Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цените са достигнали дъното ... иде срив!

Публикувано от greenbul 
Анонимен потребител
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 13:39:42
Ами то ти по същата логика може да почакаш и от тотото да спечелиш.
Тогава знаеш ли каква ще ти е печалбата?
1.9
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 13:40:42
Quote
Imotko
Барбароне, плащал съм по 750 на месец за 70000 евро кредит, сега плащам по 800. Главницата към момента е около 67000. Ако цената на имота е 67000, загубата ми е 30000 самоучастие плюс 18000 лихви за 24 месеца, т.е общо 48000. Но, ако не продам имота, а почакам да стане по 2000 евро метъра, ще спеля двойно.

Мале, малеееее......
Що не си смениш ника на "ББ" (Безимотко беден)?
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 15:32:19
Imotko,
Сега разбирам защо си толкова нервен, злояд и все пак неприемаш истината.
НАБУТАЛ СИ СЕ, как и аз се набутах на борсата с 30к евра и сега имам само към 20к и то щото успях да приема загубата и да възстановя 7к. И аз отричах, и аз си мислех че мога да чакам (и все още чакам), че докато не съм продал, не съм загуил и т.н.
Колкото по рано приемеш загубата толкова по добре за тебе, ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ТО ГОВОРЯ.
Дано имаш достатъчно смелост, за дупе видяхме че имаш.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 16:26:16
avatar
„Семейството” на българските милионери само за три месеца се увеличи с още 35 души, притежатели на влогове от над един млн. лв. Това показват данните от статистиката на БНБ. Интересното в случая е, че през тежката кризисна зима на 2010 г. богатите българи са се увеличили три пъти в сравнение с предишната година. Данните на БНБ показват също, че по-състоятелните българи масово влагат парите си в банките срещу примамливите лихви по депозитите. За първото тримесечие на 2010 г. общата сума на спестяванията на граждани и нефинансови предприятия е нараснала с близо 1 млрд. лв. Това прави ръст от 12 процента и то през зимните месеци, когато разходите на домакинствата са най-тежки. В същото време банковата статистика отчита и намаляване на броя на депозитите с близо 320 хиляди. Какви са причините и тенденциите в единия и другия случай?
Намаляването на броя на депозитите означава, че по-бедните българи са на ръба на оцеляването си и започват да теглят от банките своите спестявания „за черни дни”, за да си плащат сметките и да покриват неотложни разходи. Според специалистите, причината за пестене на „бели пари за черни дни” се крие в народопсихологията на българите. Винаги трябва да има заделено нещичко настрани, което ще помогне при тежки ситуации. Това, че хората не престават да спестяват, не значи, че благосъстоянието на домакинствата се е подобрило, а дава по-скоро краткосрочна сигурност и е плод на „затягането на колана”.
Как да си обясним данните на банковата статистика за увеличаване на парите на по-богатите българи в трезорите по време на криза, при това с бързо темпо. Една от причините е, че банковата система в България е стабилна и доверието към нея продължава да расте. От друга страна, българската икономика бележи спад, кризата удари доста предприятия и компании. Все по-малко стават възможностите за инвестиции. Няма проекти, които да привлекат инвеститорския интерес и същевременно да носят малък риск за бизнеса. Голяма част от депозираните в банките пари са предназначени за дълготрайни инвестиционни планове. Но инвестирането днес и сега носи рискове, затова се изчакват по-добри времена. Така свободните средства на бизнеса нямат друг избор, освен да се насочат към изгодните лихви по депозитите, заради високата доходност и защитата на влоговете. И все пак, делът на българските милионери като процент от общото население на страната е минимален.
Класациите на местните богаташи сочат, че най-богатият човек в България е бизнесмен и колекционер на антики. Всъщност той е милиардер и неговото официално богатство се изчислява на 1.5 млрд. долара. А колко е неофициалното – може би и той самият не знае. Контролира едни от най-мощните структури в пътното строителство, което не е засегнато от кризата. Безмитните магазини също влизат в бизнес-портфейла на милиардера. Интереси му са още в хазарта, застраховането, туризма, недвижимите имоти и транспорта. В топкласацията на богатите българи влизат и три дами, сред които има топ-банкерка. Освен банка, тя притежава заводи за производство на спиртни напитки, има хотелска верига на Черноморието, инвестира в недвижими имоти, здравно осигуряване и др. Бизнес-дамата притежава също мезонет на изкуствения остров „Палмите” в Персийския залив и строи хотел на друг изкуствен остров.
Тук е подходящо да си припомним мъдрата мисъл: „Кой е казал, че животът е справедлив?”
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 16:33:57
Quote
Imotko
..Но, ако не продам имота, а почакам да стане по 2000 евро метъра, ще спеля двойно.
"ако не продам имота, а почакам..."
Понякога, ми се струва, че хората в БГ мислят че разполагат с 2 живота...



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-24 17:40 от logics.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 19:10:37
Quote
Imotko
Барбароне, плащал съм по 750 на месец за 70000 евро кредит, сега плащам по 800. Главницата към момента е около 67000. Ако цената на имота е 67000, загубата ми е 30000 самоучастие плюс 18000 лихви за 24 месеца, т.е общо 48000. Но, ако не продам имота, а почакам да стане по 2000 евро метъра, ще спеля двойно.

*sos*
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 19:54:20
Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Надявам се, че съм ви позарадвал.
Това, което написах в първо лице, единствено число, беше шега, и никога не се е случвало с мен. Нали не ви изглеждам чак толкова т.........
Но го написах, за да видите, че познавам реалността и положението на хората, които са купили с голям кредит 2007-2008г.
Въпреки това никой няма кристално кълбо и не би могъл да предвиди на 100% какво ще се случи и всяко решение трябва да бъде преценявано в контекста на времето и наличната информация на вземащия решението към тогавашния момент.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 20:35:00
Имотко, братко, такова чувство за хумор като твоето си е половин диагноза от психитър.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 20:51:10
Защо? Барбарона, виден сривльо, не знам защо, ми приписа покупка на имот с кредит ни в клин, ни в ръкав в един негов пост от днес. И аз просто реших да доразвия темата, а то виж как се зарадва народа, че имотко се е набълбукал. Ще ви се.
Иначе темата не е за майтап, както често правите сривльовците. И не е за присмех, защото по цял свят има хора, които през бума са купували имоти с най-добри намерения за си ги ползват. Никой не е знаел какво точно ще стане, затова изключително много ме дразни в този форум като почнете да се присмивате и да се радвате, че сте много умни и не сте се прецакали. А особено много ме дразни идеята на много от тук присъстващите да си купят нещо на далавера от някой закъсал и в безизходица човек. "Да еб...м", както казва Бота 156. Как да не ви се избъзика човек.
Re: Цените са достигнали дъното ... иде срив!
24-06-2010 - 21:01:34
тука интересното е защо застаряващият френски емигрант БАРБАРОН, отново е тука, след като беше безпардонно изгонен от участниците и от управата на сайта ( вече не е модератор ). Разбра се, че господин франсето е побликуван няколко хиляди безмислени постове в имоти.нет и още няколко хиляди е публикувал и после изтрил.
Иначе същото това франсес-емигрантес в западналият вече ФОРУМ - ВЛОГ има 6 пълни дни онлайн за три седмици.
Трябват ли ни в токущо изчистеният форум от ЕМИГРАНТИ, ВЛОГАРИ, ДЕПОЗИТАРИ, СРИВЛЮВЦИ и всякакви други подобни екземпляри такива индивиди

малко справка от западащият вече ФОРУМ - ВЛОГ
информейшън за застаряващият барбарейшън от форум влогейшън

Общо прекарано време във форума: 6 дни, 22 часа и 38 минути.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2010-06-24 21:09 от margoto123.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход