Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!

Публикувано от Продавач 
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:02:22
avatar
Тинки Уинки Написал:
-------------------------------------------------------
> Продавача ти плаща и за това да му водиш клиенти.
> Недей слага това при купувачите.
>
> Купувача ако ти иска "допълнителна" услуга - ще си
> плати.




Тинки,явно си прихванал от схватливостта на minamila,което е доста жалко! Продавачът си плаща за всичко,което иска да се извърши за него,но не е благотворително дружество,че да плати и твоите задължения.Много ти се иска да минеш метър,да ползваш услуги без да платиш.Може,ако решиш да прескочиш фирмата,но поне имай доблестта да си признаеш,че си мошеник.Не е нужно да въртиш един и същи рефрен.Всеки,който иска каквато и да е услуга,трябва да си плати-елементарно е.В противен случай тръгва и сам си върши всичко-в нашия случай, обикаля по входовете и пита кой какво продава.......... smiling smiley
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:35:24
Prodava4 napisal:

Ами сега ще ти кажа съвсем пресен случай в заведение. Бъфало се казва и се намира
на "топ място" в най-големия квартал в София. Разглеждаме добре нарисуваното меню на иначе много приличното като обстановка заведение тип мексикански ресторант. Поръчвам си една пържола с картофки по мексикански, но беше с някакво завъртяно име. На картинката беше нарисувана пържола с гаритура картофки и цена мисля 6.50лв. Но бях сигурен, че картофките ще са ми малко и си поръчах още едни картофки и гарнитура домати И познай?
Пристига пържолата наистина много голяма и си заслужаваше парите, но с нея идват и шепичка картофки, които трябваше да са двойна порция... Разочарован бях и от доматите, които всъщност бяха почти цял малък домат (малко по-голям от яйце) нарязан естествено на тънки филийки
Пристига сметката, но не е разделена да може да видим кое колко струва и дали няма разлика от цените в менюто. Оказа се (след като изрично поискахме нова сметка) че допълнителните картофки за 2.50лв са били включени в сметката, но аз не помня да съм ял допълнитено. А доматчето пък беше с цена 2.99лв... Платихме си няма проблеми просто ни загубиха като кли




Продавач,извинявай за 6локавицата,ще опитам да се поправя!
Виждам няколко интересни момента в горния ти постинг!!!
Не разбрах точно защо няма да ходиш повече в това заведение!?Дали защото сметката не ти казваше кое колко струва???Ами то е като при брокерите 2,5% за всичко!!!
Ако клиент те помоли да му напишеш за какво точно му вземаш 2,5% ти можеш ли да се аргументираш???Казваш ли му че му вземаш 1500еуро от които 50 за реклама,50 за огледи(да кажем 20 огледа)50 за проверка за тежести и 50 за нещо друго ако има и не съм се сетил.И разбира се 1300 за труда ти!!!Познай кога ще се върнат пак при теб?!
Значи ти искаш да видиш за какво плащаш ама клиентите ти плащат 2,5% за всичко!!!
Или не си доволен от количеството картофки и домати?Ами представи си че сервитйора си е хапнал от тях докато ги донесе!!! smiling smiley .Ама в това заведение може да има 20 сервитйори.Защо си правиш изводи само на базата на един от тях???То нали всяко стадо си има мърша!!!
А се сърдиш когато хората пишат срещу брокерите на база на единични случаи!!!
Хайде стига сам писал че това си е явно заяждане а и не е по темата!

Със здраве и не ми се сърди smiling smiley
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:50:44
:} Къде сте видяли тая такса от 1,65%? Защото тия същите АНИ от чужбина, като дойдат да работят в България вземат между 8 и 10%. Що така да се чуди човек?

И друго ми е много чудно. Всички такива специалисти тука, които пишете се кълнете, че там нямало такси-огледи и т.н., обаче аз си събирам точно от чужденците такси-огледи и изобщо нито един до сега не го е направил на въпрос. Дори сами си питат колко е още при първия контакт.
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:52:21
Prodava4 napisal ОК виждам, че имаш богат опит като брокер и че много добре разбираш, че да се работи с ясни правила в този бранш една сделка с имоти има три страни - продавач - брокер - купувач. И сигурно също така много добре схващаш, че брокера е само една от тези трси страни. Ако птк не го схващаш и нямаш никакъв опит като брокер то моля спести ни опитите за професионални съвети ок?



Продавач , замислял ли си се че ако са само две страни всичко ще е по ясно и просто!
Не съм брокер и не съм бил никога,но в повечето случаи на сделки с ни не виждам нуждата и смисъла от брокера.По скоро участието на брокери утежнява ситуацията.Ако искаш мога и да се аргументирам!Въпреки че съм сигурен че това го знаеш 100 пъти по добре пт мен!!!

Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:52:39
Ами простичко е- когато ми дойдете в магазина, няма как да се сдобиете с предлаганата от мен стока, пък да платите направо на производителя и аз да не получа нищо.
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 22:57:34
Iskam da kaja 4e njama nujda ot magazina ti!!!Tova ne e i magazin a prepiatstvie koeto trjabva da se preodoliava.to ne ulesnjava klienta kakto bi trjabvalo da e a go zatrudnjava!
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 23:00:43
V Ireland komisiona e m/u 0,5 i 1,5%
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 23:02:15
V Ireland komisiona e m/u 0,5 i 1,5% i se vzema samo ot prodava4a!!!
Re: част е
17-06-2007 - 23:14:00
Тинки, нямам задължение към никой, докато не ми е дал пари. Имам интерес да направя сделка, за да взема пари, но на никого не съм длъжна. Капиш?

Хайде пък сега! Длъжне сме им били?! :}
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
17-06-2007 - 23:21:48
Щом смяташ, че няма нужда от него, върви да си купиш направо от завода! Какъв го дириш при мен? Щом си влязал и искаш да купуваш, ще си плащаш.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.