Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата 2011

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата 2011
04-10-2011 - 19:19:21
[fakti.bg]
Тия брокери ще ме скъсат от смях.
Няма да се учудя ако излезнат на протестно шествие или митинг някакъв да заформят против спада. smiling smiley
Re: Преглед на печата 2011
06-10-2011 - 09:44:06
avatar
През тази година от България излязоха огромно количество финансови средства, признава пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Причината за това е, че чуждестранните компании майки са започнали да изтеглят капиталите си от България, за да посрещнат своите разходи. Това е лошо за страната, подчертава Трайков, .............
Re: Преглед на печата 2011
06-10-2011 - 10:18:49
avatar
Трусовете на фондовите борси и дълговата криза в еврозоната отново докараха доходността на българските фондове за втора пенсия под нулата. Освен чрез влиянието на българската борса, която също отчете загуби, трусовете се отразиха на нашите фондове и по линия на инвестициите им в дългови книжа, издадени от държави членки на ЕС. Последните заемат близо 26% от инвестиционния портфейл на фондовете. За щастие засега размерът на загубите е далеч от тези, които бяха отчетени в резултат на световната кризата, разразила се през 2008 г. Според данните на финансовия надзор за стойностите на един дял към 4 октомври годишната доходност на парите, които се трупат за втора пенсия, е много близо до нулата, а на тези за трета пенсия е отрицателна. По-конкретно за универсалните фондове данните сочат, че на всеки 100 лв., внесени от клиентите компаниите са добавили по едва 30 ст. от инвестирането на парите или доходност от 0,3 на сто (UNIDEX) В универсалните фондове се осигуряват всички работещи на трудов договор, които са родени след 1959 г. Същият е процентът на доходността в професионалните фондове (PROFIDEX), от които ранна пенсия трябва да получават трудещите се при тежки условия. При доброволните фондове пък клиентите са си на чиста загуба, тъй като там доходността е минус 0,2% (VOLIDEX). Ако в сметката обаче се включи инфлацията, то се оказва, че всички осигурени губят, тъй като реалната доходност на вложените пари е отрицателна. Най-осезаемо влиянието на дълговите проблеми на САЩ и еврозоната върху нашите пенсионни фондове се вижда при сравнението с началото на август. Тогава дни поред световните борси се оцветяваха в червено. Изчислено спрямо 4 август се оказва, че само за два месеца доходността на универсалните фондове е паднала с близо 5%, на професионалните – с над 3%, а на доброволните – с малко под 3 на сто. Спрямо началото на 2011 г. (4 януари) доходността от инвестирането отново е отрицателна и за трите вида фондове е от порядъка на 2%. Статистиката на Комисията за финансов надзор за първите шест месеца на 2011 г. показа, че по сметките на осигурените в универсалните фондове за последните девет години и половина има едва 1055 лв. средно. Към момента в тях се трупат парите на 3,1 млн. българи, а цялата натрупана сума е 3,261 млрд. лв. Двойно повече пари в сравнение с универсалните фондове има натрупани в професионалните. Средно всеки от тях към 30 юни има по сметката си 2240 лв. В доброволните фондове, от които осигуряващите се чакат трета пенсия, има чисто 574 млн. лв., или средно по 959 лв. на човек.
Re: Преглед на печата 2011
06-10-2011 - 16:47:39
"Премиерът Бойко Борисов назначи досегашния член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Николина Николова за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. "

[www.investor.bg]

С толоква "компетентни" упрвляващи може и да я докараме до 149Е/м2 скоро. :}
Re: Преглед на печата 2011
07-10-2011 - 13:33:01
Какво ли не правят брокитата срещу обезценката на имоти. Ето, шефа на видински имоти става общински съветник от НДСВ:
"Имотите на всички наши съграждани се обезценяват ежедневно , а както знаем те са актив и няма логика да мълчим и да търпим това положение."
"видяхме ,че в управлението са едни и същи лица както преди и като деен човек прецених и приех поканата на доктор Ценков да участвам като активен гражданин в неговата листа за общински съветници."
[cvetan-cenkov.eu][/url]
Re: Преглед на печата 2011
08-10-2011 - 07:36:10
Quote
lupa
"Имотите на всички наши съграждани се обезценяват ежедневно , а както знаем те са актив ...

Може ли луковата глава изказала горното съжение да каже как имот, който не се отдава под наем генерира положителен паричен поток за да се класифицира като актив. Това, че имотите се пишат като активи при счетоводството, съвсе не означава, че имоту на бай Иван, в който си живурка и в чиято маза е складирал ракийка и кисело зеле е актив.

Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване Приземяване
Re: Преглед на печата 2011
08-10-2011 - 10:05:08
avatar
Quote
greenbul

Може ли луковата глава изказала горното съжение да каже как имот, който не се отдава под наем генерира положителен паричен поток за да се класифицира като актив. Това, че имотите се пишат като активи при счетоводството, съвсе не означава, че имоту на бай Иван, в който си живурка и в чиято маза е складирал ракийка и кисело зеле е актив.

Е, не всички са на висотата на твоя интелект, пък и като нямаш собственост, трудно можеш да схванеш елементарната логика на бай Иван, ама ще опитам.
Жилището му е актив, защото бай Иван не генерира отрицателен "паричен поток" към джоба на някой хазаин.
Защото винаги може да го обърне във финикийски знаци, ако поиска или ако му се наложи.
Защото винаги може и да го ипотекира, за да получи свеж " паричен поток", с който да подхрани бизнес и да спечели още " парични потоци".
И съвсем не е задължително бай Иван да е затънал до гуша ипотекар, защото хората със собственост в страната са над 94%, а от купилите имоти в периода на бума, дори и 40% да са с кредит, дори 20% от тези 40% да са лоши кредити, пак количеството хора, за които имота не е актив, са пренебрежимо малко на фона на останалите собственици.smiling smiley
Re: Преглед на печата 2011
08-10-2011 - 10:47:38
Камелия, според всичко, което си написала, излиза, че и КОЛАТА е АКТИВ.

Не плащаш на някого за нея, т.е. нямаш отрицателен финансов поток, може да я продаде по всяко време, може да я заложи.

Така ли е?!

Понятието за актив не е ли всичко, което дори чисто теоретично, може да пълни джоба ти, без да го продаваш или залагаш.

Покъртително!
Re: Преглед на печата 2011
08-10-2011 - 11:08:17
avatar
За колите е доста относително в кой случай са актив и в кой пасив.
Може да се разгледат два основни случая - за лична употреба и за пренос на товари.
В единият случай ти си плащаш за да я ползваш, а в другият на тебе ти плащат за да я ползват.

- Как е, как е, продават ли се имотите?
- ... миииии продават се ..., ама не се купуват нещо?!!
Re: Преглед на печата 2011
08-10-2011 - 11:12:57
avatar
Quote
Атанас Янев
Камелия, според всичко, което си написала, излиза, че и КОЛАТА е АКТИВ.

В понятието актив се смесва теорията и практиката.
Жилището и колата са актив за нормален човек. Един ги има, друг ги няма.
Това дали носят някакви приходи не е важно.
Имаш жилище - не плащаш наем, не е ли актив?
Жилището е дълготраен актив за едно семейство.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход