Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

колеги не работете със собственици които си предлагат имотите самостоятелно и в повече от 3 агенции.

Публикувано от expreskomfort 
Колеги не приемайте оферти за продажба и наем от собственици които си предлагат имотите активно и самостоятелно и просто ги отхвърляйте категорично .Овладяването на хаоса зависи от нас.Ако не си помгнем сами няма кой.Нека да оставим такъв тип клиенти на спокойствие.Тяхно право е да правят каквото си искат нека сами да разберат кое е по добре за тях.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-19 18:21 от expreskomfort.
"за бога братя, не купувайте" smiling smiley smiling smiley
а бе вие от expreskomfort нови правила ли измисляте или какво....
всеки има право да си обявява имота чрез колкото си иска агенции, а като сте много силни напрегнете се и го продайте този имот и така докажете на всички други агенции че сте най-добрите, а не като давате някакви Глупави съвети.


интересно мнение макар и различно от моето.ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ОБЯВЯВА ИМОТА СИ КЪДЕТО И КАКТО СИ ИСКА .въпросът е как да се защити труда на агенцията И ДА СВЪРШИШ РАБОТА НА КЛИЕНТА ,едва ли когато се конкурираш със собствените си клиенти работиш без договор и самите "клиенти"едва ли биха се сетили за теб -коя фирма беше? ,кой се обажда ?,аз си намерих клиенти сам?Въпрос на избор.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2007-07-19 18:22 от expreskomfort.
hallo,expreskomfort

А какво сте кажеш за това - Давам си частна обява да си продам апартамента.Имам право да дам такава обява,нали?

Обаждат ми се куп агенции,които,,имат реални клиенти",събират информация за апартамента,знаят координатите ми - и си пускат обяви без да са ме питали.Това честно ли е?.Нямам ли право аз да реша как да си продам собствения апартамент?
И после - все продавачите виновни.
expreskomfort Написал:
-------------------------------------------------------
> Колеги не приемайте оферти за продажба и наем от
> собственици които си предлагат имотите активно и
> самостоятелно
> Нека да оставим такъв тип
> клиенти на спокойствие.


Fabia,сега прочети,какво е написал човека и тогава се издънвай
:g:
експрескомфорт ,
Да не ви е страх че частните продавачи ще се справят по добре от вас?Ако мислите че ще се справите по добре,значи няма от какво да се притеснявате.Това ли ви е професионализма -да ви е страх от частни продавачи?Ако сте толкова нужни и незаменими не виждам какъв ви е проблема!То точно в такива случаи се вижда каква е ползата от брокери и агенции!!! smiling smiley
expreskomfort Написал:
-------------------------------------------------------
> Колеги не приемайте оферти за продажба и наем от
> собственици които си предлагат имотите активно и
> самостоятелно ...

Похвала от мен, посоката е правилна! Дали ще се приеме и:

Колеги, не притискайте за втора комисионна купувачите, които си търсят имот активно и самостоятелно. Притискайте ги в хода на сделката и на предварителния договор. Като изгорят няколко, другите ще се замислят.

Ако и това се случи, ще повярвам, че пътуваме към Европата!






Към komin4e


Исках да отговоря на expreskomfort в темата му,,как да продадете успешно имот "
Писала сам на грешно място - ама чак пък да сам се издънила ...

expreskomfort Написал
Продавачи и собственици на имоти не се заблуждавайте,че когато предлагате един имот в няколко или много агенции ще постигнете успешна сделка.

Aми от много съвети човек се обърква.
Проблемът е, че не го предлагаме в много агенции (говоря от името на купувачи/продавачи/наематели или наемодатели защото малко или много в последните месеци съм бил от всичко това по малко.). Ако му пуснем обява като собственици, след това без никой да ни е питал се появяват куп обяви от агенции за имота ни... И тогава какво правим? Кой е крив за многото агенции и самостоятелното предлагане?
Ето, примерно аз сега искам да дам под наем едно апартаментче. Нямам нищо против агенциите и техния половин наем комисионна. Ако съумеят да ми намерят клиент, добре - договора се подписва при тях, те си взимат комисионната и всичко е точно. Но ако през това време на мен ми звънне директен наемател, какво да го върна ли?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход