Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley

Публикувано от Svetlio 
За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
18-10-2010 - 22:58:47
Като цяло е виновен манталитетът ни. Така сме възпитани, така сме живяли...

Когато ни е поставена среда в която първичната цел е оцеляването е съвсем нормално повечето хора да разсъждават посредствено, песиместично и бездушно. Гнетани сме от край време, подтискани.. единна занимавка за народа – връзването на двата края. По медиите – единствено болни, нещастни и измъчени семейства; крадци, мошеници и убийства; политически интриги без край; мазни, блудкави и “поучителни” сериали; комар, игри на щастието, томболи и смс-и; олигофренски реклами като за току-що паднали неандерталци; набиващи се 20-годишни комерсиализирани хамерикански филмета.... Е какво очаквате от подобна зомби атака??! Набива се основно страх, простотия и зрелище. Бах мааму, това някаква политика ли е, някакво планово зомбиране на масите? Аз да не съм сляп!

Е те тука е проблемът, в натиреният манталитет, бит и възпитание.

А иначе като се спомене България и секи се тупа у гърдите, ама като му покажат статистиката за все още най-евтиният квадрат в цела Европа, се тупа у джоба и вика – Е па аз с пестин лева накде съм.... и хоп хайде у кръчмата с Кирето да го доизбистрим smiling smiley Е братко мили, който е искал да изкара повече от пестин лева е изкарал.. който е искал да се напие – се е напил.

Народопсихология – това е!

И те тъй и за имотите. Зомби-мама тошкова... по 20К тристаен у поДУЕНЕ як панеляк не мърда... ама с трийсе “взода” чиче, стоителните ВОЙСКИ, братски матриали, ток на стинка, данък – нема! А биуетчето шест стинки гони...

И е те тъй за “възпитанието”..
Гвардия чиновници, държавни труденици, шуро-баджанаци.. те 6-стинковото биуетче им е още в главата.
“1000 Еврака на цело !! за оно що партията даде само и само да дойда в града” smiling smiley
Не са виновни.. виновен е разносвача на баници... ех банички, ех времена smiling smiley

149 еврака !! Спомените никой не може да ни открадне..и мечти, блянове.. вълнения.. банички сладки..
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 08:02:29
avatar
Е понапил си се, голяма работа сега...
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 08:50:53
Мда, понапили сме се от последните има няма 800 години, те и за тва ни оправят на пияно за има нема 800 дни..

Да се обзаложим, че всеки сривьо в този форум е държавен служител, чиновник, баджанак?? - Непознаващ цената на труда, цената на благата, цената на просперитета. Обикновено чакащ нещата сами да се случат или да му ги случат, да му падне от горе ей така наготово.

Лично аз няма да повярвам, че така-възпитан баджанак ще купи каквото и да е над 149Е – всякакви дискусии за безпредметни..

Уважаеми бизнесмени, имайте в предвид и се съобразете с този факт!
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 09:56:01
Светльо нещо яко си се пообъркал и поолял.Не може така.Не може друг да ти е виновен за собствената простотия.Не може да има и колективна вина.Никой не може да ти натресе нещо което не обичаш и нехаресваш.В живота няма път без изход.Когато имаш усещането че не ти върви че си почукал на 100 врати и никой не е отворил спри се огледай се помисли и ще видиш че Бог отваря сто и първата.Просто съдбата си знае работата.Никога не съм имал чувството че винаги оцелявам.Никога не завиждам на другите а се радвам на успехите им.
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 11:07:18
Нещо не си ме разбрал... аз нямам проблеми - научен съм да ги боря още в зародиш smiling smiley

Говоря ЗА ВАС - ич не бягайте по тъча ..
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 11:16:30
avatar
Quote
batko
.Не може така.Не може друг да ти е виновен за собствената простотия.Не може да има и колективна вина.Никой не може да ти натресе нещо което не обичаш и нехаресваш.В живота няма път без изход.Когато имаш усещането че не ти върви че си почукал на 100 врати и никой не е отворил спри се огледай се помисли и ще видиш че Бог отваря сто и първата.Просто съдбата си знае работата.Никога не съм имал чувството че винаги оцелявам.Никога не завиждам на другите а се радвам на успехите им.
ГЛУПОСТИ НА МНОГОЪГЪЛНИЦИ... smiling smiley

Не можело друг да ти е виновен ?
Сами ли сме си виновни че живеем в това общество ?
Къде да избера да живея? Или да съм аутсайдер в къща от кашони?
Нямало колективна вина- а кой е виновен за тъпия режим в който живеем аз ли ?
Не бил друг виновен за простотията?
стига бе - аз ли съм виновен че като ми пуснат чалга и уж се правя че не ме кефи вътрешно си тактувам и тананикам - щото толкова пъти съм я слушал че вече съм я запомнил?
Нямало път без изход в живота а? - Ти като си никой - без връзки, пари и познати - къде е изхода? - то не става винаги като по филмите...
Ако почукаш на 100 врати - ще те псуват и бият... след 10-тата ще си се отказал. Аз също ще съ7м един от тези които ще те бият ако звъннеш намоята smiling smiley
Бог отварял? - На колко години си ? - а дядо мраз носи подаръци нали ? -тази вяра колко е преебала света... трябва да ви наредят до стената всички вярващи и да ви разстрелят. За завиждането, аз пък не съм лицемер и си признавам че завиждам... като видя по лъскаа кола от моята, по хубаво дупенце от моето. винаги завиждам. Ама лошо няма аз не завиждам злобно - казвам - евалата искам и аз така. то завиждането не пречи да ти кажа а помага... Спортна злоба го наречи ако искаш... Щом той може - защо аз да не мога smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 11:30:28
Asseton, само за завистта не съм съгласен.
Това не е завист това е оценка докъде си стигнал и къде се намираш. Ти знаеш как си постигнал твоето, викаш трябва да работиш повече за да имаш по лъскава кола. (не е бяш така според мен ама това е друг въпрос).
И да те критикувам: Защо ще биеш хората почукали ти на вратата? Някакси презумцията че ще ти искат нещо не мога да я разбера (не че в 90% от случаите не е така)
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 11:41:04
avatar
Когато ми звънят на вратата никога не отварям.
Няма кой да ме търси за нещо което ме интересува, без да ми се е обадил преди това.
точно в 99% от случаите е точно така някой звъни за да иска нещо
или да ме занимава с глупости които не ме вълнуват изобщо.
Тези с лъскавите коли, завиждам им ама не злобно, дори ина тези с вилите до язовира ивайловград, някакси им влизам в положението.
В момента тук се опитват да го направят като френската революция. Насъскват масите срещу богатите.. и те бедните прошляци се кефят и крещят с пяна по устата- убийте богаташиите! Ей това си е чиста злоба и завист. Не се замислят че ако бяха на тяхното място и с техните възможности и те щяха сега да имат вили там ?
Ти ако станеш Министър и даже Председател. Няма л ида помогнеш на себе си и на роднини и приятели ? и да изхакаш враговете?
Стига бе? А дори и да си наистина някакъв неопетнен. то за няколко месеца ще се промениш коренно иначе системата ще те изплюе.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 17:19:19
Асейшъна какъв ти е проблема.Живей си както си искаш.Щом не крадеш не убиваш какво лошо има.Слушай си каквато си музика искаш.Кой ти пречи.Но хората сме различни.Мен не ме вълнува каква кола кара съседа и колко е по лъскава от моята.На материални неща не слугувам за мен те нямат чак такава стойност.И най лъскавата кола да купиш след месец ще мине някой с още по нова и лъскава.И какво правим тичаме за още по нова и лъскава.Колата за мен е вещ която трябва да ме закара от едно място на друго да има място за багаж и ако може да харчи по малко.И мерцедеса и обикновеня опел или рено вършат тази работа.И какво общо има режима с теб.Аз не мисля че режима изобщо се интересува от теб.Красотата на жената и умението и да прави секс не са в пряка зависимост.Понякога секса с изключително красива мацка е отвратителен а с грозна изумителен.Така че всичко е индивидуално.Хубавите жени са за путкоразвеждачите и тези дето обичат да им слугуват и да се перчат пред други себеподобни.Да хубавата жена е наслада за окото но нищо повече.По отношение на вратите нищо не си разбрал.Исках да кажа че когато на човек му е тъпо чувства се в безизходица и че не става това което иска просто да се огледа къде съдбата го насочва.няма път без изход.Или приемаш това което ти се дава или седиш запъваш се като магаре на баир и се инатиш.Ама на съдбата и е през дядовия щото си се разсърдил.Тя знае че ще ти мине и ще направиш каквото трябва.Е малко ще хвърляш къчове ще хапеш викаш кашляш пърдиш ама накрая е нейното.
Re: За цените, манталитета и възпитанието, господа и другари smiling smiley
19-10-2010 - 19:27:15
Светльо, баце, много отрано си се разциврил, като излязат данните на НСИ другата седмица с поредния спад - тогава трябваше. Както си тръгнал - направо в депресия ще влезеш, а уж нямаш проблеми.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход