Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!

Публикувано от Продавач 
ven
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 00:09:28
Ами тогаз нека автосалоните да почнат да таксуват на километър за тест-драйв smiling smiley

Като влезеш в някой магазин за да разгледаш какво продават да ти късат билетче на входа и т.н.

А туристи много ще има да знайш - все пак хората жилище си купуват - нали не очакваш да се хвърлят на първото което им падне.
леле - мале
16-06-2007 - 00:11:26
avatar
lele Написал:
-------------------------------------------------------
> Абе, продавач
> ТИ ИЛИ СИ ЛУД ИЛИ ЖИВЕЕШ ОЩЕ ВЪВ ВРЕМЕТО НА
> КОРЕКОМИТЕ, "ВЪЗПИТАНИТЕ" КЕЛНЕРИ И МИЛИЦИОНЕРИТЕ
>
> Нали човек за да избере нещо трябва до го разгледа
> все пак. Едва ли на хората им е много приятно да
> обикалят из града с такъв ограничен човек като
> теб. Ама се налага.
> Все повече ще ти се налага да обикаляш с
> "туристи", ама няма как. Ако не бяхме държава от
> третия свят, ти отдавна щеше да си фалирал с
> такова отношение към КЛИЕНТИТЕ!!!

> Редактирано 3 пъти, последният път 06/15/07
> 06:01PM от lele.

Човече на никой нищо не му се налага и всеки има право на избор - това първо. Второ виждам, че си се регистрирал днес може би специално за да напишеш това мнение - а то вижда се от всички изпълнено е с мисъл. Аз от човек който не ме познава съвети и определения като "ограничен" не мога да приема - сори пич.
Трето ако аз живеех още във времето на корекомите и милицонерите щях изрично да настоявам всичко да е безплатно и билетчето за градския транспорт да е 6 стотинки - аз обаче не го правя ако ти искаш всичко да е безплатно значи не аз а ти човече живееш в това време с милиционерите.
Четвърто - какво ще ми се налага да правя с кого и как ти не можеш да знаеш и няма никога да разбереш още по-малко имаш шанс да го прогнозираш, а по-всяка вероятност си на светлини години изобщо от това как се прави бизнес, че да опитваш да ми даваш някакви повърхностни съвети.
Пето - можеш да знаеш какво отношение имам към клиентите си аз само ако си ми бил клиент. Това че опонирам на хората, които псуват и ругаят без да се уточняват тук във форума не значи, че влизам в спорове дори когато съм прав с клиентите си и потенциалните такива! Ако пък някой е толкова арогантен като теб обикновено няма привелегията да стане мой клиент. Защото в тази работа (от която ти си нямаш и идея явно) в която се изисква много комуникация между клиента и мен ако разбера на време, че ще си късам нервите много бързо пожелавам приятен ден на човека, който ми се зъби на среща.

А и още нещо - понеже изрази една гениална идея:

"Нали човек за да избере нещо трябва до го разгледа все пак."

Че кой те спира да го разглеждашsmiling smiley??????? Като тръгнеш да кандидастваш в 7 банки за ипотечен кредит и те ти искат по 20лв за разглеждане на документите (а на тях 5 минути зяпане по листовете не им коства съществени разходи и отделено време) ти какво ще им кажеш? Може би: "Ами аз като незнам кой кредит ще си избера и като не съм сигурен дали ще ми го отпуснете защо да ви плащам по 20 лв а?"

Усещаш ли приликитеwinking smiley? А какъв смяташ, че е отговара им? Може пък на теб като специален "КЛИЕНТ" те да направят отстъпка за да бъде всичко безплатно като във времето с милиционерите а eye popping smiley ?

Кофти май :ami: Така, че май френд кой мечтае за корекоми незнам, но и на теб с най-голямо удоволствие бих ти пожелал - приятен ден!winking smiley

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 00:17:58
avatar
ven Написал:
-------------------------------------------------------
> Ами тогаз нека автосалоните да почнат да таксуват
> на километър за тест-драйв
>
> Като влезеш в някой магазин за да разгледаш какво
> продават да ти късат билетче на входа и т.н.
>
> А туристи много ще има да знайш - все пак хората
> жилище си купуват - нали не очакваш да се хвърлят
> на първото което им падне.
>

Такса от 3 или 5лв не ангажира никого да купува каквото и да е си мисля аз
:} И никой не ги припира да купят на първия ули 31 оглед. Въпроса е след 31 оглед ако кажат "Оооо аз май догодина ще си купя нещо отказвам се" - ами ок жив и здрав, а 31-те огледа в този случай нормално ли е да са безплатни. Аз през това загубено време не можех ли да си търся други клиенти? Надявам се, че схващатеsmiling smiley?


Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
sad smiley
16-06-2007 - 00:29:12
avatar
"Засега гледам, не купувам, ама защо в магазина мога да разглеждам стоката и на витрината, и отвътре, на рафтовете, а мога и да си я поискам да я разгледам, да я пипна, да я пробвам, CD-то мога и да си го изслушам даже, книгата може да разлистя и дори доста да прочета от нея, в модерните книжарници. И да не купя. Там може, а тук не може. Що тъй?"

И тук може никой не е казал, че не може. Сигурно разбирате, че има разлика от това да влезнете в магазина където всичко е на едно място и това да ангажирате някого цял ден да ви води по огледи на имоти, които не са едно място, а са да речем на 8 различни места в София. А представете си, че вие сте брокер и ме водите 3 седмици подред през ден на по 5-6 огледа и накрая аз ви кажа - ами не нищо няма по моя вкус - чао. По всяка вероятност никой няма да въведе такса за огледи и всичко ще си продължава в сегашното русло. Това, което ме дразни е, че всеки смята, че щом си клиент (или поне за такъв се представяш) значи всичко ти е позволено, а според мен не е така.

Да влезна ли аз в една пицария и да накарам да ми направят 10 пици - да ги помириша и да кажа - тц ще си купя от съседната пицария не ми харесват вашите подправки, а вие ще си ги продадете пиците на някой друг нали сте пицария защо пък точно от мен ще искате пари та аз не съм ползвал вашата услуга и не съм ви ял пиците само ви накарах да ги направите...нали трябва да се борите за клиентите. а клиента винаги е номер едно :} сигурен съм, че биха ме изпратили с поклони и червена пътека към изхода под звуците на одата на радосттаsmiling smiley а вие как мислите.

Винаги има две гледни точки - ако всеки гледа само от неговата си трудно ще види всички ъгли, а ако не го интересува това не може да очаква другия да направи същото за него.

Автоматичен подпис: [www.investor.bg] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net] [forum.imoti.net]

"До 2060 г. българското население ще се стопи с 27%, но в София ще нарасне с 45% до 1, 87 милиона души..." Кога се купува недвижим имот - когато цениТЕ падат или когато вървят на горе?
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 01:53:34
Аз да отговоря - сравнението с магазина беше за да се отиде в другата крайност, както разбрахте от постинга ми аз съм съгласна да платя за оглед, без по-нататъшни ангажименти обаче. И плащането за огледа в никакъв случай не ме задължава нито да купувам, нито да ангажирвам този брокер за в бъдеще. Е, има елемент на риск, може аз да съм брокер и така да се сдобия лесно с адреси, и това е възможно. Следователно туристически огледи срещу заплащане могат да се извършват само при пълно доверие, дори при гаранция например, от общи познанства, от препоръки и др. подобни.
Малък пример - тази вечер с моя зет, инженер-строител, който преди доста време беше консултант на една АНИ, която по щастливо съвпадение се намира на съседната от мен пряка, решихме, след втората ракия, че ще повторим същото угощение след два дни (е, с по-солидни мезета), когато ще бъде поканен и неговият приятел от агенцията - да разгледа апартамента ми и да даде една приятелска приблизителна пазарна оценка, пък макар и в голям интервал. Като приеме уговорката, че за продажба можем да говорим много, много по-нататък. Или изобщо може да не говорим, услугата е на бивш колега и приятел.
Аз съм човек, който ползва професионално IT технологии, без да е специалист по тях, и се учудвам, че за почти всички останали стоки, без недвижимите имоти, човек може да получи всякакъв вид информация за ТОЧНАТА пазарна ситуация - от реален оглед до интернет проучване: продукти, наличност, цени и магазини, рекламации, дори може да изпищиш пред КЗП, а за недвижимите имоти - пълна таинственост, увъртания, хитрувания, тарикатлъци - да ти покажем ли стоката, да не ти ли я покажем, да ти обещаем кон, като имаме кокошка и т н и т н ....
Ама не може това да е съвсем различна стока, бе хора, това май само у нас е така. Няма ли някакси и този пазар да заработи по ПРАВИЛА?!?!

Re: Време е за такса ПОСТИНГИ колеги!!!
16-06-2007 - 06:38:57
май на теб приятелю трябва да ти въведат такса "постинг" - по 10 лв на разумен , по 20 лв на постинг от "другите". Само по тази тема ще ти излезе.....
няколко пъти съм ти подсказвал , че е по-добре да мислиш преди да говориш а не обратното.Квалификации,метафори и пр......словоблудства не помагат . Като брокер първо трябва да си психолог , т.е. да предполагаш какво мисли клиента,да затвърдиш предположението му .......
с това необмислено поведение би успял само на околовръстното (ако си жена,ако си мъж-пак има подходящи места).
Определям ти ЛИМИТ от 2 постинга дневно (независимо от темите)

...............................................
за всеки балон - ИГЛА , за всяка дупка - ЧЕП
Радой Ралин winking smiley
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 09:12:21
За продавача

Гледай сега, пазара определя тези неща. Ако въведеш тази такса времето ще покаже дали има смисъл. Ако догодина още си фирма и това работи и други ще го въведат, ако не сигурно ще работиш за някой друг, който не иска тази такса smiling smiley


Аз като клиент бих платил такава такса ако знам, че ще спестя време например. Ето много клиенти се оплакват, че ги разхождат насам натам без да знаят какво ги очаква.
Сметката е проста: ако си оценявам времето на 10лв на час съм склонен да дада 20 за да спестя 3-4 разхождания. Но това означава, че ти като брокер трябва да имаш в главата си всички имоти, да си ги обходил да си ги разгледал и да съпоставиш моите изисквания.

Въобще тук в България съм забелязал нечовешкото отношение към клиента (човека, който ни дава парите).
Това, като че ли е някакво копиране на чиновническия модел. Ако погледнем нещата реално, точно това чиновническо поведение във всичко ни дърпа назад. За съжаление то е дълбоко вкоренено в много много хора и се предава от поколение на поколение.
За съжаление и много от клиентите се държат като андрешковци и правят всичко възможно да не платят тези 5 лева.....


Надявам се да съм ти бил полезен с моето мнение като краен потребител на твоята услуга.
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 10:56:17
и в двете гледни точки има голяма доза истина , всеки има някакво основание да си държи на мнението , сега да ви разкажа за моя малък опит с АНИ , името няма да го съобщавам , преди години ,реших да си построя малко хотелче за селски туризъм ,речено несторено , харесвам си по обява парцел в едно родопско село, отивам в АНИ , дайте ми информация , а ми ние нищо не знаем не сме го виждали даже селото не знаем къде е ,след дълги увещания от моя страна се обадиха на собственичката да ми прати скица, обещах им ,че като го разгледам ще им се обадя да им разкажа а и снимки да им пратя , добър човек съм аз ,добра душа , какво да правя ,заредих колата , взех карта и парички за из пътя и хукнах , отидох в селото , намерих кмета , по скицата разбрах за кой имот става въпрос , намерих и роднина на собствениците , заведоха ме до парцела , видях ,ч е е напълно различен , не от това което ми трябва , а изобщо от това което бяха написали в обявата АНИ ,прескачам факта подвеждаща обява, разход на пари и време от моя страна ,поне пообиколих Родопите МНОГО КРАСИВО само да не беше тази жестока сеч , но това е друг въпрос ,
Затова пред мен има дилема кой трябва да плаща и в кои случаи -АНИ на мен или аз на тях ? smiling smiley
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 11:37:06
avatar
Най-чистият вариант е да подпишеш договор за възлагане в момента,в който се срещнеш с брокера.Там е отразен имота,офертната цена и работата,която агенцията ще извърши за теб,ако го харесаш и решиш да купиш.Както и комисиона,който ще платиш.Разбира се,отнася се само за този имот.Ако не го одобриш,нямаш повече ангажименти към АНИ. Лошото е,че повечето клиенти не желаят нищо да подписват.Така си оставят вратичка за измами.......от двете страни. smiling smiley
Re: Време е за такса ОГЛЕДИ колеги!!!
16-06-2007 - 12:00:45
Искам договор, как да не искам, но с неустойки за загубено време, когато ме пратят за зелен хайвер. И нямам нищо против да плащам за работа - всички които работят с мен казват, че съм идеалния работодател, защото за разлика от много други знам, че ако искаш някой да свърши добре нещо, трябва да му платиш добре. Изкривявате нещета, като твърдите, че клиентите са андрешковци. Просто искам да плащам за работа, а не да ме правят на маймуна. Върши си работата добре - давам даже премии , но ако не, то и аз не. Затова съм с две ръце за договор, но написан да защитава интересите на двете страни, не като строителите, дето имат само права, а клиента има право само да дава пари на зелено. И не мислете, че само вашата паничка гледат хората. Гледат и в други панички.
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.