство, още повече че е лесен за изпълнение. В тази насока- понеже имам планове да строя в България, имам следния въпрос: Какви изисквания, ограничения и мита има при внос на дървен материал в страната???Ако някой знае ще съм му много благодарен ако сподели с мен.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 16:40:56
За мен също е интересен въпроса за внос на дървен материал , защото може да излезе , че вносния да е по-евтин от нашия или поне по-качествен при близка цена.
Don Balon, съгласен съм с писаното по-горе от теб . В България проблем е начина на мислене.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 17:03:17
Аргонавт, през последните няколко месеца имахме гости от БГ и то съвпадна с един мой строителен проект. Човека който ми беше на гости не е строител но през ръцете му мина доста работа по реставрирането на една селска 100 год. къща. Като видя дървения материал с който работех, просто остана възхитен. Такова качество е немислимо (според него) за БГ. Миналото лято като си бях в БГ. видях наистина къща в строеж(двойни тухлени стени с въздушно пространство м/у тях и изолация която се нанася с пръскане) която по изолационни качества сигурно ще е сравнима с начина на строеж в Канада, но цената.... :crazy:
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 17:26:18
Don Balon ,
Това лято се уверих в това , което пишеш за материала , сравних шведски купен в Англиа. Сравних цената и качеството , като бях учуден , че цената беше в полза на вносния. За качеството да не говорим- влажност 14 % , импрегниран , шлайфан , прав и без чепове.
Интереса ми за вносен е голям - предстои ми строителство и на мен.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 18:05:08
Аргонавт, ако си решил да строиш по начина по който се строи в Канада и САЩ, а може би и в скандинавските страни, ще ти изпратя(ако сам вече не си намерил) уеб сайтове да си избереш модел на къща. Срещу средно 1200-1600$ ще ти изпратят абсолютно всички необходими планове и документация(фундамент,ВиК,Електро,Фрейм-конструкция,покривна-конструкция и всичко останало) за започване на строеж, вкл. лист с всички необходими материали като започнеш от първата торба цимент за основите и стигнеш до покривния материал. От там можеш да направиш преценка за цени на материали. Може да се окаже че едни са по-ефтини в чужбина, други в БГ. Можеш да пресметнеш сравнително точно колко ще ти струват материалите. За самото построяване мисля че вече имаш идеи.Успех.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 18:19:22
Don Balon ,
Много ти благодаря. Сигурно ще представляват интерес някои детайли по конструкцията . Планове вече си имам. smiling smiley
inj
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 19:57:34
Само си чешете езиците май. Като говорим за цени на материал, дайте цифри. Така казано, че това било по-евтино там, онова било по-евтино тук, е нищо. И ще ви кажа, че досега не съм видял някой, който да е успял да си построи дървена къща ей така от нищото само по чертежи и никакъв опит. Тази година аз също най - после ще си строя такава къща (само парцела да си намеря), но макар и опита ми с такива конструкции или по-точно именно заради това, няма да си я правя сам, макар, че знам и най-малкото винтче за какво служи и къде се слага и как.

e-mail: inj@injener.net
ICQ: 46741990
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 21:05:01
inj ,

Няма да е далече времето , когато дървени и бетонови къщи ще се строят еднакво лесно , т.е. няма да има разлика каква бригада /или фирма/ ще наемеш за строителството на къща . Дървените къщи няма да са само приоритет на определени фирми. Съответно няма да има проблем да си изготвиш и проекти за такива къщи. Самия пазар ще го наложи.
Относно материалите - не си ли контактувал с твои приятели , които работят в строителството в чужбина? Скоро ми се наложи да купя нещо от Гърция и буквално за един ден отидох и се върнах. Три месеца в Бъргария ме убеждаваха , каква специална поръчка трябва да направят и колко се чакало. Съжалявам , че им се вързах и загубих това време.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
06-01-2008 - 21:18:52
Inj. нали за това е форума, да си чешеме езиците, да споделяме информация. На доста места споменаваме, че дори да е по-скъп материала в чужбина, то качеството е в пъти по-добро. Колкото до това, кой ще ми прави къщата-никъде не съм упоменавал, че хващам триона и чука и започвам сам от основите до керемидите. Колкото до цени, ако става въпрос за дървения материал-ще ги имаш. Цени на дребно мога да ти кажа още на момента(третиран,нетретиран,5Х15Х300;5Х20Х300;5Х25Х300;15Х15Х300;20Х20Х300;минерална вата с дебелина 20 или 25;шпертплат120Х300Х20(12.5).Само кажи какво те интересува. По-важното е да намеря най-добрите цени от складовете които продават на едро, но при мене проекта е още твърде далече и не съм се интересувал. Успех ти пожелавам с твоя проект.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход