Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Кога се плаща комисионна на АНИ?

Публикувано от gogo84 
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 20:27:42
Quote
камелия
Quote
bibise

Първо да кажа , че съм от тези , които смятат , че брокерите на НИ в България са най - некомпетентните и нискообразованите кадри.Може би само след таксиметровите шофьори.

Че кой си ти, та се заблуждаваш, че мнението ти има значение?:]
Стиска ли ти да кажеш, каква е твоята професия, че да я поразнищим малко, или основното ти занимание е да се изживяваш като тесен специалист по всичко в широки области?

А ти коя си .Естествено , че и твоето мнение няма значение.Или смяташ , че всички в този форум си записват постовете ти и ги ползват за пътеводител в живота.

Естествено , че ми стиска.

Проектиране , конструиране и производство на мебели.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 20:45:59
Много продавачи търсят алтернативен на агенциите начин да продават. Лошото в случая е, че някой агенции се усетиха и искат договор, че ако продадеш без тях пак им дължиш процент. Това за мене пък е особено нагло. А за екстрите на брокерите е доста спорно. Проверка за тежести се прави от всеки нотариус и е в рамките на лев-два, задължения за парно и ток са още по-лесни за проверка (изискай от собственика последните сметки *pardon*), ако не вярваш искаш партидите и ходиш да проверяваш.
P.S. Гого с каквото си се захванал не е добре, само виж как се държат с хората целящи да сключат сделка без тях. Това са си 6% комисионна и не малко пари. Преди цели теми затваряха, хора банваха и ми е странно как тази така я оставиха да върви в тази посока. Успех все пак *ok*.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 21:33:54
Купувайте и продавайте без агенции, кой ви е спрял.
А като ми намериш нотариус да ми направи справка за тежести за лев-два, ела ми се обади.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 22:20:50
Аз сега друго си мисля - след като според мен цялата вина за масовия рекит от АНИ-тата е именно заради действията на продавача, то тогава той трябва да понесе последиците.

Когато АНИ ми поиска 2% или 3% веднага прехвърлям тези пари на продавача да си ги плаща той, така и така той е наел АНИ-то. Ако не желае - имоти колкото щеш. Все някой ще склони smiling smiley

Забравих да спомена - на госпожа Камелия не и прави чест да бяга от темата по такъв грозен начин.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-10-11 22:21 от gogo84.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 23:24:17
Quote
Imotko
А като ми намериш нотариус да ми направи справка за тежести за лев-два, ела ми се обади.
Imotko не знам колко е, но вчера познат нотариус ми направи такава проверка по имот и по ЕГН на продавача без да ми вземе и лев. Просто ми каза че за лев-два няма да се разправя. За това и написах така. Не вярвам да е повече от 10 лв. за двете проверки, въпреки, че и само за имота трябва да бъде направена, др. си беше като екстра според него, за по-сигурно.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
11-10-2011 - 23:48:26
Срещу 1лв. може да се направи бърза справка в АВ за имот, собственик и т.н. това е най-опростената справка за тежести. Прави се след регистрация в icadastre.bg и зареждане на виртуална сметка с пари. Дори безплатно може да извлечете много информация като свикнете със структирата на базата данни. Лошото е, че там има данни само след 1998-ма по мои наблюдения, въпреки че пише, че е от 1992-ра насам. Силно препоръчвам за всеки заинтересован от покупката на имот да си направи регистрация, напълно безплатна е!

Проверките за сметки, ако имате поне една фактура с абонатния номер се правят онлайн за 1 мин съответно на сайтовете на ЧЕЗ, Топлофикация и Софийска вода .Това естествено се отнася само за София.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
12-10-2011 - 08:57:44
Imotko не знам колко е, но вчера познат нотариус ми направи такава проверка по имот и по ЕГН на продавача без да ми вземе и лев.
-------------
Знам, знам, на теб няма нещо да не ти се е случило, ако прочете човек какво и написал през годините, ще си помисли, че ти освен да купуваш и продаваш имоти, друго не правиш, ти си болен мозък , знаеш го. Колкото до проверките, отново правиш услуга на вички запознати да е убедят, че ти не си запознат, защото проверката "компютърна справка" ще ти я направи всеки нотариус и всяка АНИ безплатно , това е въпрос на едно цъкане в компютъра, но тази проверка касае само собственика, а проверката на имота са нарича удостоверение за тежести, което няма как да се извади другояче, освен от АВ и най-бързата услуга струва 65 лв., отнема 24 часа, ама ти няма как да знаеш. Пишете си глупости с другия запознат с проверките brotarius , който също пише глупости - "Срещу 1лв. може да се направи бърза справка в АВ за имот, собственик и т.н. това е най-опростената справка за тежести.", после като казвам, че сте поплювковци и нищо не разбирате, съм лош.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
12-10-2011 - 09:38:58
Ми на мой клиент вчера - в центъра - един нотариус/помощника/ му взе 300 лв- за компютърна справка- мота се ок. 40 мин. - на деликатното ми напомняне, че ще затворят банките, докато отидем да преведем капарото- отговаря с железен тон и страшно важен вид "аз искам да проверя имота" - при положение, че носех компютърната справка от АВ от същата сутрин...щях да падна!!
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
12-10-2011 - 09:54:08
Виждаме, че брокерите губят самообладание, но истината е тази. Всеки нотариус ще те насочи, ще ти каже какви документи са необходими, откъде да ги извадиш /разбира се срещу съответните държавни такси/. И всички тези работи ще ги свърши заради това, че при него ще финилизираш сделката и ще получи като възнаграждение съответната нотариална такса по тарифата. Отделно си плащаш и таксата за вписване Като поиска 100лв. за написване на нотариалния акт отиваш при друг нотариус. Конкуренция. И това го казвам от собствен опит. Това е.
Re: Кога се плаща комисионна на АНИ?
12-10-2011 - 10:00:57
kikorak , явно опитът ти не е достатъчен да разбереш, че работата на нотариуса и тази на брокера са различни, тук се коментира "КОГА СЕ ПЛАЩА КОМИСИОНА НА АНИ", а не всичко това, което си написал. Имаш ли представа какво вършат брокерите въобще , че обясняваш какво ще ти каже нотариуса, или къде се вадят документи ?
-----------
истината е тази. Всеки нотариус ще те насочи, ще ти каже какви документи са необходими, откъде да ги извадиш
---------------
А докато стигнеш до там , какво е случва ? Понеже не знаеш , ще ти кажа - преди това брокерите са си свършили работата, рекламирали са ти имота, ако си продавач, предложили са ти това което търсиш, ако си купувач.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход