Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

панелка vs тухла

Публикувано от javcho 
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 12:17:43
Хахаа...ти представяш ли си всеки,който дойде на оглед,да пробива по една дупка в стената...
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 12:24:08
Quote
salvador
Хахаа...ти представяш ли си всеки,който дойде на оглед,да пробива по една дупка в стената...

Пак си измисляш глупости. Разбира се, че не всеки, който идва на оглед.
Всеки готов да купи, на който всичко друго му харасва и който е доказвал, че разполага с парите, а това е единственото му условие.

Има и друг вариант, като си толкова притеснителен на тема тухли и бетон.

Адвокат ти изготвя документ, с който строителят ти дължи голяма неустойка, ако тухлите не са такива каквито са описани.

Може и договора за покупка да се изготви така, че да се развали, ако се окаже в последствие, че са те излъгали за вложените материали. Парите да седят блокирани в сметка, да кажем 1 месец и през това време си дупчиш и ако си разочарован си търсиш правата на база документите.

Ако строителят не е съгласен да гарантира за използваните материали, значи е възможно да лъже и просто се отказваш.

Варианти колкото искаш.



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-08-13 12:39 от javcho.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 12:51:29
Не могат да разберат въпроса или се правят, че не го разбират.

Ще оптам да го задам по-просто.
---------------------------------------------------------

Ти помисли ли върху казаното за връзката между умствените способности и задаваните въпроси?
Сега вземи едил рист и молив и започвай да изреждаш вариантите на въпроси, които да доведат до отговор - "да, туллените апартаменти са по-добри".
1. Като строителство панелните жилища няма да се строят в бъдеще, заради изброените причини.
2. Ние не сравняваме качествата на панел-тухла, народностно-психологичното отношение към тях. Поради дефицитът при комунизма всичко, което беше масово се приемаше за лошо и некачествено, напр. пласмасовите столове за огромното болшинство бяха исключителен лукс в сравнение с тези от дърво, въпреки разликата от 30-40 пъти в полза на вторите на запад. Така панелното строителство стана нещо за тълпата, за всички, дакото тухленото за отворковците. Т.е. не се сравняват качества, а обществени нагласи, което очевидно е останало в главите на "масовите" граждани, наричани обикновенно диви селяни, прост народ или ракийко-салатно население.
3. Народно-психологическите дефекти и най-вече масово навлезнали в големите градове хора от малките такива и селата доведе до едно изкривено понятие за качество на строителство и месторазположение в което ламината и гранитогреса, масите със стъклен плот, столове с метални крака и др. такива минаваха за лукс, а изключително странни места за "локации".
4. Когато някой има определено количество пари се съобразява с тях и нуждите на семейството си. Това означава един да купи гарсониера в центъра, ако е сам или с гадже/съпруга, но същия с две деца да я прададе и купи тристаен панелен. Влияе и местоработата и т.н.
5. Когато имаш достатъчно пари няма причина да купиш панелен апартамент въпреки, че по всички градоустройствени показатели превъзхожда 90% от тухлените, защото там не ти е мястото. Тогава ще си купиш, според характера, в Центъра, къща с двор близо до центъра, голям и нов апартамент където ти харесва, къща около града и т.н., но това не го правиш защото тухленото е по-хубаво от панелното.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 13:06:35
Именно.
Изборът на строителна технология дори не е второстепенен фактор,а доста по-назад.Това води до аномалията гредореди,пруски сводове и т.н. из центъра,които по същество са мухлясали дупки,да дъжат цени,каквито няма никъде другаде.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 13:09:55
Quote
др. Иванов
Когато имаш достатъчно пари няма причина да купиш панелен апартамент въпреки, че по всички градоустройствени показатели превъзхожда 90% от тухлените, защото там не ти е мястото. Тогава ще си купиш, според характера, в Центъра, къща с двор близо до центъра, голям и нов апартамент където ти харесва, къща около града и т.н., но това не го правиш защото тухленото е по-хубаво от панелното.

Тук вече е има нещо вярно.

100% съм сигурен, че всички, които защитават панелките в крайните квартали, ако им се предостави възможност, от финасова гледна точка, ще се преместят.

Възможно е да се намерят и няколко особняци, ама не е възможно всичките да пишат тук.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-08-13 13:25 от javcho.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 13:14:51
Нема прилика нема разлика.И с тухла да ви халосам у главата и с панелка може и с керемида ефекта ще е се същия.Имотите са сложно нещо.А това да създадеш дом е много сложно.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 13:17:16
др. Иванов много ми е интересно, защо смятате че панелите са по качествени от старата тухла да речем ?
Аз си признавам, че никога не съм живял в такъв, но имах едно гадже в студентските години живееща в такава. Беше на ниските етажи и имаше проблем, че в банята и съседната кухня тавана падаше и беше постоянно мокър. Проблема беше, че няколко етажа по-нагоре имаше спукана някаква тръба от банята на някого (пак повтарям няколко етажа). Миналата година на комшията над мен му се спука бойлера, а той не беше в тях, водата наводни апартамента му (дори на стълбището излезе) и спряхме водата на цялата кооперация докато го намерим че беше вечер, а него го нямаше. Слава на тухленото, макар и ново строителство, няма и следа, че е имало наводнение над мен. Др. което ме интересува, как слагате нормални каси на вратите, понеже знам че вътрешните стени са 5-6 см. дебели и са с едни метални каси, ако искаш да си сложиш нормална модерна каса, а не онези в социалистически стил, как се прави , че са много кофти или на вас така си ви харесва?
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 13:56:41
avatar
Quote
hunterA
Миналата година на комшията над мен му се спука бойлера, а той не беше в тях, водата наводни апартамента му (дори на стълбището излезе) и спряхме водата на цялата кооперация докато го намерим че беше вечер, а него го нямаше. Слава на тухленото, макар и ново строителство, няма и следа, че е имало наводнение над мен.

Радвай се, че при теб е така. Преди две години на един хотел на Златните пясъци му се спука тръба и надолу пострадаха около 40 стаи. Стените им се свлякоха на пода като юфка, от гипскартон бяха. Добре че беше м.Май, та форсмажорно с денонощен бач закърпиха положението. Ако това беше жилищен блок, смятай около 15 - 20 апартамента щяха да полудеят от нерви. Точно си заковал новата плазма на стената и оп изненада - отишла долу на ламината.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 14:18:53
аз по принцип съм за къща в Банкя например smiling smiley


javcho ти не си влизал явно панелките на АДИС в Изток (по хубави са от която и да е стара тухла в Изток) от Интерпред като тръгнеш по Кюри към Плиска се падат вляво строени са 70те години има апартаменти от по 240+ квадрата (на които само хола им е колкото тристаен ново строителство) имат си подземни гаражи, охрана и до ден днешен (обитателите на една плащат по 120 лева за вход на месец за такъв апартамент) широки мраморни коридори (виждал съм много малко сгради ново строителство да са с подобни коридори, даже като се замисля май не съм виждал с толкова големи коридори... а съм виждал доста... крит, ферплей.... ) асансьори с плъзгащи се врати които и сега като влезеш ти се струват що годе съвременни... единствен недостатък им е че вероятно са бъкани с микрофони от времето на ДС и не се знае дали някои не са активни още или да могат да се активират, ама щом някои си е избрал да живее в изток където е бъкано с камери и едно гадже не можеш да си доведеш във вас без да го има документирано на няколко места... значи не са проблем... Макар че като знам колко лесно се злоупотребява с линчна информация в БГ за мен това си е огромен недостатък

пп ако не ми вярваш пробвай да влезеш в някоя след това се разходи и виж някои от старите тухлени кооперации с малките номера в Изток...

ппп забрвих да добавя че това което се вижда като проблем при другите панели го няма не са мръднали нищо че са стари разглеждал съм подробно от любопитство....



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-08-13 14:25 от marketleverage.
Re: панелка vs тухла
13-08-2011 - 19:03:59
hunterA ..няма никакъв проблем с касите и вратите.Стандартната дебелина за интериорна врата си е 40 мм.Касата-каквато си я поръчаш.Само дебелината на касата се определя от дебелината на стената...интериорните врати са си стандартни.Освен това не всички стени са по 5 см.При мен например няма стая с такава стена.С тая дебелина са само стените към сервизните помещения-баня,кухня,килер и една малка тоалетна.
Как се монтира нормална врата на тънка стена...ако не бързаш,след десетина дена ще ти пусна снимки да видиш как става.Съседа сега сменя неговите.

В центъра не ща да се местя бре...гадно ми е там.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-08-13 19:05 от salvador.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход