Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Първият фундаментален анализ на цените

Публикувано от Bonita 
Re: Първият фундаментален анализ на цените
20-09-2006 - 19:11:48
pichaga1,
Много си прав. Психология на тълпата - просто не мога да повярвам колко лесно се манипулират големи групи от хора. И в този случай движещ аргумент e човешката алчност. По същия начин може и да се понижи цената - ще вдигнат данък сгради и ще приказват как не си струва да имаш повече от 1 имот. Дали ще го направят е друг въпрос.

Това е и едена от логиките фирмите да се струпват на 1 място - изкупуват предварително всичко там, предлагат добри заплати, хората вземат заем и задлъжняват, т.е. пука им ако ги уволнят.

Накрая си отиват голи и боси
Анонимен потребител
Re: Първият фундаментален анализ на цените
20-09-2006 - 20:37:28
Тука съм ама ти моето мнение за средната класа го знаеш така че спора е излишен - само ще ни обвинят че разводняваме темата
Re: Първият фундаментален анализ на цените
21-09-2006 - 00:34:09
Joan,

За мен сега каза всичко обясняващо нещата.Матрицата - всички са еднакви,т.е. както казва колегата стиснати да работят от люлка до гроб.И другите - които искат новото но съобразено с някои най-малко психологични нужди.Защото в момента така сме устроени че все още както казва Човек искаме седмичното посещение на заведение и си искаме /ще си позволя да поправя колега използвал неправилен правопис на думата казвайки кифтета/ КЕФтетата.Кой тип реклама ще използват за да /заробят/ хората - тази на Форд - не е ли време за смяна -или ще се измисли нова.Всички знаем какво е поведението на масите при инфлация или силно подценена валута.След като му трябва малко на човек/ сори за цитата/ - механизма да те стиснат какъв е?
Re: Първият фундаментален анализ на цените
21-09-2006 - 09:36:05
"След като му трябва малко на човек/ сори за цитата/ - механизма да те стиснат какъв е?"
Механизмът е такъв - с непрекъсната реклама да те накарат да не се задоволяваш с малко, да не те правят щастлив нещата, които не струват пари.
Кокото и да се правим на неустоими и че не ни пука, когато всички около нас имат телефони с камера, почваме да се депресираме от нашата 10 годишна "тухла"smiling smiley
Re: Първият фундаментален анализ на цените
21-09-2006 - 09:45:31
Ех, че филосфска стана темата! :} Тинки ей сега ще ни се скара.....

Missi, мисля, че си права - това си е заложено в човека - стремежът към материалното. И единици обикновено стигат до извода, че всъщност на човек му трябва малко smiling smiley - а и тези, които стигат до него, също обичат кюфтета :}

Така че механизмът работи добре - доказано е исторически за хиляди години.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
21-09-2006 - 10:06:54
А според мен неуспеха на големия експеримент е най-вече в прекалено явната връзка мужду политическото и икономическо ръководство. При системата демокрация-пазарна икономика не е много ясно кой точно е отговорен за кризите. От това идва е лесното прехвърляне на отговорност и лесна замяна на личност(партия) без да се сменя модела. Голямото преимущество на тайното управление - естестевно е, че политиката се влияе силно от мощните иконимически субекти, но не техните подписи стоят под решенията, а от време навреме за да се потуши напрежението избухва по някой корупционен скандал.
Засега всички други експерименти за стабилен контрол на общество са се проваляли (доста често със смърта на лидера). Устойчив е само тайният. Исторически погледнато в древността поради много слаби комуникации пълен контрол не е бил налаган или може да го причислим към тайното управление. Управляваните са знаели прекалено малко за това кой точно ги управлява, а пък ние нямаме никаква информация за това доколко ефективно са били контролирани.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 09:22:48
На интересна статия попаднах през почивните дни.
Интересно защо не е пусната първо тук.

Quote

Цените на черноморските имоти драстично падат
Растат необслужваните жилищни кредити

[mediapool.bg]

Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 11:19:12
Ама те гони параноятаsmiling smiley Ами питай ги, защо не са я пуснали тук статията.
Я остави емоцията и напиши дали си съгласен със статията или не си. Ако питаш мен и 800 евро на кв.м. ми се вижда много за апартамент на морето, защото предпочитам да не съм вързан със задължително място за почивка. Предпочитам да не ходя всяка година на едно и също място ако имам възможност. НА инвеститорите им остава да се надяват на клиенти от чужбина, които да купуват с цел да се преместят някой ден на слънчево и приятно място. Ако имат възможност да продават на такива клиенти - ще успеят, нямат ли ще загубят.
Това го казвам, защото в статията пише , че "Разочарованието идва основно от това, че българските потребители на туристически услуги остават пасивни." Ами който си е мислил, че българите ще се пребият да плащат луди пари за да отидат на Черно море според мен е сбъркал тотално. По-скоро се ходи на Черно море, защото е евтино.
Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 12:16:07
Quote

Растат необслужваните жилищни кредити
Re: Първият фундаментален анализ на цените
25-09-2006 - 17:56:01
"...се е увеличил делът на просрочените кредити и в момента те са 1,03 на сто от общия жилищен кредит в страната. "
НЕ съм специалист ама между просрочен и необслужен сигурно има разлика. Освен това не ми се вижда много 1,03%. Ама нека банкерите се изкажат по въпроса.
И какво ти е мнението в крайна сметка? Че балонът се е спукал, защото има ЦЯЛ процент просрочени кредити лиsmiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход