Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?

Публикувано от dicho 
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:07:48
itsoii, четеш, надявам се. Веднага след мен естестевно се включи индивид, който няма представа от нашата работа и когото вероятно някоя засукана брокерка е "отсвирила" , та е изтъкан от злоба срещу нас.
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:16:09
хехе
никога не съм се съмнявал че се назначавт засукани брокерки които да продават с нестандартни методи....
ко да праиш, то си им е във възпитанието. за тях си е в реда на нещата.

въпросите са конкретни и професионалист може да им отговори, ти очевидно неси за това и неможеш
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:20:05
Актуализирам офертата - ако дъвка успее да напише не ред, не цяло изречение, само едно словосъчетание без грешка, черпя всички, които желаят с толкова, колкото пожелаят.
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:25:34
както вече КАЗАХ аз не пиша аз говоря!
но ти като ПОЧЕТЕН ГЛУХАР нищо не чуваш!
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:26:10
avatar
Дичо,

Няма да сърдиш - но няколко брокера пишещи тук, сте твърде нетолерантни. Радвам се, когато има професионалсти и си вършат добре работата, ако твоята ефективност се е повишила също се радвам.Радвам се, когато някой печели от своите умения. Но, този форум е общо достъпен (нали си имате "само за брокери" форум, ама там интересът е 1-2 мнения на ден, чувам и гледам winking smiley ). И ВИЕ (светата троица - дичо, турбо и камелия, последно да се чете като пълна простота), обиждате всеки и искате да го изхвърлите от дискусията,. Защо? Ако Вие наистина сте професионалисти, трябва да се борите срещу "чуждата простота". И въпросът не е "защо ни е необходим брокер" - а " кой е добрият брокер" и "какво ще направи той за нас".
Макар и да не вярвате, аз се опитвам да помогна. ( Не препоръчвам заяждане - определенито, което често получавам е "красива, умна и непредсказуема"winking smiley.

Блондинка по душа
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 15:47:07
dicho здравей,

мисля, че донякъде те разбирам. Да предположим, че в случая клиента е от онези, които всичко могат, от всичко разбират, просто "супер мен". Обясни ми моля те, защо има обяви за един и същ имот, на цени, които са много различни и тези обяви са от различни АНИ и друго, което искам да разбера е, защо комисионната е процент от сделката.

Наясно съм че има агенции, които се държат неадекватно на пазара, но мисля че за това имат вина и самите купувачи/продавачи. Не смятам, че всички агенции са лоши или добри. Аз като клиент искам да попадна на добра агенция и също да платя за имот минималната цена от възможните на пазара. Качеството не коментирам държа да е 100%. И следват други въпроси:
Как се познава добрата от лошата агенция?
Каква е мотивацията на АНИ да извършват сделки на минимални пазарни цени?
В какво се изразява конкуренциата между АНИ?

поздрави,
Христо

П.С.Понеже не искам да ви давам допълнителни поводи да се карате и да си доказвате неща, които не сте успели да си докажете в продължение на много време, dicho мога да ти пиша лични съобщения, ако не възразяваш.
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 16:20:05
itsoii, ако искаш, пиши ми на лични, иначе аз и тук ще се постарая да ти отговоря. В агенциите работят хора, които в магазина също са клиенти, на улицата по нищо на се различават от останалите - рядко има интелигентни и възпитани хора за съжаление, та ти какво очакваш ? Т.е. в тази професия е както при всички останали - има всякакви, или както и друг път съм казвал - каквито клиентите, такива и посредниците. Съгласен ли си ? Защо един имот се обявява на различни цени питаш, ето ти - в някои случаи продавачите го правят умишлено с презумпцията "който се закачи", в други случаи причината е, че имота е обявен в повечко агенции и в борбата между тях те започват да си правят номера - свалят мъничко от цената, обявяват по - голяма квадратура ит.н., а нещата са прости и ако продавачите ги разбираха, не би било така. Един имот не става по - продаваем ако се обяви в повече от една агенция, ама не всеки иска и може да го разбере.
Комисионната е процент от сделката, защото когато някога се създаваха първите агенции, те заимстваха от опита и правилата на агенциите в т. нар. "бели държави", а там е така. И последно - за да намериш добра агенция, се довери на някой, който вече е работил с нея. Мисля, че отговорих на въпросите ти професионално за ужас на дъвката.
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 16:47:29
Eвгения..Може и да съм /били по резки с някои участници/кибици тук..Но те освен да се заяждат и да говорят ТОТАЛНИ ПРОСТОТИ И ГЛУПОСТИ ДРУГО НИЩО НЕ ПРАВЯТ..
А ,както се казва "аман от идиоти"..Тоест толерантноста /нетолерантността се обуславят на взаимност..И така..
Ти как си иначе..Ще ходиш ли вкръчмата на Дивал ще ми бъде приятно да се видим.. winking smiley
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
07-11-2008 - 16:48:14
evgenia, нетолерантен съм казваш, към кого ? Нямам нищо против да обсъждам тук и където и да било темите, свързани с имоти, всеки е свободен да си пише каквото си иска , стига да спазва добрият тон, старая се да го правя, но извинявай дъвката е ли човек, с когото може да се спори нормално ? При всичките му претенции да бъде всезнаещ в тази област, той е абсолютен лаик, единственото което може, е да плюе. Как се общува с такъв екземпляр според теб ? Сложи ръка на сърцето си и ми кажи - според теб кой от двама ни има право да твърди, че разбира от тази материя ? Това не е с цел да се доказвам, аз отдавна съм го направил, то личи от крайният резултат. Бих разбрал упрека ти, ако ми кажеш, че не съм прав да увеличавам комплексите на един наистина комплексиран индивид.
Re: Защо е нужен посредник при закупуването или продажбата на имот ?
09-11-2008 - 12:25:42
Здравей те,
Интересна тема. Само лошото в България естествено сме назад от целия циливизован свят и винаги ще има хора които ще гледат в чуждата паница. На всякъде имоти се купуват и продават с АНИ. А това че се вземат от двете страни може да се премахне единствено ако бълагарския продавач вземе да се вслуша в АНИ и да не казва това е моята цена вие слагаите колкото искате и т.н. много е обширна тази тема но има начин всичко да се оправи но това трябва да стане от всички страни
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход