Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 19:22:04
Не само.
Проблема е много по сериозен отколкото изглежда.
1% но кредити се дават от 2-3 години активно ипотечно кредитиране.
Скоро образованието като стане платено хората ще трябва да извадят и тези пари от техните семейни бюджети. Говоря за масовия гражданин а не за новобогаташите, които така или иначе плащат в частните училища.
След приемането ни ще има едно неизбежно свиване на потреблението. По-високи цени. Закриване на предприятия, които не отговарят на новите норми. Съответно безработица. Съкращаване на административен персонал. Емиграция. Това са все фактори които ще дръпнат назад потреблението. По малко потребление означава първо дефлация, после свиване на бизнеса съответно на парите за заплати а от там това отива във вносктие за жилища. За това този процент тепърва ще расте.

Ако пазара на имоти тръгне надолу банките какво ще правят с хората, които не може да обслужват ипотеките си - ще им правят програми за разсрочване или ще бързат да ликвидират лошия дълг преди да се е обезценил още?

Помисли малко в переспектива и в дълбочина.

Преди време един Пен4о ми говореше за трудното доказване на прането на пари.

Днес какво се говори.
Quote

До дни стартира първо дело за незаконно придобито имущество
Прокуратурата предала списък с 300 души
[mediapool.bg]
И дали няма да има нещо по този въпрос, което да ни кажат утре от Брюксел.

Може да е трудно. Но е трудно когато няма воля.

Искам да ви кажа, че тук разни "бизнесмени" се мислят за много хитри. Но нека да видят какво се случи в Гърция. Те са доста по хитри, но и на тях им стъпиха на врата от Европа.
Този път лафа на правешкия тарикат просто няма да сработи.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 23:55:06
Няма място за повече тарикати в тая държава. Достатъчни са ни кадесарите неокапиталисти, които в момента са надули цените до небесата и се надяват да хванат по някой лапнишаран или някой колега наркопласьор, който все още има кеш пари за изпиране. Да видим колко ще издържат на собствени разноски да строят и да се опитват да продават на 3-на печалба. Рибата в морето, а нашите вече заложили тигана с по 700-800 евро на кв.м. Нека си хапват цаца сами и да се надяваме повечето реални купувачи да размишляват трезво и да не прибързват с покупката на необосновано надценени имоти.

Вероятно помните репликата на Любен Беров от времето на най-големия пладнешки обир в тая държава, когато вчерашните първи другари и видни комунисти поеха с куфари в ръка по пътя на капитализЪма, "За бога, братя, НЕ КУПУВАЙТЕ", и мисля, че и днес тя е изключително актуална, и ако тогава ставаше въпрос за стоки от първа необходимост то сега, когато се предполага, че сме много по-зрели - икономически и можем да оценим добре пазарната реалност, която недвусмислено ни показва, че цени над 500 евро на кв.м. са меко казано спекулативни. За себе съм взел твърдото решение да не Купувам на по-висока цена от тази, и ви съветвам да го направите и Вие.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 09:41:51
Не е на Беров репликата, а на Попов. Само че тогава ставаше въпрос за хляб и сирене, които не можеш да не купуваш.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 09:55:02
Айде нещто сериозно пак по темата
бях давал прогнози, както и други хора от този форум

все някой ще се престраши да каже истината официално

имотите по черноморието май са паднали вече с 50 %

особено гипсокартоните строени върху блатото smiling smiley ... строени със 100% банков заем ...

http://banks.dir.bg/2006/09/25/news710345.html]Имотите Падат[/url] smoking smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 11:25:23
Тъй като няма нищо сигурно на света е възможно да стане както ти предполагаш. Само , че аз лично залагам на друг сценарии. В крайна сметка нали трябва да предприемаме нещо след като имаме мнение по въпроса.
Аз залагам на това, че ниските и средни доходи ще се увеличават в следващите пет години, няма да достигнат тези в Западна Европа , но ще се приближат до тези в Чехия, Унгария и Полша. Освен ако техните не се увеличават значително деsmiling smiley Т.е. като цяло стандартът на живот ще се подобрява.
След пет години да не ме обвиняваш, че съм престъпник ако се окажа прав и натрупам материални благаsmiling smiley
Та така - ти се готвиш за чужбина, аз решавам да настъпя педалите (не хомосексуалиститеsmiling smiley) тук. След пет години ще видим кой е бил прав, кой крив.
Има един парадокс в изказванията ти - след кат опредполагаш, че хитринките няма да минат, че "Този път лафа на правешкия тарикат просто няма да сработи.", че ще ни "стъпят на врата от Брюксел" защо правиш извод за песимистично развитие? НЕ мислиш ли, че ако се ликвидират пречките пред инициативните, образовани хора нещата по-скоро биха тръгнали напред , а не назад. Или според теб възходящото развитие е невъзможно без неркотрафиканти, сутеньори, измамници и крадциsmiling smiley
ven
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 11:36:19
Човек, прав си че ако разчистят пътя и пречките ще дадат възможност на способните да се развиват. Но това го погледни в средно- и дългосрочен план.

Със сигурност обаче ще има една дупка, тя ще продължи определен период от време. Т.е срива и/или корекцията ще продължи определен период и след това пак сме нагоре. Въпроса е колко ще е голяма дупката (и дали ще я има) и колко дълго ще съществува.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 11:42:56
Тази дупка си я има от доста време, не виждам причина да се залага за възникването и. А по-скоро за евентуалното и заличаване, и тук съм съгласен с 4ovek.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 13:26:18


Да си кажа право, не съм сигурен, че на тази информация тук и е мястото, но виждам, че коментирате близки теми и нека да има още един поглед с последните развития :

[www.dnevnik.bg]
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 13:26:48
Kamikadze,

Прогнозите, давани от мен специално (мисля, че и Клара, и Коте също, но те да си кажат), касаят София, Пловдив, Варна, Бургас. Особено София с високата миграция. За черноморските имоти не съм казвала нищо.

Така че засега прогнозите "висят", ще поживеем, ще видим.....
ven
Re: Първият фундаментален анализ на цените
26-09-2006 - 13:53:39
Quote

Тази дупка си я има от доста време

Не, имах предвид нова дупка и то специално за пазара на имоти. На този пазар дупка няма от 4-5 години насам. Предишната дупка беше 97-98 година.

Не бива да се подценява прането на пари и неговото влияние върху пазара на НИ - то не е никак малко....
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход