Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

търся мнения за сглобяемите къщи

Публикувано от toniko 
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-08-2007 - 17:31:36
Stefan Mitev Написал:
-------------------------------------------------------
> http:// эащо трябва да сме по добри специалисти
> и строители от самите фирми на които плащаме за да
> имаме (хубав) дом.

за да имаме (хубав) дом

и да не си късаме косите после.
такива са българските реалности за съжаление


Re: търся мнения за сглобяемити къщи
31-08-2007 - 19:30:00
ето защо българинът е един от най-интелигентните хора в света като процент интелигентни хора от населението: защото му се налага всичко сам да проверява, да се интересува, да търси
хахахахха за смях е но.....какво да се прави

ако някои се интересува от HONKA , попитах ги какъв им е опитат при сглобяването и ето отговорът:

Нашата Фирмата ,която е официален представител на HONKA в България е регистирана януари 2005,имаме до този момент 3 реализирани проекта в различни райони на страна.
До края на годината ще бъдат реализирани още три.


незнам само с 3 проекта колко са научили и какъв опит са добили-възможно ли е да се справят добре?


Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-09-2007 - 04:06:57









Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:11 от US Builder.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-09-2007 - 19:35:33
Билдер,
Не заради спора smiling smiley ,
Останах с впечатления че си проучвал ситуацията в БГ.
Аз определено съм фен на платформената конструкция, но досега може би само Теразид на Велчев предлага това (пък и той от конструкцията засега е доволен). При други се среща, но накак между другото и омешано с панелния тип. За произхода и качеството на конструктивното дърво нито дума - ти имаш ли някаква представа вече за предложенията на БГ пазара?
Няма лошо да я споделиш (добра или лоша) докато стъпиш тук.smiling smiley

Другото което научавам напоследък е, че май няма (или никой не ги ползва) стандарти за "ребрата" и плоскостите при този тип конструкция, камо ли за обработките и сертификацията. Ужас - направо си е лотария на какво ще попаднеш !
Някакъв "проблясък" в това отношение има при Нортоп, но и там е "каквото има" от внос.
Също разбирам, че в нашите ВУЗ не се учат тези работи. Направо ще свършат горите докато влезем в час.

Сега, има по-стари фирми, които традиционно строят с панели, имат някакви фабрики, някои се хвалят и с ISO - поне от малко по-надеждно звучи, друг е въпросът, че практически не подлежи на проверка.
И като стана дума - тези фирми предлагат изпълнение на индивидуални проекти СЪС ПАНЕЛИ - в твоите класификации къде се пада този тип? И всъщност, къде му е проблема 10% от панелите да не са "стандартни", ако има достатъчно сериозно и компетентно производство на такива и целият цикъл е отработен. Е, ще се оскъпи малко, но по-принцип те питам.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
01-09-2007 - 22:28:23
всъщност US bilder,

ти какво точно смяташ да предлозиш на българският пазар и с какъв екип от хора смяташ да го реализираш? С българи, които да обучиш или?

И това което предложиш кога бихме могли да го очакваме готово да бъде заплатено от евентуалните потребители (които ти желая да бъдат много)?

поздрави





Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2007-09-02 17:06 от daraia.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
02-09-2007 - 17:02:54
а ето какво отговориха от VIPDOM представители на Kontio-Finlandia на въпросът ми как сглобяват къщите и на какъв опит разчитат т.к. те са в БГ едва от тази 2007 година според както е написано в сайта им:

Здравейте,
Разбирам Ви напълно въпросите и притеснинията. Именно поради тази причина нашата фирма работи с екипи специализирали в Германия и освен това всяка една сграда се изгражда под личният надзор на строителен проектант от Финландия на фирмата Контио. Къщите ни се изграждат от масивно финландско дърво, предварително обработено в завода производител. Всички материали за къщите се доставят от Финландия с ТИР и няма "побългаряване" именно за това и цените ни са реални. Разбираме, че таргет групата ни е по ограничена, но според мен хората вече предпочитат качеството на първо място. Ето за това не можем да си позволим никакви гафове, още повече, че пазим името и сертификатите на Контио. Името на фирмата и на къщите които изграждат нашите екипи не напразно е ВИП ДОМ.

Къщите иначе пристигат с тирове, като трупите са пакетирани и номерирани. Всяка греда има уникален номер и предназначение, така че тя не може да бъде поставена на друго място. Изграждането е "log homes" - познатите къщи от трупи (финландски къщи). Сглобяването се прави директно на терена, където ще се намира бъдещият дом. Къщите ни са предвидени основно за целогодишно живеене, но стават и за вили.

Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-09-2007 - 15:54:16
Едно плахо Здравейте и от мен,
и аз като вас бленувам за малка (около 100 кв.м) еднофамилна двуетажна къщичка с дървено-скелетна конструкция.
Изчетох всичко изписано до тук и леко ме заболя главата (повече от прочетеното, отколкото от взирането). От всичко казано разбрах, че у нас (в момента) се предлагат основно два вида сглобяеми къщи. Първи вид - т.нар. “бараки”, при които се икономисват или използват евтини материали с ниско качество, монтирани на място от опитни и квалифицирани строители за нула време, и съответно като цена/кв.м къщата излизат по-тънко от монолитното строителство. Втори вид – т.нар. истинските баш американски къщи (или финладски, руски и т.н.), които се предлагат от представител на задгранична фирма, но материалите, транспорта, сглобяването и контрола на всички етапи са на европейско ниво. Съотвентно и цените им са европейски – 600-2000 Евро/кв.м.(приблизително), т.е. малко дебело идват в сравнение с монолитното строителство.
Къде сме ние? Излиза, че още не им е дошло времето на сглобяемите къщи в България, или поне не на тези, за които си мечтаем всички ние с по-скромни възможности.
дай вар, дай тухли, дай сега по една ракийка winking smiley ...май това ме чака sad smiley , ако не дочакам УС Билдър през 2008-а за да видим какво ще ни предложи



smoking smiley
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-09-2007 - 20:01:23
т.k. inj е посочил kashti.com като една от качествените фирми, попитах ги по какъв метод строят т.к. не съм специалист използвах сравнения с класификацаята на US БИЛДЕР, но се оказа че техните къщи не пасват на направената класификация.
Ето как те строят къщите които продават:

www.kashti.com : На поставеният въпрос не можем да Ви отговорим точно защото не намираме точна класификация от изпратените.
Нашите конструкции са предварително заготвени във вид на елементи (панели) с средни габарити ширина до 2 м и височина от 2,5 до 3 м.
Тези елементи се превозват и на място се сглобяват един за друг. Едва след това се монтират изолации, инсталации и дограма. В посочените от Вас раздели май няма точно такава дефиниция, така че не можем да Ви помогнем в тази посока.

--това което са описали качествено ли е и след като не се вмества в тук посочените класификации (на us билдер) към кой клас сападат?
Може ли да се каже че икономисват материали или правят шашми тип барака монтирайки изолацията на място?
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
03-09-2007 - 21:52:20





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:11 от US Builder.
Re: търся мнения за сглобяемити къщи
04-09-2007 - 01:24:04







Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-02-05 11:12 от US Builder.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход