Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата - 2010

Публикувано от general 
Re: Преглед на печата - 2010
22-10-2010 - 09:00:18
avatar
Данък лукс за баби реститутки Кметове могат да вдигат двойно налозите

Данък лукс ще удари повечето имоти в центъра на градовете, както и магазините и офисите на фирми. Това става ясно от проекта за промени в Закона за местните данъци и такси, който е качен на сайта на Министерството на финансите. 30% по-висок данък сгради ще се плаща за всички имоти с оценка над средната за съответната община, пише в проекта. Идеята е общината да пресметне средната цена на имотите и да я качи на сайта си. Но имотите в централната част на градовете са доста по-скъпи от тези в крайните квартали. Например ако един апартамент в крайните квартали на София от IV зона има данъчна оценка 40 000 лв., абсолютно същото жилище като квадратура, възраст и строителство в центъра на града ще има данъчна оценка 132 000 лв., или точно 3,3 пъти по-висока. Подобно е положението и в останалите градове на страната.

[www.sobstvenik.com]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Преглед на печата - 2010
22-10-2010 - 09:44:56
Quote
Imotko
И аз това им разправям на анти-брокерите сривльовци: Ще останат 10 фирми на по 5% комисионче. След 5 години.

В Европа е така.

И тук ще стане някога.
Re: Преглед на печата - 2010
22-10-2010 - 11:28:39
avatar
Quote
javcho
Quote
Imotko
И аз това им разправям на анти-брокерите сривльовци: Ще останат 10 фирми на по 5% комисионче. След 5 години.

В Европа е така.

И тук ще стане някога.

абе какви комисонни ви се въртят в главите?

Колкото пъти съм купил или продал или дори наел (там е по-възможно) НИКОГА НЕ СЪM ПОЛЗВАЛ БРОКЕР!
Звъня на двама трима и като намеря собственика - виждаме се на кафе, казва си всичко, гледам снимки и чак тогава ходя на оглед.

отдавна не се връзвам на брокерски маймунджулъци smiling smiley
Re: Преглед на печата - 2010
23-10-2010 - 10:03:53
avatar
Re: Преглед на печата - 2010
23-10-2010 - 21:49:46
Затварят още 7 банки в САЩ
DarikFinance - 23 Октомври 2010, 13:43

Федералните регулаторни органи са затворили през седмицата още 7 банки в САЩ, с което общият им брой от началото на годината достигна 139, предаде Ройтерс.Най-голяма сред тях е Hillcrest Bank от Овърленд парк, щата Канзас с активи от около $1.65 млрд. и депозити, възлизащи на $1.54 милиарда. Новосъздадено подразделение на NBH Holdings Corp от Бостън, щата Масачузетс ще поеме всички депозити на Hillcrest Bank.Регулаторните органи затвориха и First Arizona Savings в Скотсдейл, щата Аризона, First Suburban National Bank от Мейууд, щата Илинойс, First National Bank of Barnesville от Барнсвил, щата Джорджия, Gordon Bank от Гордън, щата Джорджия, Progress Bank of Florida от Тампа, щата Флорида и First Bank of Jacksonville от Джаксънвил, щата Флорида..First Arizona Savings е втората по големина сред закритите и разполага с активи, възлизащи на около $272.2 милиона и $198.8 милиона депозити. Към момента на затварянето си банката е имала $1.8 милиона неосигурени фондове. .По данни на регулаторните органи продължаващите проблеми на малките банки в САЩ ще струват на държавата около $52 милиарда за периода от 2010 г. до 2014 г. |Сподели
Re: Преглед на печата - 2010
29-10-2010 - 12:11:49
Германия - чудо по време на криза
Дойче Веле - 29 Октомври 2010, 10:01

През април тази година, в разгара на кризата, прогнозите гласяха, че към края на 2010 броят на безработните в Германия можел да достигне 5 милиона. Ето че сега сме към края на годината, а цифрата е едва 2,9 милиона.



Това чудо на трудовия пазар има много бащи, анализира Дойче Веле. На първо място това са германските предприемачи, които не се стреснаха от кризата. Тъкмо прословутият им предприемачески дух е една от тайните за успеха. И разбира се хората, които работят в тези предприятия, както и профсъюзите. Чрез сдържаността си в полето на заплатите те допринесоха за стабилизирането на своите фирми.



Индустрията получи съществена помощ от държавата, която намери най-уместния инструмент в условията на кризата - съкратения работен ден. Така че канцлерката Меркел също би трябвало да получи част от похвалите за чудото на германския пазар на труда. Междувременно в страната пристигат чуждестранни делегации, за да се запознаят на място с германския модел.



Всичко това обаче съвсем не означава, че можем безгрижно да се отпуснем на лаврите си. Тъкмо сега правителството трябва да продължи поетия курс, за да намери решение на големия проблем с липсата на специалисти. Трябват ни най-добрите в своя бранш. Идеята за направлявана имиграция сочи във вярната посока. Как да убедим инженера от Индия, Китай или Русия да предпочете Германия? Какво можем да му предложим? Това са въпроси, които се нуждаят от най-спешен отговор.



Така че въпреки слънцето, огряло германския пазар на труда, повод за прекалена еуфория няма. Опасността от кризисни рецидиви е все още актуална. Важно е обаче трудещите се да получат солидно повишение на заплатите, за да се увеличи покупателната сила. Защото ние не можем вечно да се опираме на нашата динамична експортна икономика.



Ето че вече има добри примери. Стоманодобивният бранш плаща на своите хора 3,5 процента повече, а "Бош", най-големият европейски доставчик в сектора на автомобилната индустрия, изтегля с два месеца напред съгласуваното вече повишение от 3 процента. Това също е част от чудото на германския пазар на труда
Re: Преглед на печата - 2010
29-10-2010 - 12:42:00
браво на германците добре че са те да крепят положението
Re: Преглед на печата - 2010
02-11-2010 - 10:29:16
Руснаците спрели да купуват наши имоти
[forum.imoti.net]

Ррррррррррррррррррррррррръст на спирането!




Пазарът в областните градове в застой
[www.monitor.bg]

Рррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на застоя!





Ваканционните апартаменти в Испания с 5% надолу
[www.monitor.bg]

Рррррррррррррррррррррррррррррръст на надолниюето!






Данък лукс за всеки втори
420 лв. за сто квадрата в Студентски град
[paper.standartnews.com]

Рррррррррррррррррррррррррррррръст на лукса!






Банки прилапват хотели на длъжници
[paper.standartnews.com]

Рррррррррррррррррррррррррррррррррррръст на прилапването!








Кредитите, които банките записват в графа "загуба", са се увеличили с 816 млн. лв. до 3.884 млрд. за едно тримесечие, което е най-големият им ръст от началото на кризата.
[dnevnik.bg]

Ррррррррррррррррррррррррррррррръст на най-големият ръст!
Re: Преглед на печата - 2010
03-11-2010 - 11:41:10
П. Диков: Новото строителство няма накъде да поевтинява

Но забележете какво има предвид човека под "новото строитество". Това е е термина на брокерите с който наричат всичко що не е панелка или тухла от средата на миналия век.

Quote

На първо място вече няма да видим строителство без инфраструктура. Именно поради участието на строителните предприемачи в изграждането на инфраструктурата цените на строителство ще се повишават и това няма да даде възможност за по-нататъшно значително понижение в цените на имотите.

С други думи от тук нататък ще се строят истински имоти, а не коптор насред нивата и на отстояние един хвърлей от съседната сграда. Това ще повиши себестойността, но цените ще падат още макар и не значително.

Какво обаче питам се ще се случи с тези имоти, които вече са построени, не са качествени и няма инфраструктура. Щом при добрите ще има спад но няма да е значителен, то при лошите освен да има спад който ще е значителен....
Re: Преглед на печата - 2010
03-11-2010 - 13:21:54
Прогнозират нов строителен бум до 4 г.

Строителният бранш ще претърпи нов бум най-рано след 2 до 4 години, заяви Петър Диков, главен архитект на София, по време на дискусионен форум за перспективите пред сектора. Според него някои негативни явления ще останат в историята като прекалено високите печалби на предприемачите, строителството без висококачествени проекти, изграждането без подходящата инфраструктура, както и нискокачествените строежи и тези „на зелено“.

Печалбите на строителните предприемачи не трябва да надхвърлят 20% - 25%, коментира Диков. Според него интеграцията на строители и предприемачи също ще остане в историята. Така различните функции ще се поемат от различни лица и строителните компании няма да поемат излишен риск, който може да доведе до фалита им. Парите, с които ще се финансира строителството, сега ще идват под формата на кредити от специализираните институции, а не от други източници, допълни архитектът. След 5-7 години София ще има отлична инфраструктура и изградени магистрални връзки с всички съседни столици.

Строителният сектор отбелязва спад с 23% през 2010 г. в сравнение с предишната година, пък отчете Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България. По думите му тенденциите за сектора не са толкова песимистични, колкото са очаквали от камарата. Предвидените от тях фалити за около 1500 от строителните компании са били по-малко в действителност. Припомняме, че 1100 фирми бяха заличени от регистрите на камарата, като има и голям брой новозаписани членове.

Мрачните перспективи на експертите се дължат на несигурната икономическа среда, задълженията на държавата към фирми от бранша и липсата на оборотни средства. Според представители на бранша, раздвижване може да настъпи, ако се изпълняват проекти, свързани с инфраструктурата. Има възможности по оперативни програми с бюджет над 4 млрд. евро за усвояване до 2014 г. Развитие се наблюдава при пътното строителство заради трите лота на магистрала „Тракия“. Очаква се този месец да се избере изпълнител и на още 2 лота от магистрала „Марица“, както и изграждането на лот от магистрала „Струма“. Следващата година се предвижда строене на ВиК системи, сметища и други инфраструктурни проекти, които да се реализират с европейски средства.

По отношение на цените на имотите, представители на агенции коментираха, че в София те са стабилни през тази година, като понижението им няма да достигне дори 10%. От август насам има леко раздвижване на жилищния пазар, показват данни на Камарата на строителите. Цените на парцелите и строителните услуги са се понижили значително в условията на слабата активност в сектора.

Според мен е твърде оптимистичен - ще поживеем и ще видим. *book*
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход